Close
Log Ind Opret Bruger

Hjælp mig.. please

 • 24 marts 2022, 20:14

  Hej alle skønne mennesker..

  Jeg er i vildrede.

   

  Jeg synes ikke min søn på 13 måneder udvikler sig som han “burde”. Altså motorisk er han alderssvarende, men jeg mener mere psykisk / socialt.

   

  Det her er super langt, men jeg Beder til bare nogle af jer vil brugr tid på at læse det for jeg er skidehamrende nervøs og bekymret..

   

  Er der noget galt med min søn?

  Nu remser jeg lige nogle ting op:

  Han kan ikke sige et eneste ord. Kun pludre.

  Han kan ikke vinke, selv lave tittebøh (altså hvor han selv gemmer ansigtet i sine hænder), han kan ikke klappe, (kun hvis jrg tager min hånd frem og siger klap, så klappet han på min hånd). Men han kan ikke finde ud af at klappe selv med begge hænder.

  Han kan ikke pege.

  Han kan ikke rigtig give udtryk for hvad han vil have?

  Han deler ikke sin interesse med mig. Eksempel: han tager ikke et stykke legetøj og viser mig det. Eller han kigger ikke på mig når der er noget spændende og vil vise mig det.

  Han har ikke den bedste øjenkontakt. Når jeg sidder med ham og synger eller leger så kigger han mig direkte i øjnene. Men det er vanskeligt at forklare. Han kigger på mig dagligt msnge gange, men nogle gange når jeg kalder på ham så kigger han ikke altid.

  Han reagerer på sit navn de fleste gange synes jeg men der er tidspunkter hvor jeg vitterligt kan sidde foran ham og kigge på ham og kalde på ham hvor han ikke reagerer eller kigger på mig. Er sikker på at han kan høre mig.

  Han startede i institution for næsten 2 måneder siden. Forleden spurgte jeg pædagogen om hvornår der ville være samtale osv, hun forklarede hvordan og hvorledes. Så spurgte jeg så af ren nysgerrighed; når men hvordan synes du det går med ham osv. hun nævnte at han ikke rigtig vil have så meget øjenkontakt og når han kigger så er det som om han ikke kigger alligevel? Det knuste mit hjerte de damer.. hun nævnte også at han ikke er så interesseret i de andre børn og har det bedst når han er alene. at han ikke rigtig lægger mærke til de andre børn, osv osv.

   

  Han kan jo selvfølgelig andre ting, fx putte sutten i munden på mig, og synes det sjovt når jeg spytter den ud, griner når jeg laver tittebøh når jeg synger osv ..

  Det skal siges at jeg er førstegangsmor og i barselstiden har jeg ikke været så meget rundt omkring så mit barn er slet ikke så vant til andre mennesker og især ikke børn.

   

  Jeg er bare super bekymret.. jeg ved ikke om der er noget galt med min søn?

  Nogle gange tænker jeg har han mon autisme? Fordi jeg har læst internettet tyndt omkring sådsn noget:

   

  Please hvis i har nogle erfaringer så må i meget gerne skrive dem..

  jeg har det virkelig skidt og ved slet ikke hvad jeg skal gøre af mig selv. Kan ikke tænke på andet og har grædt i dagevis..

   

  Hvordan var jeres børn ved 13 måneders alderen? Hvad kunne de og hvad kunne de ikke?

  Jeg er helt færdig. Når jrg skriver det ned på nettet er der vitterligt to ting der kommer frem: autisme eller omsorgssvigt??

  Hvad faen har jeg som mor gjort forkert tænker jeg bare 😢.

  Hsr virkelig gjort alt for mit barn… hvad er der galt .. har jeg ikke leget nok med ham har jeg ikke lært ham nok. Ved intet efterhånden..

  I må meget gerne skrive et eller andet. Hsr ingen at dele det med. Har virkelig tårer i øjnene.

  24. marts 2022 kl. 20:45

  Det er meget tidlig at sætte en diagnose på. Og hvis han har en diagnose så er det ikke din fejl, så er det bare sådan han er, men han vil uanset hvad være den samme dejlige dreng som du kender og elsker.

  Jeg vil så fortælle om min datter som er lige blevet to år, hun var/er meget forsigtig og tilbageholdende, og i vuggestuen de første måneder, hun ville heller ikke rigtig deltage. Men sådan er hun bare, hun er reserveret og skal se ting og mennesker an før hun åbner sig.

  24. marts 2022 kl. 21:30

  Uden at være professionel eller have erfaring, men udelukkende fra hvad jeg ved om det, kunne det godt lyde som autisme. Har du haft fat i fagfolk omkring din bekymring? Sundhedsplejerske eller læge? 😊

  24. marts 2022 kl. 23:24

  Hej. Det lyder som autisme. Jeg kender kun en smule til det selv. Min mand og hans brødre (de er 3) har alle mindre eller mere autisme. Den yngste infantil. En diagnose med autisme skal ikke ses som noget negativt. Tværtimod. Alle 3 er vældig godt uddannede og vil altid kunne  vælge og Vrage imellem jobs. Det du beskriver lyder som infantil autisme. Det er tildels sådan svigermor beskrev den yngste bror. Du har intet gjort forkert. Og du gør det rette ved at være opmærksom på det nu. Men de rette værktøjer kan din dreng komme langt i livet. Knus til dig.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.