Close
Log Ind Opret Bruger

hmm

 • 7 december 2008, 08:50

  har været lidt inde på su.dk og læst på forkskellige sider….men finder ikke rigtigt de jeg leder efter..

  Jeg er gravid med termin 2 august og er færdig som sygeplejerske ca 24 juni 2009, dvs når jeg føder er jeg færdig med min uddannelse. Kan man få ekstra su klip inden man har født – eller kan man slet ikke få en øre? problemet er at jeg bor i sverige men læser i dk….DVS jeg får laveste barselspenge her ca 4000 kr da jeg ikke har arbejdet 6 mdr sammenlagt som man skal…
  Overvejer hvordan jeg kan gøre det – hvis jeg ville læse videre, en kandidat, kan man så melde sig ind med barsel med det samme og få su på den måde – hvad så hvis man alligevel ikke vil det når barsel er færdig – skal man så betale tilbage?
  Gisp mange tanker…..men i sidste ende skal det nok gå – bare det at få en baby!!

  7. december 2008 kl. 13:54

  Puha… ja den har jeg også tænkt over. Men jeg har heller ikke umiddelbart kunne finde et svar på det. Jeg tror umiddelbart man skal på barselsdagpenge, hvis der findes sådan noget lign. Men jeg tror det vil være bedst hvis du taler med en studievejleder, eller et su-kontor, hvis der er sådan et på din skole? og så måske med kommunen. Mit umiddelbare bud ville være at det var noget dagpenge du skulle på, da du har afsluttet uddannelsen når du skal føde, og du ikke kan nå at starte helt på en uddannelse inden. Men det kan godt være at så længe du bliver gravid under uddannelsen, så udløser det automatisk 12 mdr ekstra su. Men jeg tror ærligt at det er kommunen der skal hjælpe dig.

  men det er bare et bud!

  held og lykke i din søgen efter svar, og håber du får en dejlig graviditet!

  (knus)

  8. december 2008 kl. 11:04

  Jeg færdiggjorde min bachelor inden sommerferien og fødte i oktober så måske kan du bruge lidt af mine erfaringer (ved ikke om de samme regler gælder sygeplejeskolen og uni, men mon ikke…)
  Jeg søgte optagelse på kandidaten med start fra september men tilmeldte mig ikke nogen fag. Jeg har fået tildelt 12 ekstra su klip (barselsklip) og må komme et ekstra år bagud uden at miste retten til su. De 12 klip kan du vælge at få som enkelt klip fordelt ud over et helt år, så behøver du ikke at tage fag, du kan få dem som dobbelt klip i et halvt år, tror heller ikke du behøver at tage fag her, men er ikke sikker, sidste mulighed er at tage dem som ekstra klip oven i den almindelige su (mix-klip) her skal du være fuldtidsstuderende (hvilket vist betyder at du ikke må komme over et år bagud med studierne, men er igen ikke helt sikker).
  Du må endelig ikke tage orlov hvis du vil have su, du mister nemlig retten til su når du tager orlov.
  Jeg kan ikke forestille mig at du skal betale tilbage hvis du alligevel ikke gennemfører en kandidat uddannelse, man skal jo heller ikke betale almindelig su tilbage hvis man dropper ud af en uddannelse.
  Det ekstra tilskud til studerende på su som efter 1. januar er på ca. 2000 kr om måneden kan du først få når alle barselsklip er brugt. Hvis din mand/kæreste også er på su får han 6 ekstra klip som kan bruges på samme måde som dine og du kan overføre nogle af dine 12 klip til ham hvis I har lyst til det. Han kan også få det ekstra tilskud på ca. 2000 kr når han har brugt sine barselsklip.

  Det blev lidt langt, men håber det er forståeligt og brugbart. Har du andre spørgsmål så sig endelig til så skal jeg se om jeg kan svare (har snakket med at hav af mennesker på su-kontoret og kommunen for at nå frem til dette 🙂 )

  julehilsner her fra.

  11. januar 2009 kl. 20:30

  Hej. 

  Ved ikke om du allerede har snakket med dit su-kontor? Læs på DSR’s hjemmeside. 
  Eftersom du færdiggør din uddannelse før du går på barsel, kan du ikke få SU, det er jeg 99{7e9f54d940ed91cf6fccbdbb185bb0131060ccf5f8084e859fc8a4281fbf7fcf} sikker på. For når du går på barsel, er du jo ikke længere knyttet til sygeplejeskolen. Er du tilgengæld med i DSR og a-kassen kan du få løn under barsel. Jeg kan ikke helt huske hvor meget og hvorledes, men henvend dig til DSR og forhør dig ad. Det gjorde jeg, de er rigtig søde! 
  Held og lykke med det 🙂

  Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.