Close
Log Ind Opret Bruger

Lange amninger og korte lurer

Tagget: 

 • 14 august 2021, 04:11

  Hej andre ammemødre.

  Min datter er lidt over tre uger gammel.

  Amningen startede noget skævt grundet komplikationer under fødslen. Først en uge efter løb mælken til. Indtil for en uge siden gav vi hende ekstra modermælkserstatning ved måltiderne. Vi har nu i en uge ikke givet ekstra, og hun er således udelukkende blevet ammet. Hun tager fint på, og sundhedsplejersken er tilfreds.

  Udfordringen er, at amingerne varer i 1,5 time og ofte gerne mere. Herefter sover hun i alt fra 30 min til 1 time. Hvis vi er heldig 2-3 timer. Hun har gerne en periode i løbet af dagen, hvor jeg ammer hende on/off (mest on) i op til 3+ timer. Jeg kan mærke, at det begynder at blive hårdt, at hun ammes, som hvad der føles som hele tiden uden pauser, især da amningerne kan varer i flere timer.

  Hun kan sove en lang lur (2-3 timer) et par gange om dagen, dog kun ved hjælp af en barnevognstur eller i en vikle/bæresele, eller på en af os.

  Hun får fint fat ved brystet, sutter og synker. Hun er en glad og tilfreds pige med god kontakt.

  Jeg går dog bare med en tanke om, om grunden til de lange amninger og korte lurer er fordi, at jeg ikke producerer nok mælk til hende, og at flowet måske ikke er så stort, som hun ønsker? Og hun derfor skal ligge i rigtig lang tid for at opnå en mæthedsfølelse? Det skal dog siges, at hun ofte ligger 30-40 min ved det ene bryst, hvorefter hun trækker sig fra, typisk bliver skiftet, og så tilbyder jeg det andet, som hun også ligger ved i ligeså lang tid. Herefter virker hun mæt. Men der går kun meget kort tid, før hun vil i gang igen (helt ned til 5-10 min). Hertil oplever jeg, at hun hægter sig på, trækker sig væk og vil på igen. Men der er jo heller ikke samme mælkeflow, da hun netop lige har spist fra begge sider.

  Er det her “normalt”? Har i nogle gode råd til, om der er noget, jeg kan gøre anderledes?

  Jeg har altid haft en stor drøm om at fuldtidsamme.

  Hilsen en fortvivlet førstegangsmor.

  14. august 2021 kl. 05:16

  Alt det du oplever er helt normalt❤️

  14. august 2021 kl. 05:18

  De første 2 måneder lavede jeg ikke andet end at amme. Hver amning kunne nemt tage 30 minutter og 15 minutter efter var han klar igen.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.