Hjælp til at komme godt i gang med flaske
-
15 april 2020, 10:15
Hej alle herinde
Efter at have ammet min 4 uger gamle datter siden fødslen er vi nu gået over til næsten udelukkende flaske, da hun ikke får mælk nok hos mig.
Lige nu bliver hun ammet en halv time inden og får herefter flaske. Jeg søger lidt vejledning til at komme godt i gang med det, er meget bange for at gøre det "forkert" og ikke skabe en god kontakt til min pige.I og med hun er blevet ammet inden, har jeg her haft nærhed med hende. Den synes jeg forsvinder nu når hun får flaske. I aftes vågnede hun og var sulten, fik en flaske som tog en halv time at give og herefter sov hun igen. Jeg savnede hende helt bagefter. Hvordan sikrer I nærhed og kontakt? Ligger i hud mod hud, har en hyggestund inden, under eller efter flasken? Jeg ved godt at hun nok selv skal vise det når hun har lyst til vågentid og hun ikke er så gammel endnu, men føler bare lige nu at hun vågner og er sulten, hun har temperament, så oftest er hun sur og skal have mad hurtigt. Herefter sover hun. Og det var det. Er det normalt eller? Håber I forstår. Jeg ved ikke hvornår jeg skal fange hende til lidt hyggetid. Lige nu er det nok mest mit behov og selvfølgelig skal hun ikke holdes hen når hun er sulten.
Og så lidt spørgsmål:Hvordan sikrer I der er ro og kontakt når flasken gives? Snakker I undervejs eller synger?
Er det korrekt at der altid skal være en slat tilbage i flasken? Hun spiser meget forskellige mængder i løbet af dagen så synes det er svært at vide hvornår hun får for lidt eller meget. Om aftenen er hun meget sulten.
Hvordan kan jeg se tegn på når hun ikke vil have mere? Som sagt falder hun oftest i søvn undervejs, så vi når ikke til, at hun selv afviser flasken.
Hvor mange bøvsepauser holder I?
Der står på bøtten med pulver at den skal bruges i læbet af tre uger. Skal det overholdes til punkt og prikke? Jeg spørger fordi jeg har en bøtte til at stå hos mine forældre, som jo ikke vil blive brugt indenfor tre uger.
Håber der er nogen der har lyst til at komme med lidt erfaringer. Ved godt jeg lyder håbløs…
Vh en nybagt mor
Anonym15. april 2020 kl. 11:14Kan ikke hjælpe med flaskedelen, men vil bare lige dele det med nærhed og den tætte kontakt. Min søn tog mange lure på os i starten, og det var det skønneste bare at skulle sidde en time eller to med det lille væsen, helst hud mod hud. Åh, det savner jeg i dag. Så tror bare jeg vil sige, at hvis du dyrker hud mod hud, er jeg sikker på at I opnår en masse dejlig nærhed. ❤️ Min søn fik sondemad i starten, så ammede ikke (rigtigt). Spisningen foregik altid hos enten mig eller far, og syntes altid det var det bedste, når man så sad med ham og lod ham falde i søvn efter mad. Så skønt. De er jo generelt ikke så vågne i starten, så det har været lurerne vi har "udnyttet" til hyggetid. 🙂
Held og lykke med det hele!
15. april 2020 kl. 11:18Jeg synes netop at man kan have rigtig god kontakt med flasken, fordi man bedre kan holde øjenkontakt imens. Og man kan jo sagtens holde baby helt tæt ind til sig imens. Min store dreng blev ammet i starten, og jeg syntes alt hans vågentid gik med amning, Da jeg gik over til flaske, var måltidet hurtigere overstået, og så havde vi mere tid til at snakke, synge og lege bagefter. Lillebror var flaskebarn fra starten. Vi lå hud mod hud næsten hele tiden i den første tid. Men det bliver jo sværere jo større de bliver og jo mere opmærksomme de bliver. Men hvis det stadig fungerer for jer, så er det da bare om at gøre det. Det er da bare en rigtig hyggelig stund for alle, så nyd det så længe det varer.
Er det dit første barn? For 4 uger er jo ikke meget, og der sover og spiser de jo næsten udelukkende. Men det vender altså snart så du får mere vågentid med hende.
Man anbefaler at der er lidt tilbage ja, men det er jo svært i starten at vurdere hvor meget og hvor tit. Så hvis du har flasker der er en del tilbage i, men enkelte der bliver tømt, tænker jeg ikke at du skal bekymre dig. Men hvis du oplever at de oftere bliver tømt, så put noget mere i. Ellers kan du jo også hurtigt lave lidt mere, hvis flasken er tom og hun stadig er sulten.
Min søn er meget tydelig når han ikke vil have mere. Så vrider han sig eller vender ansigtet væk. Nu er han også stor nok til at han kan skubbe flasken væk med hænderne. Jeg tænker ikke at du skal bekymre dig så meget om hun får nok og hun falder i søvn undervejs. Hvis hun virker tilfreds, sover godt og vokser som hun skal, får hun nok.
Han har aldrig været god til at bøvse. Det er sjældent at han får en bøvs ud, og han er ikke plaget af luft i maven. VI prøver at bøvse ham af når måltidet er slut, men hvis han er faldet i søvn, gør vi ikke. Men det er meget forskelligt fra barn til barn. Så I må prøve jer frem hvad der virker ved jer.
Jeg ville holde mig til holdbarhedsdatoen på pakken. Vi får brugt en dåse på under en uge, så her er det ikke noget problem. Men kan I ikke have brikker stående i stedet? Selv om I ikke får brugt en hel brik her i starten, kan den sættes på køl når den er åben og bruges inden for et døgn.
Håber det gav lidt svar. Men mit bedste råd er ikke at bekymre dig for meget. Tag tingene som de kommer, og hvis hun vokser og er glad, så er tingene som de skal være. Når hun bliver lidt større, vil du få masser af tid til stimulation
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
-
-
Graviditetsmails
Få Min-Maves daglige mail om din og babys udvikling under graviditeten Debatter
- At miste
- Baby (0-12 mån)
- Babysitting
- Børn (1+ år)
- De kreative forældre
- Debatter opdelt efter landsdele
- Familie
- Fertilitetsbehandling
- Forældregrupper
- Fødslen
- Generelle debatter
- Gravid
- Iværksætternes klub
- Køb og salg
- Lukkede grupper – Blandet
- MM taberklubben
- Om Min-mave
- Ønsker graviditet
- Terminsgrupper
- Vi har BRUG for rene linjer!
-
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Ja tak, tilmeld mig Min-Mave.dks ugentlige Nyhedsbrev.
Jeg tilmelder mig også Blognyhedsbrevet samt Særnyhedsbrev, der begge udsendes i ny og næ. Nyhedsbrevet omhandler bl.a. graviditet, familieliv, relevante og nye artikler, samfundsdebatter og konkurrencer. Vi behandler dine personlige oplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, som kan læses her.