Close
Log Ind Opret Bruger

Ligge med rumpen i vejret?

 • 11 juli 2012, 12:13

  Hej piger

  Jeg har en lille bandit i maven, som de sidste 8 uger har ligget i præcis samme stilling, nemlig på skrå med numsen nedad og hovedet oppe. Jeg ved godt, at han stadig har masser af tid til at vende sig, jeg er trods alt kun 30+4, men det bekymrer mig lidt at han har ligget i præcis samme stilling så længe. Det tyder jo på, at han er lidt for glad for den stilling

  Nu har jeg så læst flere steder, at det evt. kan hjælpe at ligge med rumpen i vejret i noget tid hver dag. Er der nogen af jer, som har nogen erfaring med det?

  På en måde synes jeg, at det lyder meget logisk og samtidig lyder det lidt for fantastisk, hvis det "bare" er det der skal til

  Avatar
  ecs
  11. juli 2012 kl. 12:54

  Hej
  Jeg har selv været i samme situation siden jeg var i uge 31, er nu i uge 39. Jeg blev også anbefalet at ligge med rumpen i vejret, men det har ikke hjulpet. Desuden er der heller ikke noget videnskabeligt bevis på at det hjælper, men det kan jo måske hjælpe, hvis man er heldig. Vi har fået foretaget to vendingsforsøg som begge er mislykkedes, da den lille i maven sidder med numsen godt skruet ned i mit bækken. Da overlægerne har frarådet mig en sædefødsel, har vi valgt et planlagt kejsersnit. Vi har heldigvis inden det blev aktuelt snakket meget om kejsersnit, så derfor er vi afklaret og trygge ved den situation, som vi nu er i. Din baby kan sagtens må at vende sig, men jeg vil alligevel anbefale jer, at I snakker og læser om sædefødsel og planlagt kejsersnit, således at I er godt informeret og afklaret på den ene eller anden måde, hvis det bliver aktuelt!

  11. juli 2012 kl. 13:21

  Jeg tror kun, at det hjælper at ligge med rumpen i vejret, hvis babys numse sidder fast i bækkenet og det derfor h*n ikke kan vende sig, så kan man hjælpe baby fri på den måde.

  Min datter stod ikke fast med hverken hoved eller numse og nåede ikke ned på bækkenbunden, før hun kom ud.. Hun lå som en sammenfoldet lommekniv med arme og ben oppe ved hovedet og lå så højt, at jeg for en sikkerhedsskyld fik liggende transport til sygehus, da mit vand gik (for ikke at risikere navlestrengsfremfald og derved iltmangel) Hun lå sådan fra start til slut. Jeg kunne derfor nok have hoppet på halen uden resultat.

  Min anden datter lå lidt på skrå, men men vendte sig heldigvis i hovedstilling i 30. uge og stod fast derefter, så jeg kunne mærke det.

  Da det er dit andet barn, tror jeg, at der er en god chance for, at baby vender sig i hovedstilling inden termin om ikke andet har du god plads i livmoderen og et vendingsforsøg vil have en større succesrate.

  Håber da din lille bandit vender sig 

  Avatar
  Anonym
  14. juli 2012 kl. 21:49

  Min dreng fandt også hurtigt sin ynglingsplads (ca fra 3. trimester), med hovedet under mine ribben og benene godt plantet i min blære. Jeg prøvede også det med at ligge med numsen i vejret, uden det store held. Til gengæld oplevede jeg at vi til Graviditetsyoga lavede en afspænding med fokus på vending af barnet, og mens vi lå der vente han sig faktisk , men næste morgen lå han hvor han plejede.

  2. vendingsforsøg lykkedes

  28. oktober 2013 kl. 18:59

  Jeg er 34+4 og min bebs har ligget på samme måde som din i et par måneder. I fredags begyndte jeg så at undersøge hvad man selv kan gøre for at hjælpe ham rundt. 

  Jeg faldt bl.a. over denne video på youtube:

  http://www.youtube.com/watch?v=pteEYX8zwWc

  Jeg har fulgt det program lørdag, søndag og mandag, altså tre gange af ca. 30 min., og jeg kan altså mærke en forskel allerede! Han har ikke vendt dig 180 grader endnu og fået hovedet ned i bækkenet, man han bevæger sig rundt derinde og ligger i stillinger han aldrg har gjort tidligere. 

  Jeg har ingen sækkestol eller beanbag, så jeg stabler bare en masse puder. Og så skruer jeg helt op for noget klassisk musik og laver hver "øvelse" i 10 minutter. Slutter af med at sidde 20 minutter på den måde op ad væggen som hun i videoen viser til sidst. Undervejs snakker jeg til bebs og fortæller ham at han skal hjælpe sin mor og sig selv og vende sig om. Jeg ved da godt at han ikke fatter en bønne af hvad jeg siger, men det er faktisk ret hyggeligt og jeg føler mig meget in sync med bebsen i den halve time det tager! 😀

  På hendes hjemmeside http://www.turningababy.com påstår hun at man vil kunne vende sit barn på 14 dage ved at følge programmet…aner ikke om det er sandt, men det er da forsøget værd!

   

  Jeg tager en rebozobehandling på torsdag også – vil nærmest forsøge hvad som helst for at få lov at føde "helt rigtigt"! 🙂

   

  Held og lykke!

   

  6. april 2014 kl. 11:33

  Hej
  Jeg læste lige med her da min dreng ligger som en foldekniv med hoved og ben oppe ved ribben. Og har ligget sådan hele tiden. Hvordan er det gået hos dig??? Vendte dit barn sig? Jeg er meget spændt, er i uge 35 og skal til jordmoder om en uge hvor jeg regner med at hun vil snakke pks. 🙂

  Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.