Close
Log Ind Opret Bruger

Hjææææpl! De råbte og slog i bordet

 • 7 januar 2009, 20:27

  Min søster har lige født og jeg skal føde i næste måned. Min søster ammede kun den første måned da hun ikke havde mælk nok, fordi hun følte så meget ubehag ved det.

  Jeg har ikke lyst til at amme, kan slet ikke forbinde mig selv med at skulle det – måske fordi jeg er blufærdig… Jeg oplever en stor ked-af-det-hed indvendig når jeg taler med nogen om amning. Jeg vil gerne give vores kommende søn råmælken de første 3-5 dage, men derefter vi jeg gerne gå over til flasken.

  Til min fam. middag kom vi til at snakke om amning og modermælkserstatning og min mormor og moster konstaterer at det nu snart er tid til jeg skal begynde at amme. Jeg fortæller dem at jeg ikk ønsker at amme og kan mærke jeg bliver ked af det indvendig. Min mormor og moster begynder begge at råbe, at det er unaturligt ikke at amme og at det er en mors forpligtigelser!!!!

  Jeg blev bare så ked af det og jeg ved slet ik hvordan jeg har det med at skulle være mor i deres selskab Altså jeg glæder mig til at blive mor, men bare ikke til at skulle se dem igen når jeg er blevet mor.

  Min kæreste er glad for jeg har valgt at give flaske, for han glæder sig helt vildt til også at komme på banen og give bettemanden mad og være deltagende.

  Øv hvor er jeg ked af det…. og min JM mener ik jeg bare kan afvise amningen med det samme… Men hvad gør jeg ???????? Kan jeg amme de første dage og så bare stoppe og gå over til modermælkserstatning eller hvad gør jeg???? også ift at undgå brystbetændelse???

  Knus

  10. januar 2009 kl. 15:41

   

  Puha det er ikke nemt.. omverdenens forventninger/krav/holdninger.

  Jeg fødte i juni en dejlig dreng. Havde en forventning om at jeg skulle amme men det gik ikke sådan. Det var svært for mig i starten, stadig når jeg sidder stille og tænker tilbage på det. Mange følelser men især den der “en god mor ammer sit barn”!! Øhh nej, det kan jeg så ikke men er jeg ik stadig en god mor!?? JO JEG ER!!!

  Jeg endte med at gi flaske 100{7e9f54d940ed91cf6fccbdbb185bb0131060ccf5f8084e859fc8a4281fbf7fcf} fra Andreas var ca. 5 uger, efter mange frustrationer, mange meninger om sagen osv. Det var en lettelse da jeg traf den endelig beslutning.

  Jeg manglede opbakning fra især min nærmeste familie, der ikke forstod hvorfor jeg ikke bare gav flaske med det samme. Lidt anderledes end din situation men alligevel..

  Du skal gøre det du føler for, det der føles rigtig i din mave. Du vil møde mange “kloge” folk på din vej og du får dine “kampe” at ta. Netop fordi så mange mener den “gode” mor sidder i de ski.. patter!! Det gør den ikke.. Du blir den bedste mor for dit barn.

  Håber du holder fast i din sag og bare nyder guldklumpen..

  (knus) Nette.. som er i tvivl om hun vil give amningen en chance til hvis der blir en næste gang… (øhh)

  10. januar 2009 kl. 15:42

   

  Kan se du snart blir færdig som pæd… TILLYKKE MED DET!!

  Jeg arbejder selv om pædagog (når jeg ik har barsel..) på en døgninstitution.

  Nette

  25. maj 2009 kl. 15:46

  fast i din beslutning – og lad dig ikke vælte af alle dem der har en anden mening.

  Jeg har heller ikke lysten til at amme, føler heller ikke det er noget der gør mig til en bedre mor, og jeg bryder mig ikke om at have et barn hængende i brysterne.

  Jeg ammede 1. barn i en mdr. , men denne gang valgte jeg ikke at amme ham overhovet, så han fik erstatning fra han blev født. Jeg fik så nogle piller der hedder Dostinex kort efter jeg havde født og har aldrig haft mælk i brysterne.

  Det er dog meget vigtigt for mig at flaskerne bliver givet i fred og ro, og med så meget kontakt som muligt.

  Jeg har en super dejlig dreng, og føler faktisk jeg har været tættere på ham hele tiden, end med vores første barn, da der var så mange følelser ifm. amningen.

  Vibse

  25. maj 2009 kl. 15:54

  gøre det du synes er det rigtige…

  Jeg havde et skidt amme forløb sidst og fik absolut ikke nogen opbakning fra personalet på sygehuset så det kunne fungere.

  Jeg pumpede ud efter 5 dage med kamp og tudetur – og da jeg ikke havde mere mælk gik jeg over til erstatning. Min datter havde det fint og jeg var glad igen.

  Selvom jordemoderen siger du ikke skal afvise fra starten af, skal hun ikke bestemme det. Det er helt og holdet din beslutning og du har din kæreste som opbakning – det er da dejligt – så må de andre koner bare samtykke selvom de måske ikke er enige. Det er og bliver din beslutning.

  Jeg undgik bl.a. brystbetændelsen ved at jeg pumpede ud.

  Op med næsen søde, du bliver hverken en dårligere mor eller mindre og en unaturlig kvinde af den grund. Det vigtigste er at dig og den lille har det godt sammen og I begge for stillet jeres behov for nærhed.

   

  Avatar
  Anonym
  30. maj 2009 kl. 19:25

  De kommer fra en uoplyst generation hvor det de er blevet opdraget med er det der er rigtigt.

  Vi andre alm tænkende oplyste mennesker, søger selv vores egne personlige grænser og læser os frem til, hvordan kan man få et bedre liv. Med det mener jeg, at du klart nok ikke kan lade være med at blive påvirket. Du skal gøre det du oplever vil være bedst for dig. Jeg har et flaskebarn som fik /bryst/mælk de første 4 dage og ellers slut. JEg fik også tudet ørene fulde af jormødre og diverse autotiteter om, hvad der var bedst for mig og mit barn og MIN familie. Røv og nøgler. De skal vejlede bedst muligt ifht. hvad DIT ønske er og hvad du vil få det bedst med. ISÆR din familie. Hvor kan de bare ikke være det bekendt, IKKE at støtte dig. Der er forskel på at vejlede og give gode råd, og det at tale ned til et menneske der i forvejen er sårbar, og blir det endnu mere når det lige har født og er blevet mor. Du må fortælle dem hvordan det påvirker dig det de siger og sæt grænsen!!

  Kiwi

  3. juni 2009 kl. 09:22

  Inden jeg fødte regnede jeg da også med at skulle amme. Men allerede da vores datter var to dage begyndte jeg at få det dårligt med det. Jeg nød ikke et eneste måltid jeg gav min datter. Jeg gav det en del chancer syntes jeg. Men da Emilia var en uge gammel havde vi besøg af SP, og jeg fortalte der at jeg ikke ville amme mere. Jeg malkede ud til ca. 3 flasker om dagen og supplerede så med modermælkserstatning. Min mælkeproduktion var allerede næsten gået i stå en uge senere, så jeg droppede udmalkningen og gav mme på fuld tid. Det er DEN BEDSTE beslutning. Alle min frustrationer omkring ombehaget ved at amme, min blufærdighed, at det ikke var hyggeligt når Emilia skulle spise forsvandt på én gang. Nu har Emilia og hendes far mulighed for at have en masse timer alene sammen, og jeg kan komme ud for mig selv. Det er så dejligt, og det gør mig til en bedre mor at jeg også kan få lidt luft – alene. Hvis du har mod på det syntes jeg du skal, som du selv siger, give dit barn råmælken, og så derefter lave en let overgang til mme. Jeg købte en manuelpumpe, som fint dækkede mit behov.

  Håber du finder en løsning som DU har det godt med. Lad være med at lade dig påvirke af folks hentydninger med at amning er bedst. Der kommer lige så sunde unger ud af mme. og hvis du ender med at frygte hvert måltid er det ikke godt for hverken dig eller barnet. Held og lykke

  Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.