Close
Log Ind Opret Bruger

Kan jeg have endometriose?

 • 11 juni 2018, 12:57

  Hej.

  Jeg er ikke i fertilitetsbehandling, men jeg mistænker endometriose.

  Min historie:

  Jeg fik menstruation som 13-årig og kom nærmest på p-piller fra dag 1 (mine forældre forlangte det – jeg var en ret vild teenager). Jeg var på p-piller til jeg blev ca. 26. I den årrække havde jeg menstruation i de syv dages pause, uden nævneværdige smerter eller kraftig blødning. Jeg har dog altid været voldsomt disponeret for blærebetændelse (6-7 gange om året). 

  Som 26-årig skiftede jeg til minipiller, og havde ikke menstruation i et år, hvorfor jeg stoppede og ville have p-stav. I de 14 dage mellem minipiller og p-stav blev jeg gravid – uplanlagt, men stadig dejligt og med den skønneste lille pige til følge.

  Efter fødslen fik jeg næsten omgående hormonspiral og ingen menstraution i 14 måneder, hvorefter den blev pillet ud med ønsket om endnu et barn. Jeg blev gravid i 2. cyklus, men havde stærke smerter i den ene side i uge 4, hvorfor jeg blev undersøgt af lægehusets jordmoder. Hun trykkede mig på maven og jeg fik voldsomme smerter, hvilket førte til akut ultralyd på sygehuset – her fandt de et levende foster i livmoderen (heldigvis), men også blod omkring æggestokken = en stor cyste var sprunget og de kunne se flere cyster i området. Dette blev dog aldrig fuldt op og jeg gennemførte graviditeten. Efter fødslen fik jeg igen hormonspiral, men pga. psykiske bivirkninger røg den ud i november 2017. Efterfølgede har jeg fået tiltagende smerter i underlivet ved ægløsning og menstruation og nu også smerter/trykken i tarmen, der er cyklusbestemt – det er særligt når jeg sidder ned, og kan nogle gange være ret voldsomt a la kramper. Jeg har ondt i lænden – også cyklusbestemt. Dertil kommer smerter under sex, som er konstante, men svinger afhængigt af min cyklus. Dét jeg hæfter mig ved er, at det er første gang i mit fertile liv, at jeg er uden prævention (jeg bruger natural cycles og måler min temperatur), og at alle disse symptomer først opstår nu. Samtidig er de tiltagende og min hypotese er, hvis det er endometriose, at det får lov til at vokse, fordi jeg ikke er under påvirkning af hormoner. 

  Jeg lider IKKE af træthed, kraftige menstruationer eller infertilitet. 

  Beklager det lange indlæg, men håber nogle kan hjælpe.

  11. juni 2018 kl. 14:06

  Hej – jeg kan desværre ikke svare dig på, om du har endometriose – men hvis jeg var dig, ville jeg få foretaget en kikkertundersøgelse eller blot en indvendig scanning. 

  Jeg har endometriose – og jeg led af menssmerter, men ikke kraftige menssmerter. Det værste var mine tarme under mens, som udløste kramper og kunne gøre ufatteligt ondt – derudover led jeg også af gentagne blærebetændelse. Efter jeg er blevet gravid, lider jeg heldigvis ikke af noget mere. 🙂 Jeg har været i fertilitetsbehandling – dog ikke pga. endometriose, men jeg havde ikke cyster i hverken livmoder, ægge- stokke eller ledere. Derfor havde jeg heller ikke smerter under ægløsning. 

  Endometriose vokser når man ikke er på p-piller eller andet, mit voksede sig ind i min navle, så jeg fik fjernet en meget stor knude. Men de kan også vokse og ødelægge hele underlivet.

  11. juni 2018 kl. 20:59

  Nu når du har mistanke om endometriose vil jeg klart anbefale dig at få det undersøgt. Sygdommen breder sig og det før det opdages jo bedre. Mit kom også da jeg smed p pillerne. Havde dog mistanke om der var noget galt ca 5 år før. Jo senere det bliver opdaget jo mere kan den nå at ødelægge.  jeg endte med at få fjernet et stykke af tarmen og midlertidig stomi. Var det opdaget før kunne jeg måske have undgået det.  vil anbefale dig at få en henvisning til Skejby eller Riget som er specialisterne. De er dygtige.

  Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.