Close
Log Ind Opret Bruger

Hejsa..

  • Avatar
    Anonym
    13 oktober 2006, 12:48

    ..jeg har for nylig fået konstateret PCO og prøver i den forbindelse at ændre kosten. Det sværeste for mig, er at finde alternativer til kartofler, ris og pasta.. Er der nogle, der har nogle gode forslag, så tilbehøret kan blive en anelse mere interessant??

    God weekend..

    Rukki

    16. oktober 2006 kl. 20:47

    Jeg kunne også godt bruge nogle alternativer…? Har PCO i mild grad…

    Knus Musvitten

    17. oktober 2006 kl. 10:51

    Ja jeg har samme problem, jeg er rimelig fantasiforladt i et køkken men bagte grøntsager i alle mulige former er altså ret lækkert, vilde ris, og så bager jeg selv brød af groft mel og med masser af korn/kerner. Så er der selvfølgeligt alm grøn salat som jo også kan blive rigtig lækker…gerne med fsk kerner/nødder i, eller hvad med råkostsalat eller simpelthen nogle friske rå  grøntsager (årstidens) eller i en snæver vending fx frosne ærter …ja altså optøede 

    Andre ideer modtages med kyshånd

    Iøvrigt masser af babystøv til jer to….jeg holder øje med jer på snart gravid/BIB siden og jeg krydser for jer…det skal nok lykkes 

    Rikke

    Avatar
    Anonym
    17. oktober 2006 kl. 12:53

    Jeg har skiftet risene ud med brune ris og pastaen ud med 100% fuldkornspasta. Jeg har ingen alternative til kartofler, andet end at hvis du spiser dem, så spis dem med skræl på, eller prøv andre rodfrugter, der ikke indeholder så meget stivelse 

    Ellers spiser jeg så groft som muligt mht. brød og grøntsager.  Jeg spiser stadig meget frugt, men prøver at vælge dem med mindst sukker…..

    Nødder, kerner og oliven er gode når du har PCO, da de stabiliserer dit blodsukker og giver dig sunde olier.

    Missekat

    26. oktober 2006 kl. 20:10

    Hej Rukki og alle jer andre.

    Jeg sidder selv med en go gang PCO og kæmper på mit 2.IUI forsøg (krydser fingre)

    Alternativer til ris kan være de brune ris som før nævnt. Istedet for alm pasta er fuldkornspasta også fint, det indeholder mange fibre som gør at det er længere tid om at blive optaget i blodet.

    Kartofler kan du/i godt spise uden at det gør det store, heller dem frem for ris og pasta da de kun indeholder halv så mange kulhydrater. Bare sørg for at begrænge mængden, gå efter tallerkenmodellen, 25% kartofler/ris/pasta/brød, 25% kød og 50% grønt.

    Et alternativ kan også være bulgur, som er nogle knækkede korn som bare skal stå i blød i varmt vand og kan derefter bruges på uanede mange måder, kun fantasien sætter grænser. Spis dem istedet for ris, kom dem på panden sammen med grøntsager, kom dem i salat osv osv. Skal de have lidt mer smag, så brug bouillon istedet for alm vand når de står i blød. De smager bare mest af korn, så rimelig neutrale i smagen, men fyldt med fibre som mavsen er glad for og mætter godt.

    Håber det var en lille hjælp på vejen, eller må du/i sige til, så skal jeg forsøge at komme med flere imput.

    Kæmpe knuz herfra og håber ikke kampen bliver for lang

    Ps, husk de grove grøntsager mætter væsentligt bedre end salat, tometer agurt osv osv. Gå efter de grove som kommer frem nu og koster ganske billigt; gullerødder, persillerødder, rødbeder, kål, selleri osv

    Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.