Close
Log Ind Opret Bruger

manglende afføring ved amning + mme supplering

 • Avatar
  Anonym
  3 februar 2021, 05:09

  Vores søn har ikke haft afføring i 3 dage nu. Jeg ved at hvis man fuldammer kan der gå flere uger mellem afføring, men hvad med når man ammer og supplere med mme, må der godt gå flere dage imellem hver afføring?

  Vi har prøvet at der kan gå én dag hvor han ikke har afføring, men så er det kommet på anden dag, vi har aldrig prøvet 3 dage.

  han er 2 mdr. og får ca. et sted mellem 100-200 ml mme erstatning om dagen, resten får ved amning. 

  Han ligger og presser lidt tidlig morgen (måske også lidt i løbet af dagen, men ikke hvor jeg tænker noget er galt) og prutter en del i løbet af dagen men han virker ellers ikke til at være generet af det. Han græder dog meget om aftenen, her de sidste to aftner og har gjort det mere end han plejer (han plejer at være lidt vrøvlet om aftenen), men tror umiddelbart ikke det har noget med den manglende afføring at gøre. 
   

  ville I være bekymret? Eller har nogen erfaring fra lignende?

  3. februar 2021 kl. 08:00

  Min søn havde på et tidspunkt ikke afføring i hele 18 dage og der supplerede jeg også med MME. Jeg kan dog ikke helt huske, hvor meget flaske han fik, men en smule fik han da. Der var intet galt og da afføringen endelig kom, var den ikke hård…

  3. februar 2021 kl. 08:20

  Vi havde samme problem med vores datter, da hun var spæd og fik mellem 100-200 ml MME om dagen ved siden af amning.. Jeg snakkede med flere jordemødre, og alle sagde, at det var helt normalt, når amning var det dominerende.. Vores datter havde ikke afføring i 10-14 dage.. Det er kun, hvis de er præget af det ved at skrige af smerte, at man skal sætte ind..

  3. februar 2021 kl. 08:24

  Min søn går også længe mellem afføringer, og har fået en lille smule MME (dog er det ikke blevet til ret meget, da han ikke er gode venner med flasken). Men han går let 10-14 dage, og virker heller ikke generet af det.
  Men jeg vil anbefale dig at give lidt zoneterapi for tyktarmen. Det virker beroligende på en eventuel stresset tarm og mave, og kan også hjælpe med hyppigere afføring. Man kan ikke komme til zoneterapeut for tiden (corona lukket) men jeg fik anbefalet disse tryk til hjemmebehandling af en zoneterapeut: 5 magiske punkter mod din babys maveproblemer | min barsel (min-barsel.dk)

  Og det virker !

  3. februar 2021 kl. 10:26

  Hold da op, 18 dage 😅🙈 Min søn nåede "kun" op på 5 dage, og jeg var nærmest bekymret for, at han ville eksplodere 🙈 Vi endte med at give en anelse lactulose ved siden af alle øvelserne med cyklen med benene, trykpunkter osv. Heldigvis kunne vi trappe ud ret hurtigt igen. 

  Avatar
  Anonym
  7. februar 2021 kl. 21:13

  Det var det samme med mit første barn. Var vild bekymret,  og da han endelig havde afføring var det alt for hårdt til en lille baby og han græd og græd for at presse de ud. Gik med ham til zoneterapi et par gange, om det var det der hjalp, eller det at tarmene blev mere modne ved jeg ikke. Men langsomt blev det bedre, det var dog først meget senere at han havde afføring hver dag. 

  Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.