Close
Log Ind Opret Bruger

Til jer der er bange for at føde

 • 7 juli 2004, 10:46

  Jeg fødte selv en dejlige dreng i februar måned i år.

  Inden jeg skulle føde fik jeg et rigtig godt råd, som hjalp mig meget.

  Når man føder har man veer (det ved I nok godt) Efter veen kommer der en vepause. Alstå et stykke tid hvor man ikke har veer.(Det ved I nok også godt:-))

  Det simple råd, er blot. Tænk på det!!!
  Når man har en ve, og det bare gør helt vildt ondt. Så virker det uoverskueligt at tænke på, at der måske er 10 timer til man har født. Den tanke er næsten ikke til at bære. Hvis man derimod tænker om 10 sec, så gør det ikke ondt mere, så er veen slut. Så er det meget nemmere. 10sec smerte er nemlig til at holde ud.

  Jeg ved ikke om I kender til fra menstuationer, men i forbindelse med at jeg menstruere, kan jeg godt nogle gange få et jag i maven. Det gør helt vildt ondt, og lige bag efter så er det pist væk. Hvis jeg f.eks. går med min mand på gaden, og jeg får sådan et stik (i forbindelse med mens) så bliver jeg nogen gange nød til at stoppe op. Jeg kan simpelhen ikke gå, fordi det gør ondt. For bagefter intet at kunne mærke. Sådan var det også med mine veer. Mens jeg havde veer, gjorde det vildt ondt, men i vepausen, var jeg smertefri. Det havde jeg fået at vide inden at det er sådan, men jeg troede ikke på at det kunne lade sig gøre. Men det ER sandt. Så prøv at tænk på det når I har en ve. Den går over lige om lidt, og så gør det ikke ondt mere.

  Held og lykke med alle jeres fødsler

  P.S Jeg var i aktiv fødsel i 72 timer. Jeg var totalt smaddert af træthed. Jeg har snakket med den jordemoder jeg havde tilsidst i forløbet, og hun mente at en af grundene til at jeg kunne klare den lange fødsel, var netop at jeg hele tiden tænkte på at den ve jeg har lige nu, den går snart over.

  -og husk så: Det går over

  Hver eneste ve går over

  7. juli 2004 kl. 11:16

  … synes jeg det er nemlig helt rigtig hvis man tænker sådan.

  da jeg fødte første gang syntes jeg at veerne tog flere minutter af gangen og kunne over hovedet ikke konsentrer mig på dem, men denne gang her gik det bare så godt.

  da vi var hjemme og veerne blev mere og mere reglmessige og bed virklig til til sidst kunen jeg over hovedet ikkke trække vejret ordentlig til sidst så jeg til sidst sage jeg at nu ville jeg altså afsted for jeg kunne ikke mere.

  den jm jeg ahvde på fødegange fortalt emig at jeg skulel tænke på den måde som du lige har skrevet og bare trække vejret dypt og reglmessigt, og det hjalp virklig, fin den bedste måde at ligge/stå på mens du har en veer sag ehun jeg fant så ud af at jeg bedst kunen tå op men måtte dog ikek føde stående så jeg kom om på siden og ligge og det gik også fint, men måtte om på ryggen til sidst som også gik fint.

  held og lykke til jer alle.

  knus fra sandra og jessica 10/06-2004

  7. juli 2004 kl. 12:04

  tak for rådet:-)

  7. juli 2004 kl. 13:08

  Ja, det er virkelig sandt at man er helt smertefri i vepauserne. Under min sidste fødsel faldt jeg endda i søvn et par gange i vepauserne, og det var selvfølgelig dels af udmattelse, men også fordi man ER fuldstændig smertefri. Så tænk på pausen, når du har en ve, og tænk på, at for hver ve er du en smule tættere på at holde din gulklump i armene; og så er alle smerter fuldstændig som sunket i jorden!

  Held og lykke til alle som snart skal føde – selv har jeg lang vej endnu 🙂

  Bitten (14+4)

  7. juli 2004 kl. 18:10

  Hejsa,

  Jeg fik samme råd til min første fødsel. Det er en rigtig god tanke at tage med sig ind på fødestuen: En ve af gangen…:O)

  Og så ender det jo med et lille barn. Husk på det. Det er en fantastisk oplevelse at føde.

  Helene

  Avatar
  Anonym
  7. juli 2004 kl. 20:28

  Under min fødsel af min søn var det nærmest det eneste jeg tænkte: om lidt er det helt slut..om lidt er det helt slut, om lidt er det helt slut…Det også så lige en enkelt gang eller 10..: Lad mig dø..lad mig dø…

  men det er helt rigtigt, at ja, det gør ondt at føde, men det er overskueligt..man ved det går over igen.. Jeg lå prøvede forresten også at ligge og tænke på folk som skulle leve med kroniske smerter for evigt..Det tog også lidt af presset:))

  8. juli 2004 kl. 13:08

  – for rådet. Jeg havde tænkt på at gøre det samme, da det er svære at overskue hele forløbet i stedet for de næste sek. min. 😉

  Knuser Maja 37+2 (H)

  Avatar
  Anonym
  10. juli 2004 kl. 22:22

  Medmindre, at man bare har en meget hurtig fødsel..

  Jeg var i aktiv fødsel i knap to timer (åbnede mig fra 4 til 8 cm på 1,5 time, fra 8 til 10 cm på ca. 15 minutter og pressede baby ud på 12 min..).
  Jeg oplevede stort set ingen ve-pauser i den tid.. Det føltes bare som en laaaang ve!

  Men ja: Det hjælper da at tænke på pauserne.. Eller bare at tænke på, at man ved, at det holder op igen på et tidspunkt.

  Det, der hjalp mig mest, var, at tælle antallet af vejrtrækninger. Så fokuserer man nemlig på at trække vejret i stedet for smerten..

  Kaffetrolden

  Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.