Close
Log Ind Opret Bruger

hjem efter for tidlig fødsel

 • 29 august 2015, 18:42

  Hej,

  Min baby og jeg er lidt i fare for for tidlig fødsel, og jeg er derfor lidt nysgerrig på at høre, jer der har født før tid, hvornår i fik lov at komme hjem efter fødslen?

  Jeg er godt klar over at det har meget at sige hvordan babyen selv klare den osv., men vil gerne bare høre jeres historier.

  Jeg er i dag 33+5

  29. august 2015 kl. 18:51

  Jeg har ingen erfaring at dele ud af, men husker at have læst dine tidligere indlæg. Hvor skønt at du har holdt spiren derinde så længe!!! Så vidt jeg husker blev du sengeliggende omkring uge 24, ik? Stort tillykke altså, at du er kommet så langt???? Krydser fingre for at du får lov at gå lidt længere så baby kan vokse sig større!

  29. august 2015 kl. 18:55

  jo tak! jeg har 10-ugers jubilæum med sofaen idag hehe. så jo blev sengelagt lige før uge 24.

  Det er så fantastisk at hun er der inde endnu. jeg er lykkelig! nu vil jeg bare gerne ramme uge 37 (ja mer vil ha mer!) Tak for din tanke 🙂

  29. august 2015 kl. 19:01

  Forstår jeg godt! Jeg lå selv fra uge 33-37 i min første graviditet pga forkortet livmoderhals, så skide godt gået, 10 uger må være ulideligt!!

  Denne gang er jeg lænket til sofaen/sengen pga svær bækkenløsning, så de sidste 12 uger er LANG tid????

  Ønsker dig alt mulig held og lykke og tillykke med jubilæet????

  29. august 2015 kl. 19:02

  skulle du ligge når du var så langt henne?

  de har sagt jeg skal begynde at rejse mig så småt nu..

  årh øv, bækkenløsning er bestemt heller ikk sjovt! du tager da også dine ture!

  Avatar
  Anonym
  29. august 2015 kl. 19:06

  Min veninde fødte i uge 34+. Hun kom hjem efter 3 uger. Hendes søn tabte sig lidt efter fødslen og hun måtte først komme hjem efter 3 uger, da han vejede det samme som ved fødslen. Har en anden veninde, der for nylig har født 36+0. Hun kom hjem efter 1½ uge – og de fik egentlig ikke rigtig en klar besked om, hvorfor hun skulle blive. Der var meget blandede meldinger de fik fra personalet. Deres dreng fik dog sondemad  – og så sprang hun en amning over i starten. Så det har selvfølgelig noget at sige. 

  29. august 2015 kl. 19:10

  Ja, min søn var lidt lille i det, så de ville gerne have at han blev derinde og voksede sig lidt større???? Han endte med at komme ud på terminsdagen.

  Det er da skønt at du må komme lidt op???????? Det må føles fantastisk!

  Ja, min krop er bare ikke skabt til at være gravid.

  29. august 2015 kl. 19:16

  hende her er også lidt lille, men ikke kritisk. 

  måske er det også fordi min krop er så slap nu efter 10 uger, så den skal lidt i gang så jeg ikke er helt død til en fødsel..

  det er rigtig hårdt at komme op nu, fordi jeg slet ikk har lavet andet end wc besøg og bad i ti uger, så bare det at gå ned af trapperne blir jeg dårlig.. men sådan er det jo..

   

  okay, det virker lidt mystisk at de ikke kunne give noget svar om hvorfor de ikke kunne komme hjem, men heller ikk helt godt at baby tabte sig.. tak for svar 🙂

  29. august 2015 kl. 19:28

  Jeg kan sagtens forestille mig at det er hårdt for kroppen at ligge stille så længe. Mine muskler er heller ikke hvad de har været. Jeg kæmper med at vende mig i sengen både pga smerter, men også fordi mine muskler i mave, lænd og ryg er ikke-eksisterende og i fredags var jeg nær aldrig kommet op af varmtvandsbassinet i svømmehallen. Følte at min krop vejede et ton????

  Hvordan har du holdt humøret oppe?

  29. august 2015 kl. 19:33

  haha det kan jeg godt forestille mig.. kunne godt bruge en omgang i noget varmt vand! 🙂

  ja jeg ved det ærlig talt ikk! jeg har indset at jeg var nødt til at ligge, og dermed ikk være bitter. jeg har haft en øv dag ca en gang om ugen, ellers har det været ok! og så har jeg hæklet haha! hvilket jeg aldrig har prøvet før…

  29. august 2015 kl. 19:51

  Ja, jeg tror også at smerterne sætter trumf på min frustration. Har svært ved at skulle overskue smerter i 3 mdr endnu. Husker det var "nemmere" dengang jeg skulle tage hensyn til min baby istedet for mig selv. 

  Jeg har planer om at sy min egen babynest, så det håber jeg at smerterne tillader????

  Avatar
  Anonym
  29. august 2015 kl. 20:02

  På besøg 😉

  Min datter er født 34+5, og vi var indlagt 3 uger, da hun ikke havde nået at udvikle sin sutterefleks i maven. Så den stod på sonde og udmalkning i 3 uger. Mareridt! 

  Avatar
  Anonym
  29. august 2015 kl. 20:23

  LineMul skrev :

  Hej,

  Min baby og jeg er lidt i fare for for tidlig fødsel, og jeg er derfor lidt nysgerrig på at høre, jer der har født før tid, hvornår i fik lov at komme hjem efter fødslen?

  Jeg er godt klar over at det har meget at sige hvordan babyen selv klare den osv., men vil gerne bare høre jeres historier.

  Jeg er i dag 33+5

  Hejsa 🙂

  det handler om meget … Jeg fik akutte kejsersnit begge gange… Min ældste kom 34+1, vi var indlagt i en uge…der var ikk noget med ham, han var fin og sulten hehe.. Dog lille, knap 2 kg…

  min yngste kom 29+0, han vejede knap 1 kg, og vi var indlagt i 3 måneder… Hans lunger, og hjerte var helt vanvittige … Han havde tre huller i hjertet, som heldigvis lukkede sig, dog sent… Han havde astmatisk bronkitis, og får det stadig i perioder dog… Han stoppede med a trække vejret, dagen efter vi kom hjem… Er taknemmelig for a jeg Li havde lært førstehjælp, puha :'/ efter det lå han på en madras der målte a han teak vejret …

  Det handler om a de ska ku spise selv, og ta på… Min ældste fik gulsot, den det blev "fjernet" på 24 timer.. Normalt siger de a babyen ska være minimum 37 uger, eller ramme terminsdatoen…

  Med den ældste syntes jeg ikk det var slemt a være indlagt … Men med den yngste, det var forfærdeligt, fordi min ældste var 13 måneder gammel..

  29. august 2015 kl. 21:25

  Mine tvillinger kom til verden d 15 maj i år, da havde vi lige ramt uge 31. 

  D 21 juni fik vi lov til at komme hjem på noget de kalder tidligt hjemmeophold. Der var de altså 36+2. 

  I starten lå de i kuvøse, med cpap og med elektroder der overvågede deres hjerteaktivitet. Vi var heldige, at det eneste problem der var, var at de kom for tidligt. Vi er skånet for alle andre eventuelle komplikationer. 

  Vi kom altså hjem på tidligt hjemmeophold, hvor de begge stadig havde deres sonde, så derfor skulle vi til tjek på sygehuset jævnligt de første par uger, hvorefter vi blev helt udskrevet. Kravet for tidligt hjemmeophold var, at de skulle være stabile, trives og selv spise halvdelen af den mælk de skulle have. Og at vi som forældre selvfølgelig skulle have tjek på sonde, vitaminer, førstehjælp og den slags ting. 

  Der har ingen problemer været her. Alt går bare super godt. 

  Men ja, du vil helt sikkert få at vide, fra alle kanter, at de skal sige, at man som udgangspunkt er indlagt til terminsdatoen. Jeg så dog mange komme og gå i de godt 5 uger vi var indlagt, og ingen af deres børn havde nået terminsdatoen. 

  Held og lykke med det. Håber du kan holde på den lille så længe som muligt. For mig var det et sandt helvede at være indlagt, men den oplevelse er jo også forskellig  smiley

  29. august 2015 kl. 23:10

  Jeg blev indlagt i uge 31, med forkortet livmoderhals på 8 mm og reglmæssige plukveer, fik lungemodner og ve hæmmende stof, som heldigvis stoppede plukveerne, jeg var indlagt i en uge, og fik lov til at komme hjem og ligge på sofaen, jeg har været til tjek på sygehuset et par gange, og da jeg var i uge 34 var min livmoderhals væk, og jeg var åben en cm. Jeg fødte min søn 35+4, vi har været indlagt i en lille uge, pga. vægttab, gulsot og amme besvær, og er lige kommet hjem idag. Vi skal dog til tjek med en lille i morgen, for at holde øje med at hans vægt stiger, og hans gulsot er på vej væk. 

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.