Close
Log Ind Opret Bruger

hurtig hjælp søges…

 • Avatar
  Anonym
  12 maj 2014, 10:54

  Jeg har et spørgsmål til jer som har prøvet og har kendskab til sædefødsler.

  Er der noget med en øvre grænse for babys vægt , for hvornår man fraråder sædefødsel. Har fået vurderet baby til 4 kg og skal idag 39+6 have afgjort om baby ligger korrekt, og om jeg skal have kejsersnit eller vælge sædefødsel. Hjælp… På forhånd tak.

  12. maj 2014 kl. 11:19

   Hej du fandt her over 😉

  Altså du ligger nok lige på vippen med babys vægt, men det kommer også an på, hvor stor/lille du er. Jeg havde f.eks. ikke fået lov til at føde med en baby på 4 kg, men kender andre, som ville have fået lov. Guidelines angiver en maks vægt på 4 kg. Du kan læse en masse i denne:

  http://www.dsog.dk/files/UK.pdf

  Et andet afgørende fakt er, at du skal gå i fødsel af dig selv dvs. ingen igangsættelse og baby skal ligge helt rigtig dvs. enten med sædet helt nede evt. sammen med benene eller kun sædet. Man kan ikke føde, hvis det kun er benene, der er nede.

  Selve fødslen er meget kontrolleret. Babys hjertelyd bliver monitoreret og du vil opleve, at der er mange flere involveret – for mig var det bare trygt. Jeg vidste godt, at der var en risiko for AKS undervejs, men lægerne understregede, at det aldrig ville blive voldsomt dramatisk, da de følger en procedure, som afgør det: f.eks. grønt fostervand, dårlig hjertelyd og du skal udvide dig 1 cm i timen i gennemsnit ellers er det KS. Under min fødsel stod der en operationsstue og læger klar i den sidste halvdel af fødslen og de blev aflyst, da jeg begyndte at presse.

  Hvis man alligevel står til et KS, kan man jo ligeså godt forsøge – du har altid lov til at fortryde undervejs. Fpr mig var det også afgørende, at baby blev forberedt på at komme ud med veer og forsøge. Men det er jo et personligt valg.

  Prøv at læse beretningerne, der er en del info omkring de samtaler de enkelte har haft med personalet. Og husk at der stadig er voldsomt mange fordomme omkring denne type fødsel, men de færreste kender nogen, der vitterligt har født sådan og slet ikke en PLANLAGT sædefødsel.

  Avatar
  Anonym
  12. maj 2014 kl. 11:25

  Ej altså 1000 tak 🙂 

  12. maj 2014 kl. 12:05

   Var alligevel inde og opdatere lidt. 

  P.S Du bliver jo nok scannet og får et mere nøjagtigt vægtskøn – derudover vejede min pige altså meget mindre end det de estimerede hende til.

  Og husk at det er rigtig skønt at være "godt klædt på" til samtalen om sædefødsel kontra KS så læs løs!! OG skriv alle spørgsmål ned også dem, som du ikke ville turde spørge om. Og spørg for guds skyld om det hele.

   

  Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.