Close
Log Ind Opret Bruger

Intet foster at se til nakkefold

 • 8 juni 2023, 08:05

  I går var jeg 13+1 og til nakkefoldsscanning (min allerførste scanning) uden at komme hjem med hverken negativt eller positivt nyt – og nu søger jeg opmuntring og positive historier, da alt det andet ikke er til at holde ud at tænke på.

  Til nakkefoldsscanningen kunne de først intet se til udvendig scanning, fordi min blære var for stor. Jeg bliver bedt om at tisse to gange, og hver gang kan hun ikke se noget – og til sidst skal jeg tisse færdigt, fordi hun mener jeg er så tynd, at man vil kunne se livmoderen uden at have en fyldt blære. Da lykkes det med en indvendig scanning endeligt at se livmoderen – men den ser tom ud. Hun tilkaldte sparring, men der var ingen til rådighed. Hendes overbevisning var, at termin var meget forkert sat, og derfor henviste hun mig nu på fredag (på min fødselsdag!) til gynækologerne på sygehuset, da de ville kunne se mere når fostret var ganske lille.

  Min termin blev sat på baggrund af at jeg ikke nåede at få menstruation efter udtagning af hormonspiral, og inden den blev fjernet har jeg ikke holdt øje med min cyklus fordi spiral medførte meget mindre blødning og derfor ikke var noget der påvirkede mig synderligt. Så de havde altså ikke en egentlig cyklus eller sidste menstruationsdag at regne ud fra.

  Til scanningen sagde hun, at jeg “ikke skulle gå hjem og tænke, at der ikke var noget derinde”, og ikke bekymre mig. Men selvfølgelig bekymrer jeg mig. Jeg spurgte om det kunne være en graviditet uden for livmoderen, men det mente hun ikke.

  Jeg har en fin og ret. tydeligt gravid mave allerede, og faktisk gik vi ind med en lille forventning om at der endda kunne være to fostre, fordi der er stort anlæg for tvillinger i min familie. Helt fra starten mærkede jeg min graviditet – jeg var helt vis på at være gravid før testen viste det. Desuden har jeg haft fuld plade på gravidsymptomer (kvalme/opkastperiode, træthed, ømme bryster, humørsvingninger, ligamentsmerter, cravings). Så jeg har hele tiden gået og følt mig gravid, og tænkt at alt har været godt. Da jeg har et arbejde, hvor man hurtigt skal bede om nogle hensyn, valgte jeg at være helt åben om min graviditet og derfor også har givet mig fri, indtil jeg får svar på tingene.

  Har du en positiv fortælling, så del den gerne.

  8. juni 2023 kl. 08:12

  Årh det lyder godt nok som en hård udmelding, var der intet at se overhovedet eller var fosteret bare meget lille? Kan du evt bede om blodprøver med to dages mellemrum hos lægen for at se om hcg er stigende eller faldende? Synes det lyder mærkeligt de intet kunne se, jeg prøvede det samme hvor de dog sagtens kunne se fosteret men det var var så desværre gået til og derfor ret lille ift. hvad det burde være

  8. juni 2023 kl. 08:37

  Hej, og tak for svar og støtte.

  Mega hård udmelding ja og tungt at være i, selvom ventetiden kun er en dag. Intet at se nej. Ingen snak om en hinde eller moderkage eller andet, så vidt jeg husker, jeg var ikke rigtigt tilstede af bare kedafdethed over det store sorte tomme billede.

  Vidste ikke man sådan kunne få taget blodprøver af hcg ofte ved egen læge og har heller ikke på noget tidspunkt endnu fået at vide hvad mit hcg niveau lå på, men tænker de må måle det i morgen og følge med i det hvis graviditeten viser sig at være god nok.

  Avatar
  bg
  8. juni 2023 kl. 09:33

  Jeg tænker et af de helt store spørgsmål er, hvornår du testede positivt første gang?

  Jeg er ked af, din scanning ikke gik godt og kan godt forstå, at I er chokerede. Håber I får vished snarest muligt.

  8. juni 2023 kl. 09:46

  Vi hjemmetestede positiv første gang d. 5. april, og igen d. 11. april og så positiv ved en læge d. 13. april. Spiral blev fjernet 7. marts. Min termin blev så sat til d. 12.12.

   

  8. juni 2023 kl. 10:07

  Du har testet positiv ca samme tid som mig og jeg er 12+2 idag og har flere gange set foster grundet tidligere tab. Som udgangspunkt tror jeg desværre ikke der er det helt store at komme efter hvis de slet ingenting kan se, det lyder ikke rigtig udfra hvor langt du burde være. Det lyder virkelig som en hård omgang at komme til nf og så få sådan en besked 😔 som udgangspunkt måler lægen ikke dit hcg, men når man står i sådan en situation kan man godt få målt det med 2 dages mellemrum for at tjekke om det stiger korrekt eller om det falder. Håber i får vished til scanningen imorgen 🙏🏻🌸

  8. juni 2023 kl. 10:20

  Siljakh jeg glemte helt i min egen optagethed at skrive at det var trist du mistede den – er du blevet gravid igen siden?

  kh

  8. juni 2023 kl. 11:09

  Sikke en skrækkelig oplevelse 🥲

  Men med en positiv test d.5/4 er du minimum 12 uger henne,og der vil man se et stort forsker ved scanningen.

  Mit bud vil være at det enten er et vindæg eller  at fostret er gået til meget tidligt,men der stadig produceres HCG,der opretholder graviditeten.

  Har du blødt på noget tidspunkt efter dine positive test?

  Håber det bedste for dig. 🥰

  8. juni 2023 kl. 11:15

  @mettemor1dag det skal du ikke tænke over, det kender jeg alt til ❤️ Jeg har mistet på den måde to gange. Efter første gang blev jeg gravid med min datter efter 9 måneder og hun er sund og rask. 2 gang skete her i februar og er ikke blevet gravid igen endnu

  8. juni 2023 kl. 12:12

  Hvor dejligt at høre, at du har et sundt og raskt barn @siljakh ♥️ Jeg håber for dig at nr 2 også kommer snart!

  8. juni 2023 kl. 12:22

  @smlmea_min-mave jeg har ikke blødt på noget tidspunkt nej.
  Kan en mave godt blive ved med at vokse selvom man ikke længere har et foster? Det er det, som undrer mig lidt.

  Et vindæg, det lyder ikke så godt… Det tror jeg ikke jeg skal vide mere om hvad er lige nu.

  Mon hende der scannede stak mig en løgn for at jeg ikke skulle gå og være ked af det? Det virker jo mærkeligt af hende at sige så roligt, at jeg IKKE skal gå hjem og være bange for at der ikke er en graviditet.

  Jeg må nok bare konkludere at vi må forberede os på, at der kan komme dårligt nyt, men håbe på det bedste.

  9. juni 2023 kl. 16:18

  Det var godt nok en øv udmelding de kom med, og hvor det synd du skal derhen på din fødselsdag. Jeg krydser alt jeg kan få alt er godt, for det kan jo sagtens være. Håber du giver en melding, når du ved mere ❤

  9. juni 2023 kl. 16:49

  Hvordan gik det?❤️

  10. juni 2023 kl. 05:40

  Undersøgelsen viste desværre en “missed abortion”. 🥺 Der var en tom gestationssæk, så fostret havde ikke udviklet sig, men min krop var fortsat med at tro den var gravid og havde ikke afstødt det af sig selv. Vi kunne vælge at vente og se om naturen ville gå sin gang og kroppen selv afstøder det, få en kirurgisk fjernelse eller en medicinsk abort derhjemme. Valget blev sidstnævnte. Om en uge skal det så undersøges om det hele er afstødt.
  Det er ikke til at forstå, jeg er stadig i chok, og vil ikke af med den, men det skal vi.

   

  10. juni 2023 kl. 09:04

  Øv altså, er virkelig ked af det på dine/jeres vegne. Det er bare ikke sjovt når kroppen snyder en på den måde. Håber i trods alt kommer godt igennem det og snart får en baby i jeres arme 🤞🏻🙏🏻🌸

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.