Close
Log Ind Opret Bruger

Insemination 36 timer efter ovitrelle – hvorfor så sent??

 • 5 april 2021, 14:06

  Hej med jer,

  Jeg forsøger at forberede mig på min første inseminationsbehandling (IUI-D) senere denne måned, og jeg har et spørgsmål til Ovitrelle, der sikkert har et enkelt svar, så jeg prøver her i gruppen 🙂

  Som jeg har forstået det, skal man scannes, indtil de måler en ægblære på ca 18 cm – altså stor nok til befrugtning efter ægløsning. Først når den er blevet stor nok, bliver man sendt hjem med en Ovitrelle sprøjte, der normalt skal tages om aftenen, og derfra skal der gå 36 timer før man bliver insemineret, fordi det skal times med ægløsningen – men det er jo ud fra antagelsen at ægløsning ikke er gået i gang af sig selv, før man tager Ovitrelle, og derfor kan regne med de 36 timer fra sprøjte til ÆL.

  Men er der ikke en rimelig stor chance for, at man allerede når at få naturlig ÆL mellem scanningstidspunktet om morgenen>Ovitrelle sprøjten om aftenen>inseminationen 36 timer efter (i alt ca 50 timer), og at ægget derfor er dødt før man bliver insemineret, når det kun lever ca 24 timer? Især hvis man (ligesom jeg) har en kort cyklus og normalt får ÆL på cyklusdag 11-12?

  Hvorfor giver de ikke Ovitrelle sprøjten i forbindelse med selve scanningen, når de kan se at ægget er modent, og så inseminerer de 24-36 timer efter det for at sikre, at man ikke misser ÆL-vinduet?
  (Og relateret til det: hvorfor venter man egentlig til “sidste udkald” med at inseminere, altså på det antagede ægløsningstidspunkt i modsætning til nogle timer før, når sæden lever længere end ægget (2-3 dage vs 24 timer), og man ved naturlig befrugtning siger, at chancen for graviditet er størst hvis man har sex før ægløsning?)

  Alt hvad jeg læser indikerer, at Ovitrelle-timings-metoden er helt standard og ikke tilpasset den enkelte patient. Men for mig lyder det bare meget som om, at det at “time” ÆL til insemineringen med Ovitrelle egentlig kun fungerer for kvinder med længere cyklusser, hvor man ikke kan forvente at ÆL når at komme naturligt før man inducerer den med Ovitrelle. Hvorimod hvis man har en kortere cyklus er sandsynligheden for, at ens naturlige ÆL overhaler Ovitrelle behandlingen, og inseminationen derfor bliver lavet for sent, egentlig ret stor. Giver det mening?

  Ville det være for aggressivt at mig selv at bruge ægløsningstests under behandlingen og ringe til dem, hvis den bliver positiv før jeg skal tage Ovitrelle, så jeg kan blive insemineret 36 timer efter naturlig ÆL?

  Håber nogen kan svare…jeg hader at stille sådanne spørgsmål til lægen, for jeg ved jo godt, jeg ikke ved en skid… jeg vil bare gerne forstå det 🙂

  11. maj 2021 kl. 18:06

  Hej!
  Jeg er blevet insemineret 2 gange nu. Første gang skete præcis det du frygter. 45 min. inden jeg skulle tage Ovitrelle, fik jeg ÆL smerter. Testede for ÆL og den var positiv. Det var en lørdag aften og jeg kunne intet stille op. Tog Ovitrellen og blev insemineret mandag formiddag. Jeg vidste bare det var for sent. Den var 100% gået.

  2. gang tog jeg Ovitrellen onsdag ved middagstid og blev insemineret torsdag morgen. Simpelthen fordi, jeg vidste det var for sent sidste gang. Og jeg ville ikke risikere at få min egen ægløsning igen inden. Det bar brugt. Og jeg er nu tidligt gravid 4+4 i dag.

  Håber du kan bruge mit svar til noget 🙂

  13. maj 2021 kl. 14:44

  Tillykke med den dejligt solstrålehistorie! Og tak fordi du deler erfaringen.

  Jeg endte faktisk lidt med det samme, jeg fik at vide at jeg skulle tage Ovitrellen lige efter scanning og blev så insemineret 24 timer senere. Der havde jeg stadig ikke haft ægløsning! Men de mente den var på trapperne. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvornår ægløsningen kom (synes selv jeg kunne mærke ÆL symptomer flere dage senere, men det kunne jo være hormonerne).

  Jeg er halvvejs gennem ventetiden til testdag, så nu må vi se…

  23. august 2021 kl. 11:38

  Jeg skal til at insemineres for første gang i denne måned og vil meget gerne høre hvordan der gik dig?

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.