Close
Log Ind Opret Bruger

Hjælp til rygestop

 • Avatar
  Anonym
  18 marts 2020, 13:21

  Jeg ved at det kan være et lidt kontroversielt emne. Jeg håber på konstruktive råd og feedback, – og ikke verbale skideballer og mudderkast 🙂

  Jeg er netop testet positiv. Jeg er 4+6, så det er meget nyt. Jeg har røget indtil nu og tænkte at hvis/når jeg blev gravid, så vil kroppen automatisk ikke have lyst til cigaretter og at det hele vil give sig selv med kvalme og det hele… det er desværre bare ikke rigtig virkeligheden.

  Jeg har ingen graviditetssymptomer og savner cigaretter rigtig meget, og tanken om ikke at kunne hygge med alkohol osv er pt også lidt svært.

  Jeg har skåret ned, så er på 1-2 cigaretter, men ved godt at det sidste ryk skal tages, – hellere i går end i dag.

  Gode råd? Hvad gjorde i andre der også røg indtil de to streger pludselig var der? 

  Avatar
  evp
  18. marts 2020 kl. 14:34

  Mange kommuner har tilbud om forskellige rygestop-kurser, nogle af dem må have online-muligheder også. Så det er klart værd at undersøge!

  Og så vil jeg anbefale at tale med venner og familie om det. Det kan være rart at have "back up", når trangen begynder at trænge sig på. Og nogle der hepper på en og fejere ens små sejre, når man er pisse god.

  Og ja… Så er det bare pisse hårdt at holde op med at ryge, for mange. Og det er okay. Det må godt være pisse hårdt. Og kvalmen kan stadig nå at komme (for mig ramte den først rigtig efter 6+), men jeg tror du skal forberede dig på at tage den her på viljestyrke alene.

  18. marts 2020 kl. 15:18

  Vil helt klart råde til kommunes rygestop kursus og app'en e-kvit! De hjalp mig og har har været røgfri i et par år????

  Avatar
  Anonym
  18. marts 2020 kl. 16:18

  Tusind tak for svar.

  Ja, det skal jo næsten være online i disse tider, og vil jo ikke belaste nogen/eller noget nu hvor alle ressourcer skal sættes ind på at afhjælpe coronaramte og andre der har alvorligt brug for det.

  Jeg må prøve at finde noget online, min omgangskreds kender ikke til de to streger endnu, og vil gerne vente med at fortælle det, så kan ikke så godt bruge dem endnu… :-/

  18. marts 2020 kl. 19:47

  Jeg forstår dig godt, ved mine første graviditeter stoppede jeg aldrig helt, Det var skide svært, men tænker at så længe man skære det meget ned, så går det nok. Jeg er så imellem tiden blevet ældre, og har fået nogle nye erfaringer i livet, som gør at da jeg blev gravid sidst stoppede jeg fra den ene dag til den anden da jeg testede positiv, og det var overhovedet ikke svært, utroligt nok. Jeg har rygrad som en regnorm. Men jeg havde bare bestemt mig for at det ikke skulle styre mine tanker, og jeg nægtede og købe flere, så havde ingen liggende. Få det ud af hovedet og lad være med at tænke for meget over det, for så er det virkelig svært.

  19. marts 2020 kl. 08:29

  Jeg har aldrig selv røget, men det har begge mine forældre. 

  I sommers valgte min far på 74 (endelig????) at sige stop. Han har gjort det ved at være én gang hos en hypnotisør. Og det har holdt siden, til trods for at min mor stadig ryger i udestuen! Jeg er super stolt af ham.

  Måske det er værd at overveje? Jeg er klar over at det ikke er helt billigt,men hvis du er til den slags er det måske også en mulighed. ????

  Held og lykke med det hele ????. 

  19. marts 2020 kl. 11:39

  Jeg stoppede da jeg prøvede at blive gravid. Det var svært, men jeg blev ved med at tænke på hvilke konsekvenser rygning havde på mine chancer for at blive gravid og da jeg blev gravid tænkte jeg på at jeg kunne slå min baby ihjel ved at ryge, selvom jeg havde lyst. Så det afholdte mig fra at ryge. 

  19. marts 2020 kl. 11:55

  vilbaregerneværemor skrev :

  Jeg stoppede da jeg prøvede at blive gravid. Det var svært, men jeg blev ved med at tænke på hvilke konsekvenser rygning havde på mine chancer for at blive gravid og da jeg blev gravid tænkte jeg på at jeg kunne slå min baby ihjel ved at ryge, selvom jeg havde lyst. Så det afholdte mig fra at ryge. 

  Jeg brugte lidt a la samme taktik som denne i lidt mere ekstrem form. Satte mig ned, og gennemtrawlede ALT, hvad jeg kunne finde om, hvor skadelig rygning er for fertiliteten og for ufødte små størrelser, til jeg til sidst fik så dårlig samvittighed ved tanken om det, at jeg ikke kunne få mig selv til at tænde en cigaret. Stopppede den dag, jeg fik lagt ægget op, der blev min søn. 

  Håber virkelig, du finder den metode, der virker for dig! 

   

   

  Avatar
  Anonym
  19. marts 2020 kl. 18:28

  Jeg er også tilhænger af, at det gælder om at finde en indre motivation – blandt andet at vide, hvor skadeligt det er. Men også den tanke, at hvis man ryger under graviditet, fødes barnet med abstinenser efter nikotinen (har jeg hørt). Og det er da mere fair, at det er moren, der skal lide med abstinenser og trangen, end et nyfødt barn. Det ville være nok til at få mig til at stoppe med det.

  Og hey, kæmpe skulderklap at du allerede har skåret så meget ned! Så skal det uden tvivl nok gå godt med de sidste også!

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.