Close
Log Ind Opret Bruger

Hyggetråd: fødslen.

 • 24 januar 2011, 09:29

  Hej alle sammen.

  Jeg har lidt god tid i dag, så jeg kom til at tænke tilbage på min fødsel, som bare var en drømmefødsel, derfor vil jeg gerne dele den med jer og muligvis være med til at berolige 1.gangs gravide(selvom der er laaang tid til endnu), for jeg var selv mega nervøs første gang.

  Jeg havde fået at vide, at man jo slet ikke er i tvivl om, hvornår man får en ve… ha ha, jo det er man altså……. Det var jeg i hvertfald. Min fødsel startede mandag den 29 september 2008 om morgen, jeg var oppe at tisse kl. 5.30 og så at der var lidt tegnblødning, tænkte okay, nu kommer fødslen nok en af de næste dage, lagde mig i seng igen og fortalte manden om min opdagelse, men beroligede ham med at der kunne gå flere dage endnu, da jeg først havde termin den 2. okt og var sikker på at skulle gå over tid.

  Manden tog på arbejde og jeg ville bare sove så længe jeg kunne, for hvis nu fødslen gik igang, så var det jo godt at være udhvilet. Kl. 8 stop jeg op og fik morgenmad og ville tjekke MM bagefter, men inden jeg ville sætte mig godt tilrette, kunne jeg mærke de såkaldte menssmerter og ville derfor have en varmedunk til lænden – det er bare guld værd. En tur på toilettet skulle jeg også, for jeg skulle bummelum, men mens jeg sidder der, får jeg bare mega hård mave…..(tror jeg) efter at have siddet der en halv time tror jeg, ser jeg mig selv i spejlet….. kridhvid i ansigtet og sveden pibler af mig….hmm, jo nu er veerne vist i gang, jeg hoppe af toilettet og vil i brusebad, for lænden gør ondt, idet jeg tager tøjet af går vandet – der er kl. ca. 9.30, jeg får ringet til fødegangen og de siger at vi bare kan komme stille og roligt, derefter ringer jeg til min mand som kommer hjem kl. 10.00. Jeg sidder stadig i eva kostume  på toilettet endnu, så han når at gå i bad og får pakket bilen og begynder at skynde på mig – det skal man ikke…. ha ha, jeg siger at jeg kan bare IKKE forlade toilettet, for jeg er jo ikke færdig med at bummelumme…. , det fatter han ikke og siger bare at jeg ender med at føde på toilettet, hvs jeg ikke får fingeren ud og kommer afsted.

  Som sagt så gjort, hvilket var meget svært, men ud i bilen kommer vi og vi ankommer til sygehuset kl. 11.00 og venter tålmodigt foran døren til fødegangen…. som føles som en evighed! Vi kommer ind på stuen og jordmoderen siger at jeg bare kan sætte mig ned på stolen og vente på at den anden jordemoder kommer – fedt nok, jeg kan knap nok gå og da slet ikke sidde ned, jeg føler mig total kalvknæet, men får sat mig mærkeligt skævt på stolen. Op på briksen kort efter og de finder så ud af at jeg næsten er helt åben, jeg skal bare lige ligge et kvarter og puste… efter ti min. kan jeg ikke mere og får heldigvis lov at presse, jeg tror jeg presser tre eller fire gange og så er min søn født kl. 11.38.

  Det var så dejlig en fødsel, selvfølgelig gjorde det ondt, men det værste var da hovedet stod i spænd for neden, av av av, men det er så hurtigt overstået og total glemt bagefter. Det værste kommer når man skal bummelum efter fødslen, det er ikke rart synes jeg. Men jeg fik intet smertestillende – dog ville jeg gerne have haft et lavament, det håber jeg, at jeg kan nå at få denne gang.

  Alt i alt en meget kort fødsel, jeg fik veer kl 8.30, men det opdagede jeg ikke, for jeg troede at det var hård mave, og selve akten på sygehuset varede jo kun 28 min….. skønt, så en lille lykke fødsel som jeg håber gentager sig og jeg håber at I alle får en mage god fødsel.

  Kom gerne med jeres egne fødselsberetninger, hvis I har lyst og undskyld det lange indlæg.

  Kram

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.