Close
Log Ind Opret Bruger

Har lige modtaget den hårdeste besked:/

 • Avatar
  Anonym
  4 september 2020, 14:00

  Hej 🙂 Håber alle der har stået i samme situation har lyst til at dele nogen tanker/følelser og erfarringer. 
   

  Sagen er den at min kæreste idag har fået at vide at hans sædkvalitet er svært nedsat, og at hvis den ikke bliver bedre, så skal vi have hjælp for at kunne blive gravide. Han har taget steroider for ca. 6 mdr. siden, hvilket han også fortalte klinikken.

   

  Er ret ked af det lige nu selvfølgelig. Hvordan har i grebet det an? Skal man opsøge læge og allerede nu sætte gang i processen om at få hjælp? Er der ikke mega lang vente tid på at få hjælp? Kan sædkvaliteten blive bedre (hvis den er nedsat pga.steoider)?

  Håber at hvis du har siddet/sidder i samme situation, vil dele dine tanker og erfarringer du selv sad med da du fik besked fra lægen om det samme🙌🏾 

  4. september 2020 kl. 14:14

  Det er jeg ked af at høre! Håber trods det, at i får en nogenlunde nem proces alligevel! 
  Min kæreste og jeg har prøvet i et år uden held. Ingen af os fejler noget, så tog til lægen forrige uge og fik begge henvisning til fertilitetsklinik. Har i dag snakket med klinikken, og vi kan allerede komme til første samtale i december og starte behandling lige efter det. Jeg tror det afhænger meget af hvilken klinik det er, og om jeres læge vil give jer en henvisning. 
  Er i lige startet på projekt baby eller har i prøvet længe? 

  Avatar
  Anonym
  4. september 2020 kl. 14:23

  Hold da op, i kom hurtigt til. Troede man skulle vente meget længere! 
  Vi har været sammen i 2,5 år og jeg har ikke været på nogen form for prænvention i de 2,5 år. Vi har på intet tidspunkt prøvet at blive gravide, men heller intet gjort for at undgå det (vi har haft regelmæssig sex 3-7 gange om ugen i gennemsnit). Først i starten af det her år begyndte jeg at undre mig over der aldrig var sket nogen, altså jeg ikke var blevet gravid. 
  Jeg blev tjekket og fejler ikke noget, men han fik den besked idag:(

  4. september 2020 kl. 14:26

  Tror det er meget forskelligt alt efter klinik, henvisning og situationen. Men synes da klart i bare skal få gang i det, hvis i går og drømmer om en lille spire 🙂 
  Jeg ved at manden kan tage forskellige kosttilskud som skulle øge sædkvaliteten. Ved dog ikke så meget om det ift steroider, men synes i skal snakke med jeres læge om det. 

  4. september 2020 kl. 14:28

  Når i har haft sex 3-7 gange om ugen, uden at prøve at undgå det ved ægløsning, så kan man jo sådan set godt sige i har været "i gang" i 2,5 år. Og derfor tænker jeg ligeså godt i kan tage en snak med lægen og snakke evt. fertilitetsbehandling. 

  Avatar
  Anonym
  4. september 2020 kl. 14:32

  Vi har på ingen måde prøvet at undgå ægløsning, har ikke vidst hvornår på cyklus man overhovedt har det. Tak fordi du tog dig tid til at svare????????

  4. september 2020 kl. 14:43

  Hvis hans forbrug af anabolske steroider har været længerevarende er der en stor chance for, at det sædproducerende væv er permanent skade – så skal I nok i behandling for at have en chance for at få et biologisk barn ml. jer. Hvis han har taget et mildt stof, kortvarigt, kan det sagtens blot være en kortvarig nedsat produktion grundet hormonelle forandringer.
  Uagtet skal han nok tage en snak med sin læge om, hvad han skal gøre.

  4. september 2020 kl. 15:56

  Ventetiden er meget forskelligt alt efter hvor i landet du bor. Hvis I vurderes egnet til inseminering er der typisk kun nogle mdr ventetid. Det er reagensglas der er lang tids ventetid på (værst på Sjælland). Man kan altid vælge at betale selv for reagensglas (dog dyrt) så kan man komme til på en privatklinik indenfor 2-3 mdr. Man kan også som sjællænder tage til Jylland hvis man er frisk på mange køreture (det har jeg en veninde der gjorde). 

  Avatar
  Anonym
  4. september 2020 kl. 16:51

  Er han holdt op…. jeg vill aldrig selv acceptere et misbrug af steroider. Vidste du han tog dem..?

  Hvorfor har I på intet tidspunkt beskyttet jer..? Jeg tænker på i starten af forholdet. Og hvorfor tager han stoffer mens I forsøger ..?virker ikke så gennemtænkt..

  Book tid til behandling. Hvis hans sædproducerende celler er ødelagt af misbrug kan I benytte donor.

   

   

   

   

  held og lykke

  Avatar
  Anonym
  4. september 2020 kl. 16:57

  Hvad er forskellen på reagensglas og inseminering som du skriver?

  4. september 2020 kl. 16:58

  Eftersom du har puttet opslaget i kategirien "hjælp til at få flere børn", går jeg ud fra i allerede har børn? I så fald kan i ikke få hjælp i det offentlige og skal finde en privat klinik for egen regning. 

  Avatar
  Anonym
  4. september 2020 kl. 17:07

  Min kæreste har et barm fra et tidligere forhold på 8 år. 

  4. september 2020 kl. 17:09

  Jeg har som ung været i bodybuilding miljøet i en del år.
  Har din kæreste kørt efterkur?

  Hvis han ikke har det, så er det svært for ham at få ordentlig gang i hans egen produktion af testosteron og dette påvirker sæden.
  Jeg vil anbefale han kører en efterkur så. Også selvom det er 6 måneder siden han er stoppet.

  Men ja steroider påvirker sædkvaliteten, men kan også flere solstrålehistorier på trods af massivt brug i flere år.

  22.12.20 Kom datteren til verden. 52 cm og 3785g.

  4. september 2020 kl. 17:56

  Inseminering kan bruges, når sædkvaliteten kun er let nedsat (nogle tilbyder det også ved moderat nedsat). Der findes umedicineret og medicineret for at du modner 1 æg. Når ægget er klart til befrugtning, afleverer din kæreste en sædprøve, som oprenses (så det kun er de gode, der er tilbage), og det lægges op i dig, så sædcellerne selv finder vej til ægget.

  IVF/ICSI bruges ved moderat til svært nedsat sædkvalitet. Her får du en del medicin for at modne flere æg (oftest helst 6-10 stk). Når nok æg er klar (og lægen ikke regner at flere når med), så skal æggene tages ud af dig. Samme dag afleverer din kæreste en sædprøve, som oprenses. Ved IVF tilsættes den oprensede sæd til æggene, ved ICSI udvælges en enkelt sædcelle og sættes ind i et æg (gøres selvfølgelig ved alle udtagne æg).

  I kan få hjælp i det offentlige til 1. fælles barn (kommer der æg på frys må disse gerne bruges til flere børn i det offentlige). Skal I have mere end 1 fælles barn og I ikke har æg på frost, så skal I ud i det private. Inseminering er gratis til både 1. barn og flere, hvis I har en henvisning. IVF/ICSI skal I betale for i det private, men er gratis i det offentlige – I skal dog selv betale for medicinen. IVF/ICSI kan hurtigt blive dyrt – for de fleste koster det ca. 20.000 kr (ekskl medicin) for 1 forsøg og ca. 50.000 kr. (ekskl medicin) hvis man køber en pakke med 3 forsøg. Der findes også en privat klinik der tilbyder "barn eller pengene tilbage" – her koster det ca. 100.000 kr. (ekskl medicin).

  Din kæreste kan gøre lidt for at hjælpe på sin sædkvalitet. En sund og aktiv livsstil er første skridt, samt at stoppe med at ryge (og tage stoffer) hvis han gør det. Derudover er der forskellige kosttilskud, han kan tage bl.a. zink og vist nok også selen. Et mindre studie har vist, at Punalpin kan have en gavnlig effekt på sædkvaliteten (det havde det bl.a. hos min mand). Det tager ca. 3 måneder at danne en sædcelle, så hvis din kæreste har feber, vil det som hovedregel betyde, at sædkvaliteten/mængden er nedsat i de næste 3 måneder. Det betyder også, at det vil tage ca. 3 måneder, før I kan se en effekt af andre tiltag. Der er vist en anden bruger herinde (kan ikke huske hendes brugernavn), som kender til, at Punalpin kan virke hurtigere – men det kommer muligvis an på, hvor problemet præcis ligger; om det er i mængden eller DNA'et eller bevægeligheden eller …

  Avatar
  Anonym
  4. september 2020 kl. 18:08

  Tak for din besked, jeg blev en del klogere???????? 

  Problemet er mængden af sædceller, tallet ligger meget lavt i forhold til hvad man siger det skal ligge på for at være af normal kvalitet

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.