Close
Log Ind Opret Bruger

Hjælp! Barn + uddannelse

 • 5 juni 2011, 11:16

   Hej.

  Jeg er omkring 2 måneder henne nu, og er igang med at tage en Hf, skal igang med 2 år efter sommerferien, barnet er et ønsket barn, men ikke planlagt som sådan. VI har været sammen i omkring 3½ år.

  Mit dilemma er at jeg skal føde i januar måned, og har derefter  3 – 4 måneder tilbage før jeg bliver student, med tidligt fri, møde sent, eller fri timer, ferie, helligdage osv. Og vil rigtig gerne gøre min uddannelse færdig efterfølgende, istedet for at taget næsten hele året, men gå på barsel og tage 2 år om.

  Jeg har overvejet at tage 14 dage efter fødslen fri, også derefter lade barnets far holde barsel de næste 3-4 måneder, og derefter holder jeg så selv automatisk 9 måneder barsel efterfølgende, da jeg først starter på næste uddannelse i januar/februar. 

  Jeg ved ikke om det er urealistisk og om det er okay det er ham der har barsel de første 3-4 måneder, m. hensyn til barnet. Og det er jo kun 4 timer gennemsnitlig plus minus om dagen jeg ikke er der, men er i  skole. 

  Har også overvejet hvis det ikke kan lade sig gøre, at forhøre mig omkring fjernundervisning ( læser hjemmefra) men ved bare ikke om det kan lade sig gøre kun at gøre det de sidste måneder, da jeg ikke har lyst til at studere hjemmefra et helt år, magter ikke at skulle gå derhjemme i så lang tid alene. 

   

  men vil gerne høre om hvad i mener…

  5. juni 2011 kl. 11:27

  Hej.

  Altså, nu er det nok meget individuelt osv. og man ved jo aldrig, hvordan barnet vil tage det.

  Men som udgangspunkt mener jeg ikke, der er noget i vejen med det, Jeg læser på læreruddannelsen, og der er der rigtig mange, der føder midt i året og alligevel læser videre indtil de kan færdiggøre året. Det er selvfølgellig også meget frit om man vil møde op eller ej, men det kan i hvert fald godt lade sig gøre. Nogle gange tager manden barnet med derud og så kan man gå ud og amme, hvis det er. Men tror bestemt ikke, det er noget barnet tager skade af. Tror nærmere du skal overveje, om du selv kan overskue det. Det er jo meget at se til, men både lektier og en lille ny. Men det kan du jo bedst selv mærke.

  Håber, du finder en løsning 🙂

  19. juni 2011 kl. 22:16

  Hej ..

  Jeg er selv gravid, har termin i Januar 2012 og starter på en ny uddannelse til august..
  Jeg tager chancen og tager det som det kommer,men lige så snart jeg starter vil jeg tage fat i en vejleder, som kan hjælpe mig på vej med hvad der er bedst at gøre 🙂

  Jeg synes du skal se om der ikke er en vejleder du kan snakke med og de skal nu nok kunne hjælpe dig, de har nok prøvet før at have gravide under uddannelse 🙂 

  Håber du finder en løsning på det hele 🙂 

  Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.