Close
Log Ind Opret Bruger

Andre der har haft problemer med sygemelding/barsel?

 • 10 juni 2010, 21:03

  Jeg ville lige høre jer andre studerende om i også har haft nogle problemer med sygemelding/barsel og måske har nogle råd til hvad man gør ved stædige arbejdsgivere som ikke kan finde ud af, at indberette ordentligt til kommunen. Jeg blev sygemeldt den 10.maj pga tvillingegraviditet. Fandt så selv ud af at den personaleansvarlige på arbejdet skulle have anmeldt min sygdom som barsel og ikke som en almindelige sygemelding, fordi sygdommen er graviditetbetinget. Fik gjort ham opmærksom på det igår. Det har rimelig stor betydning for mig, da jeg så kan modtage barselsdagpenge af kommunen under hele barselsperioden, selvom min ansættelse stopper den 30.juni, fordi jeg så alligevel opfylder beskæftigelseskravet, da jeg var i arbejde da jeg gik på barsel. Ovenikøbet er jeg flyttet fra Københavns kommune til Frederiksberg Kommune midt i sygeperioden. For lige at gøre forvirringen endnu værre!

  Jeg ringede så ind til Københavns Kommune for at høre om de havde modtaget noget. Det viste sig at sygepengekontoret ikke havde modtaget den "almindelige" sygemelding og barselskontoret havde heller ikke modtaget noget. Den personaleansvarlige havde ellers forsikret mig om at han havde ordnet det hele og at jeg ikke skulle ikke bekymre mig mere om det. Hmmm. nu er han virkelig ikke for kvik, så jeg turde ikke helt regne med det.

  Jeg gjorde ham så opmærksom på at der altså var et eller andet galt, da Københavns kommune overhovet ikke havde modtaget noget hverken sygemelding eller den barselsmelding han åbenbart havde indberettet elektronisk. Fik så ringet til Frederiksberg kommune (min tilflytter kommune) for at høre om de havde modtaget noget og fandt så endelig ud af at han havde sendt blanketten om barsel ind til Frederiksberg Kommune elektronisk. Men de gjorde mig hurtigt opmærksom på at det var en fejl, da den skal sendes til den kommune som man boede fra den første fraværsdag. Det ringede jeg til den personaleansvarlige og sagde, og så blev han godt sur på mig og sagde at der ikke var nogen grund til at ringe rundt allerede nu når jeg alligevel først ville modtage barselsdagpeng fra kommunen fra den 30 juni.

  Kunne forstå på Frederiksberg Kommune at han havde ændret datoen for min sygemelding fra den 10. til den 17. maj. Men det er jo nok fordi de skal melde barslen senest 4 uger efter først fraværsdag for at få refusion og den frist havde de jo så overtrådt. Måske er det netop derfor han ikke vil have mig til at rode for meget rundt i sagen, men han kunne da også være lidt mere behjælpsom.  En ting er ihvertfald sikker – der sker jo ingenting når Frederiksberg Kommune ikke kan gøre noget før Københavns Kommune har oprettet en sag og sendt den videre. Og Københavns Kommune har ikke fået nogle papirer og derfor kan de ikke oprette sagen. Hvor frustrende han ikke kunne forstå det! Undskyld det lidt rodede indlæg. Havde lige brug for at komme ud med mine frustrationen. Men det er nok meget godt at få styr på det hele før fødslen ihvertfald.

  Men hvad gør jeg hvis der stadig INTETer sket i sagen om en uges tid og arbejdet stadig ikke kan se de har lavet en fejl og indberettet sagen til den forkerte kommune? Nogen der har prøvet noget lignende?

  11. april 2011 kl. 16:59

  Det er da for dårligt og det må da være belastende at du skal udsættes for det!

  Selvfølgeligt skal det hele indberettes, med de korrekt angivet datoer. I de fleste kommuner, kan du selv indberettige din barsel elektronisk og jeg vil foreslå at du undersøger det. Bliv ved med at ringe til dem og tjek op om tingene bliver gjort. Det er din ret 😉

  Håber det hele løser sig for dig!

  Hilsen I

  Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.