Close
Log Ind Opret Bruger

kultur chok!

 • Avatar
  Anonym
  11 juni 2009, 13:31

  jeg er født og opvokset i Canada, men har boede nu i Dk i 5 år. Før det boede jeg i Norge i 5 år. Jeg er pædagog, og er godt klar over alle fordelene ved at børn sover ude i deres barnevogn, MEN! Jeg har altid ment at det skulle jeg også gør med mit barn, men nu hvor tiden nærmer sig, kan jeg mærke at det vil jeg have det svært ved! Jeg tror det vil være i orden hvis jeg havde egen have, en terasse hvor de kunne sove, men her hvor jeg bor nu, skulle vognen placeres ude i gården, hvor der kommer biler,  hunde, og mennesker omkring. Jeg har det ikke godt med det, og jeg ved at en del af den frygt kommer fra mit opvækst.

  I Canada, kan det ikke lade sige gøre. For det første er der vilde dyr – ikke et problem her i landet. Man risikere ikke at en bjørn hapser lige den lille til frokost. (måske ikke den bedste eksempel=) Så er der alt for mange mennesker der er ikke til at stole på. Hvor tit er det here i landet at man hører om kidnappingssager? Det er desværre en realitet "derover" dog værre i USA. Der var en scandinavisk dame der blev arresteret i New York for nogen år siden fordi hun efterlod sit barn i vogn udenfor en kaffe mens hun var inde og spise.(Hun tog ikke hensyn til omgivelserne) Der kan ske alt muligt, og når man er inde i huset, kan det tage tid, før man kan komme ud til babyen. Jeg må indrømme at jeg føler mig meget forvirret. Hvad skal jeg gøre? Jeg har en svigerfamilie der hentyder til at det vil være unormalt af mig hvis jeg ikke gøre det. Min egen mor, som er dansk, forestår godt hvad jeg mener, så nu vil jeg gerne høre hvad I har at sige!

  11. juni 2009 kl. 13:36

  Min dreng har hele tiden sovet ude. Der sover han bedst og så kan jeg ordne nogle praktiske ting – som fx. støvsugning – uden at det generer ham

  Men det er heldigvis dig (og din mand), der bestemmer, hvad der passer bedst for jer.

  11. juni 2009 kl. 13:39

  Andrea sover ude i barnevognen hver dag, men vi har også egen have. Jeg forstår dig fuldt ud – jeg tror heller ikke jeg ville lade mit barn sove nede i en gård hvor alle kan komme. Jeg kan da heller ikke se noget som helst forkert i at børn sover indenfor. Det er jo faktisk stort set kun i Dk de sover ude.

  Gør hvad du selv føler for

  Kram

  11. juni 2009 kl. 13:48

  så skulle Noah også sove inde.

  VI boede på inde på Nørrebro på 3.sal. Og tanken om han skulle stå i gården og sove var godt nok langt væk! Og bestemt IKKE en mulighed efter vores mening.
  For der er sku langt ned, hvis nogle roder i vognen eller andet når han sover.

  Ja det kan godt være børn har bedst af at sove ude, men når man ikke har muligheden for det, så er det jo bare sådan! (at de sover inde). Har altså ikke hørt om nogen der har taget skade af at sove inde! :0)

  Og i sidste ende er det jo heldigvis JERES beslutning og ikke andres!

  11. juni 2009 kl. 15:14

  Hej MissCanada!

  Det er klart en dansk tradition at børnene sover ude. Men samtidigt burde det være forældrens valg om de ønsker at børnene gør det. Jeg har f.eks. en veninde, som bor i KBH som ikke følte sig tryg ved at sætte sin søn ned i gården, og løste det ved at lade ham sove i sin seng med overtøj på, for åbent vindue på hans værelse.

  Mht. til kidnapningssager af børn som står i barnevogne ude. Er der KUN 1 registreret tilfælde, af en vogn der blev taget, og det var i 1978, af en sindsfostyrret kvinde, der efterlod vognen 3 gader fra hvor den blev taget. Og det er jo en ganske god statistik må man sige 🙂

  Hilsen Maria

  11. juni 2009 kl. 20:39

  jeg har 2 børn og jeg er selv fra afghanistan.jeg synes det er helt i orden at andres børn sover ude, men mine egne børn sover aldrig til middag ude. De sover i en stor seng side om side, så kan jeg gå og ordne huslige ting og komme indtil dem med det samme hvis de bliver kede af det. Jeg forstår godt din nervøsitet. Jeg synes problemet i Danmark er at det virker som om det er en religion at lade sit barn sove ude barnevogn.der er mange der synes jeg er mærkelig at jeg lader børnene sove indendørs.jeg har hørt argumentet at det er sundt at sove udenfor,men jeg tror næppe det er sundere at indånde frisk luft når man sover

  Avatar
  Anonym
  12. juni 2009 kl. 18:11

  Jeg synes ikke at du skal gøre det, hvis du ikke føler dig tryg ved det!!

  Jeg havde indtil for nyligt have og har nu altan og jeg har da en barnevogn stående, men det er yderst sjældent at jeg bruger den… Oscar er ikke et af de børn der sover timelange lure bare fordi det er udenfor og tit synes jeg faktisk at der er for varmt i barnevognen…. Så her ender det oftest med at han sover inde.

  Hvis jeg ikke havde altan/have ville jeg IKKE gøre det. Jeg ville heller ikke være tryg ved det og desuden skal man jo ud og se til dem selvom at der er babyalarm på og jeg ville ikke gide løbe frem og tilbage!!!

  17. juni 2009 kl. 12:45

  Hejsa

  Jeg bor i et hus og har en fin have, men lader aldrig min baby sove ude. Jeg har det bedst med at jeg kan kigge til hende når jeg har lyst, at jeg kan kontrollere hvor varmt hun har det og at jeg kan nå hende på et par sekunder når hun klynker.

  Min mor har aldrig ladet mig og mine 2 søskende sove ude og ingen af os var særlig syge som barn og vi har ingen allergier. Jeg tror derfor ikke på at det skulle være mere sundt at lade børn sove ude. Tror det er en skrøne.

  Derfor synes jeg at du skal lade dit barn sove inde, hvis du har lyst og være ligeglade med hvad andre synes. Du er bestemt ikke unormal.

  Mvh Chipsi

  Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.