Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora De kreative forældre Madklubben Jordens LETTESTE chokoladekage bunde. (Både lavet enkelvis og som én stor kage.)

Jordens LETTESTE chokoladekage bunde. (Både lavet enkelvis og som én stor kage.)

  • Avatar
    Anonym
    31 august 2011, 15:34

    Hello Ladies..

    Jeg synes det har været umådeligt svært at finde en let og overskuelig opskrift på enkle kagebunde. Så jeg ringede til sidst til specialkøbmanden, og de ér jo engle sendt fra himmelen!! 

    Denne opskrift kan laves som én stor kage man deler i bunde, eller i enkle bunde. 
    Jeg har lavet den i enkle bunde, det er HELT klart det letteste synes jeg, og jeg er virkelig grøn på det her område og vildt dårlig til at bage, men dem her var simpelthen for let til at være sandt!

    Der skal bruges.
    100 g. mel

    40 g kakao
    6 æg
    200 g sukker
     
    Æg og sukker piskes sammen med elpisker, indtil massen næsten er hvid. 5-8 minutter gerne lidt længere. Den skal være HELT lufttig!
     
    Mel og kakao røres i æggemassen, med en dejskraber så massen bliver ved med at være luftig. Der skal røres en del før det hele er rørt ud.
     
    Jeg brugte en rund springform på 22 cm, delte portionen op i tre dybe tallerkener, så jeg var sikker på der var lige meget dej til hver bund. Så ind i en forvarmet ovn, 200 grader ALMINDELIG ovn! :o) Og her passede det perfekt med 15 minuter præcis. læg et stykke bagepapir i bunden af formen. Jeg plejer at laver et større stykke bagepapir end formen, så den sidder fast i springformen. (Der stikker lidt bagepapir udfra formen nederst) så er bunden nemlig lige til at få op uden problemer. Smør med lidt smør eller olie i kanterne. Og løsen med en kvin i kanten når de bundende er færdige. Når de er færdige lægger man dem på en rist til de er helt kølet af, og så er det ellers bare at smække mousserne i. Så let er det!!! De er omkring 2 cm, måske lidt mere. De er fantastiske! 

    5. september 2011 kl. 09:00

    til en bradepande? Skal lave en kage på størrelse med en bradepande.

    Avatar
    Anonym
    5. september 2011 kl. 10:31

     Ja det tror jeg faktisk ville passe godt! Prøv, og hvis det ser ud som om det ikke er nok, så lav en portion mere og hælde over af. Dejen hæver ikke mere end ½-1 cm. Men tror kun én portion er til én bund hvis du bruger en bradepande! 

    5. september 2011 kl. 10:31

    ingen bagepulver?? -tør man?? 🙂

    Avatar
    Anonym
    8. september 2011 kl. 07:07

     Det er derfor du pisker sukker og æg så lang tid, og gør den rigtig luftigt. Så sørge de for det som bagepulver normalt ville sørge for. Og der er heller ingen smør i, og de er møg lækre. Havde en som også prøvede dem med ingen kakao men istedet 140 g mel, og så 4 tsk vaniljesukker, og de skulle være blevet lige så lækre! :o)

    Avatar
    Anonym
    8. september 2011 kl. 07:09

     

    24. september 2011 kl. 21:59

    Jeg har lige lavet dem uden Cacao, men som du skrev med 140 gr. mel og lidt vanilie..

    Det var mega let, og de er blevet fantastiske.. TAK!!! 😀

    5. oktober 2011 kl. 14:00

    Hejsa.

    Har lige bagt af denne opskrift. Virkelig lækker opskrift, og rigtig nem at arbejde med. Og kan tilføje at portionen passer til en bradebande, den bliver perfekt i str…

    Avatar
    Anonym
    8. oktober 2011 kl. 21:54

     Dejligt piger! Det er godt i kan bruge opskriften. Det er jeg rigtigt glad for. 

    Har oplevet en bekendt havde lavet dem, hvor bundende blev rigtig dumme, men af den grund at hun simpelthen ikke havde pisket sukker og æg længe nok. Et rigtigt godt fif er at sætte æggeuret på de 8 minutter, for så er man sikker på det er blevet pisket nok. Hellere for meget end for lidt! Det kan nemlig godt føles som om man har pisket lææænge når man har pisket i 3 minutter. Men det er simpelthen ikke nok til disse bunde. Der skal piskes, og piskes og piskes!!

    Avatar
    Anonym
    8. oktober 2011 kl. 21:54

     Fedt at én omgang passer til en bradepande! Har nemlig kun prøvet de rundt 22 Ø. Tror helt sikkert jeg vil prøve med en brandepande næste gang! :o) 

    23. oktober 2011 kl. 17:07

    Det lyder næsten for godt til at være sandt 🙂 jeg skal lave en kage til 100 mennesker i næste uge, eller det vil sige 2 kager til hver 50 (det er vist nemmest) eller er det? det bliver i en bradepande, og vil lige høre hvad jeres bradepande måler? og 1 portion er til 1 bund? Hvis man vil lave en tykkere bund kan man så lave dobbelt eller er det ikke en garanti? Synes nemlig ofte kagerne bliver tungere i stedet for tykkere…

     

    Avatar
    Anonym
    23. oktober 2011 kl. 17:20

    hævemiddel i sig selv…så nok derfor der ikke er bagepulver i 🙂

     

    22. december 2011 kl. 21:47

    Har lige lavet disse bunde, og de får mine bedste anbefalinger. De er virkelig luftige og lækre!

    5. januar 2012 kl. 11:59

    Jeg bruger også denne opskrift hele tiden.

    Man kan sagtens uden at dele dem op lave en stor kage og lade den køle af og så skære bundene ude derefter, jeg bruger også runde springforme til dette.

    man kan undlade kankaoen og tilsætte lidt vanilie og så farve i bundene, så for man nogle flotte bunde, lavede dem med limegrøn så FLOT.

    skal i weekenden lave dem igen bare med lilla farver.

     

    8. februar 2012 kl. 11:25

     Hvor længe kan de holde? Kan man bage dem idag og bruge dem på lørdag?

    Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 31 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.