Close
Log Ind Opret Bruger

Måske vi får en regnbue ?? men…..

 • 13 april 2020, 21:22

  Hej til jer alle

  Jeg skriver her fordi jeg simpelthen er så hamrende nervøs og fyldt med tanker! Jeg ved ikke om jeg skal kontakte min læge i starten af næste uge og få en snak men sagen er den at jeg i august 2019 mistede vores lille baby i maven i uge 15+4 

  alt så helt perfekt ud indtil vandet pludselig gik og vi stod magtesløse overfor naturen!

  De seneste 2 dage har jeg testet svagt positiv! Jeg har haft en langt kompliceret forløb efter min senabort med flere ture på gyn pga af blødninger 

  Den 20. Februar var jeg derinde igen og de satte mig igang med provera fordi min livmoderslimhinde ikke var afstødt – i samme omgang fik jeg lavet biopsi for celleforandringer på livmoderhalsen – derefter har jeg blødt indtil 19. Marts og ved ikke hvad der er mens og hvad der er blødning pga provera og biopsi 

  og nu står jeg med en positiv test – fuldstændig uventet men uden tvivl meget ønsket! Men tør vi håbe? 
  min kæreste er god til at få mig i ro men specielt her til aften banker mit hjerte af frygt for at nå så langt og miste igen! Jeg ved vi intet kan gøre men med min historik håber jeg virkelig at vi kan få noget hjælp til at dæmpe angsten! 

  Hvad ville i gøre/har i gjort for at finde roen i hvad der måske faktisk kan ende godt?

  håber i har nogle svar ❤️
   

  vedhæfter lige test billede 🤞🏻🌈

  13. april 2020 kl. 21:30

  Kære MH,

  Tillykke med jeres regnbue. Det er en stor ting ❤️ vi har jo været igennem lidt af det samme, hvor vi mistede vores søn i uge 19, dog ikke pga spontan fødsel eller vandafgang. Jeg er nu 36+5 med regnbue-lillesøster. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at denne graviditet har været nem. Jeg troede faktisk, at den ville blive nemmere, når jeg kom over den frygtindgydende 19+1 dag. Men nej, min angst for at miste til vuggedød i maven er faktisk blevet værre jo tættere vi kommer på terminen.

  Mit råd til dig er: snak om det! Med alle du føler dig tryg ved. Jeg tror ikke, at det er muligt for os, der har mistet et barn at kunne gå igennem en graviditet uden at være påvirkede af vores forhistorie. Så snak med din partner, en psykolog, en privat jordemoder, dine veninder, en fremmed. Hvem som helst, som du føler dig tryg ved. Du er altid velkommen til at skrive til mig.

  Avatar
  Anonym
  13. april 2020 kl. 22:42

  Tillykke. Håber den hænger ved og bliver en dejlig baby til jer.

  Har lige et spørgsmål: Hvorfor kalder i det regnbue? Det udtryk har jeg ikke hørt i den forbindelse før.

  13. april 2020 kl. 22:50

  Stort tillykke med jeres lille spir i maven.! ???? Vi mistede selv vores engle-pige i 2018, hun var død da vi blev md-scanne i uge 20, hendes hjerte var stoppet med at slå i uge 15 ca, det var simpelthen noget af det værste jeg nogensinde har prøvet.! ????

  Nu ligger jeg i min seng, med en stor fin mave og en baby der er 31+1 uge henne nu, har termin d. 14 juni. Denne graviditet har bestemt ikke været nem, jeg har været så drøn nervøs, men har heldigvis fået det bedre, jo længere hen jeg er kommet.❤️

  Jeg har ikke gjort alverdens ting denne gang, var til en tidlig scanning i uge 7 og så gik vi tilbud om en tryghedsscanning i uge 17 hvilket var rigtig rart.!

  Hvordan du/I skal tackle det, kan kun I finde ud af hen ad vejen, men det vigtigste, snak sammen og fortæl hinanden hvordan I har det, om jeres tanker og støt hinanden alt det I kan.. 

  13. april 2020 kl. 23:27

  Er det et regnbuebarn?  Ikke at det gør nogen forskel, men bare nysgerrig. Håber, at det lykkes.

  14. april 2020 kl. 00:22

  Først. Kæmpe stort tillykke med graviditeten. Jeg har selv mistet sent i graviditeten, og forstår dine bekrymringer, dem får jeg også selv hvis jeg en dag står med en positiv test igen.

  må jeg lige spørger jer som har mistet i graviditeten og som er gravide igen, hvad har i fået af ekstra tilbud under graviditeten? Og hvilken overvejelser har i til fødslen? Håber det er ok jeg spørg om det i din tråd? ????

  14. april 2020 kl. 00:24

  Og jeg ville helt klart ringe til lægen, bare lige for at få en snak så du forhåbentlig kan få lidt ro på ☺️

  14. april 2020 kl. 05:58

  Tak for alle jeres svar – det er dejligt at hører lidt erfaringer ☺️
  Vil helt sikkert sørge for at få snakket om det – nu skal jeg lige være sikker på den bliver der men jeg må vente og se tiden an! det giver rigtig god mening at man ikke kan vide hvordan man reagere før man står i de forskellige situationer 

  I forhold til det med regnbuebaby så er det også et udtryk der bliver brugt om en baby man får efter man har mistet et barn 

  men selvfølgelig meget forvirrende når det også bruges i en anden sammenhæng ☺️☺️

  14. april 2020 kl. 06:20

  mortilfire87 skrev :

  Først. Kæmpe stort tillykke med graviditeten. Jeg har selv mistet sent i graviditeten, og forstår dine bekrymringer, dem får jeg også selv hvis jeg en dag står med en positiv test igen.

  må jeg lige spørger jer som har mistet i graviditeten og som er gravide igen, hvad har i fået af ekstra tilbud under graviditeten? Og hvilken overvejelser har i til fødslen? Håber det er ok jeg spørg om det i din tråd? ????

  Vi blev tilbudt en tidlig scanning ift udregning af gestationsalder (men den skulle jeg så alligevel til, da jeg fandt ud af, at jeg har en meget stor cyste på den ene æggestok, som så skulle tjekkes) og en tidlig misdannelsesscanning i uge 16. Derudover fik jeg tilbudt om at blive knyttet til en jordemoder for sårbare gravide. Det har egentligt været fint nok til vores behov, selvom min mand synes det er lidt træls, at vi ikke har set vores datter på scanning siden december og ikke kommer til at se hende (med mindre vi har behov/der er grund til det), indtil hun bliver født.

  Ift fødslen så har vi valgt at føde på samme sygehus, hvor jeg også fødte vores søn. Jeg ønsker en stille og rolig fødsel uden alle mulige indgreb – så ingen smertelindring i form af epiduralblokade – og så helst bare min mand og en enkelt jordemoder til stede. Jeg er meget ængstelig omkring det, men også meget spændt på at møde vores datter ❤️

  14. april 2020 kl. 06:23

  Signe U skrev :

  Tillykke. Håber den hænger ved og bliver en dejlig baby til jer.

  Har lige et spørgsmål: Hvorfor kalder i det regnbue? Det udtryk har jeg ikke hørt i den forbindelse før.

  Jeg tror, at det er fordi, at man snakker om at efter en storm (tabet af et barn), så kommer solen (ny graviditet, nyt barn, nyt håb) – men regnen (sorgen) vil altid være der, lige meget hvor meget solen skinner. Regn + sol = regnbue.

  14. april 2020 kl. 09:08

  Jeg har været i fertilitetsbehandling i og havde en spontan abort i 11. Uge i april sidste år. Det var super hårdt, og tænker det kun er sværere jo senere det sker.

  Jeg endte med at købe bogen "Frugtbar" af Thilde Vesterby, som handler om yoga og mindfulness til kvinder i fertilitetsbehandling. Jeg er klar over, at du ikke lige er der, men mindfulness øvelserne og yoga ikke mindst, var det, der var med til at holde mit hoved ovenvande henover sommeren, hvor jeg havde yderligere to forsøg, hvor af nummer 2 satte sig fast.

  Herefter startede bekymringerne om det nu ville ske igen. Først for at nå udover 11 uger og nakkefoldsscanning, så var der lidt ro. Det var først da jeg begyndte at mærke liv, at blev jeg mere rolig, og efter 20 ugers scanning er det gået klart bedre med bekymringerne… Så kom Corona lige til landet samtidig med at jeg startede barsel, samt og tanken om at min mor mistede min lillesøster i 8. måned… Nu har jeg 26 dage til termin og satser klart på at alt er godt ????.

  Så altså ikke for at male fanden på væggen, men som gravide er vi bare fulde af følelser og bekymringer, som kan overtage enhver tanke, hvis ikke man øver sig i at flytte fokus hen på de positive ting og skabe ro, med for eksempel mindfulness og meditation. Det er nemmere sagt end gjort, og et eller andet sted er det også vigtigt at acceptere de følelser der er, og ikke skælde sig selv ud over, at man af og til bliver overmandet af bekymringerne.

  Udover yoga og meditation har talt lidt med min læge og har også fået tildelt en sårbarhedsjordmoder. Det betyder i praksis, at jeg har 40 mins konsultationer frem for kun 20 min. Sådan at der er tid til at få ordentligt ro i sindet omkring de spørgsmål man nu går og tumler med.

  Jeg ønsker dig alt det bedste her fra ????

  14. april 2020 kl. 09:13

  Slettet bruger skrev :

  Er det et regnbuebarn?  Ikke at det gør nogen forskel, men bare nysgerrig. Håber, at det lykkes.

  Er regnbuebarn er lige præcis det man selv føler det er. Om det så er uge 5 eller 35, det er hvad man selv føler.

  JA der er da forskel på om man mister i uge 5 eller 35, men det ændrer ikke på at, man ikke kan sætte tal eller grader på sorgen. Den føles uanset og hvordan og hvor meget vil være individuelt.

  Allerede i uge 15 kommer der i øvrigt en helt perfekt lille bitte minibaby ud. Så det er meget virkeligt, at man har mistet og mentalt svært når man har set et sprællevende barn ved NF. no

  14. april 2020 kl. 09:15

  Anna.nord
   

  Ok, jeg fik nemlig afvide at jeg ville blive kaldt til en lægesamtale i uge 12 så graviditeten kan planlægges. Jeg vil have scanninger igennem hele graviditeten, ellers kan jeg ikke gennemfører det. Det bliver så hårdt.

  i forhold til fødslen må jeg sige at jeg er blevet skræmt fra vid og sans efter jeg er kommet i grupper med folk der har mistet. Så jeg overvejer og få et kejsersnit senest på termin. Men det ved jeg ikke om man kan forlange. Jeg er så angst for om jeg får et levende barn med hjem.

  14. april 2020 kl. 09:22

  mortilfire87 skrev :

  Ok, jeg fik nemlig afvide at jeg ville blive kaldt til en lægesamtale i uge 12 så graviditeten kan planlægges. Jeg vil have scanninger igennem hele graviditeten, ellers kan jeg ikke gennemfører det. Det bliver så hårdt.

  i forhold til fødslen må jeg sige at jeg er blevet skræmt fra vid og sans efter jeg er kommet i grupper med folk der har mistet. Så jeg overvejer og få et kejsersnit senest på termin. Men det ved jeg ikke om man kan forlange. Jeg er så angst for om jeg får et levende barn med hjem.

  Det kan jeg godt forstå. Den tidlige scanning var jeg blevet tilbudt af både egen læge + en fødselslæge på sygehuset, inden jeg blev gravid igen, så det kan jo være, at du bliver henvist både til tidlig scanning og en planlægningssamtale i uge 12. Men det skal din egen læge også tage stilling til.

  For mig personligt giver scanningerne ikke rigtigt nogen ro, for jeg ved, at det kun er øjebliksbilleder. Hvis vi havde valgt at tage til tryghedsscanning i uge 18 fremfor uge 19, så havde vi nok ikke opdaget, at vores søn var død før misdannelsesscanningen.

  Men jeg tænker da bestemt, at du vil blive knyttet til en jordemoder for sårbare gravide, og så er det ultra vigtigt at være åben omkring dine/jeres behov, så det kan sagtens være, at I kan komme til jævnlige scanninger 🙂

  Jeg tror ikke, at man kan kræve at få kejsersnit til termin. Der skal nok være en medicinsk grund til det. Men åh, hvor jeg forstår dig.

  14. april 2020 kl. 09:31

  anna.nord skrev :

  mortilfire87 skrev :

  Ok, jeg fik nemlig afvide at jeg ville blive kaldt til en lægesamtale i uge 12 så graviditeten kan planlægges. Jeg vil have scanninger igennem hele graviditeten, ellers kan jeg ikke gennemfører det. Det bliver så hårdt.

  i forhold til fødslen må jeg sige at jeg er blevet skræmt fra vid og sans efter jeg er kommet i grupper med folk der har mistet. Så jeg overvejer og få et kejsersnit senest på termin. Men det ved jeg ikke om man kan forlange. Jeg er så angst for om jeg får et levende barn med hjem.

  Det kan jeg godt forstå. Den tidlige scanning var jeg blevet tilbudt af både egen læge + en fødselslæge på sygehuset, inden jeg blev gravid igen, så det kan jo være, at du bliver henvist både til tidlig scanning og en planlægningssamtale i uge 12. Men det skal din egen læge også tage stilling til.

  For mig personligt giver scanningerne ikke rigtigt nogen ro, for jeg ved, at det kun er øjebliksbilleder. Hvis vi havde valgt at tage til tryghedsscanning i uge 18 fremfor uge 19, så havde vi nok ikke opdaget, at vores søn var død før misdannelsesscanningen.

  Men jeg tænker da bestemt, at du vil blive knyttet til en jordemoder for sårbare gravide, og så er det ultra vigtigt at være åben omkring dine/jeres behov, så det kan sagtens være, at I kan komme til jævnlige scanninger 🙂

  Jeg tror ikke, at man kan kræve at få kejsersnit til termin. Der skal nok være en medicinsk grund til det. Men åh, hvor jeg forstår dig.

  Jeg ved godt at scanningsbilleder er et øjebliksbillede og tingene kan ændre sig lynhurtigt. Men håber det kan give noget ro og så tror jeg også jeg har brug for små etaper og se frem til. 
  i forhold til fødslen er det også lidt åndsvagt, jeg har født naturlig flere gange før uden problemer, men hold op hvor er jeg blevet bange, der kan jo ske så mange ting under fødslen. Jeg håber jeg finder mere ro når jeg engang bliver gravid igen, jeg ved jo at uanset hvad man gør og tænker kan man intet stille op hvis uheldet er ude, så er det bedre og nyde det så meget man kan. Tror også det er ekstra svært fordi jeg de første gange jeg var gravid virkelig også var bange, dog ikke helt på samme måde som nu, og da jeg så blev gravid hvor jeg mistede, tænkte jeg at nu vil jeg virkelig nyde det for fulde gardin, og så gik det galt og det ramte hårdt.

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 28 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.