Close
Log Ind Opret Bruger

Graviditet og smerter

 • 17 marts 2023, 13:58

  Hej alle,

  Jeg har i januar 2023 haft en sen abort (MA) i uge 18, hvor jeg efter flere dages indlæggelse endte på operationsbordet og fik min datter fjernet herigennem. Jeg blødte efter bogen op til 2 uger efter og herefter stoppede det så. Jeg har ikke haft ondt eller andet i denne forbindelse. Den 21.2.2023 får jeg min menstruation, hvilket jeg naturligvis er glad for, da min cyklus så er ved at være i gang igen. Min cyklus kender jeg slet ikke efter fødslen af min datter,  hvorfor jeg kun kan tage udgangspunkt i, hvornår jeg sidst havde menstruation. Jeg har både op til min menstruation og efterfølgende taget graviditetstests for at sikre mig, at hcg er på vej ud af kroppen – den 2.3.2023 får jeg min første negative test.

  Jeg har nu testet både svagt og MEGET svagt positivt på Valmeds almindelige graviditetstests siden 7.3.2023 samt en enkelt tidlig test. Der er ikke rigtig nogen udvikling, og i følge en gennemsnitlig cyklus skulle jeg angiveligt være 3+4, hvis der skulle være en graviditet, hvilket naturligvis er tidligt. Men som tidligere nævnt – så kender jeg absolut ikke min cyklus, og jeg kan lige nu ikke tage udgangspunkt i andet end den gennemsnitlige. Dette betyder, at en menstruation måske kommer om 4 dages tid.

  Jeg har haft kvalme i nogle dage, som dog er væk igen, ligesom jeg har haft og har smerter primært i venstre side af maven/underlivet/ryggen, som har været der i en uges tid. Smerterne kan engang i mellem også være i højre side eller i midten, men det er primært i venstre side. Smerterne er der ikke 24 timer i døgnet, men er mere som jag, der kan føles lidt a la sidestik. Ingen blødning. Jeg husker ikke, at have ondt i min første graviditet.

  For det første er jeg usikker på, hvorvidt hCG fra tidligere graviditet kan være det, som testene reagerer på, på trods af at jeg har haft menstruation. Derudover er jeg slet ikke overbevist om at de positive tests rent faktisk indikerer en graviditet grundet at de er så svage – og dernæst er jeg bekymret for, at der er tale om en graviditet udenfor livmoderen grundet smerterne. Jeg har naturligvis også overvejet, at der kan være tale om en bio-kemisk graviditet grundet at testene ikke er blevet tydeligere, men næsten er blevet lidt mere utydelige. Jeg har kontakt til lægen, som anbefalede mig at ringe mandag morgen for at få en akut tid, da jeg skal rejse på onsdag.

  Mine tests har været positive på følgende dage:

  • 7.3.2023 (svag – 2+0)
  • 8.3.2023 (svag)
  • 9.3.2023 (svag)
  • 10.3.2023 (svag)
  • 12.3.2023 (svag)
  • 14.3.2023 (meget svag)
  • 15.3.2023 (meget svag)
  • 16.3.2023 (meget svag)
  • 17.3.2023 (meget svag – 3+4)

  Er der nogen, som kan dele deres erfaringer eller tanker omkring ovenstående? Tyder det samlede billede på tests der reagerer på tidligere graviditet på trods af menstruation? Tyder det på en bio-kemisk graviditet? Tyder det på en graviditet udenfor livmoderen? Eller har I nogle helt andre tanker ud fra det jeg skriver? Jeg har selv lidt mistet troen og håbet på, at der er tale om en helt normal graviditet, så jeg forbereder mig på det værste.

  – Sara

  17. marts 2023 kl. 14:22

  Jeg er ked af tabet af din datter og det du har været igennem. Jeg kan ikke svare dig på om det er en ny graviditet eller en rest hcg, det er der desværre ingen der kan der ❤️

  Men jeg ville ringe til lægen og spørge om en blodprøve og det er jeg helt sikker på de gerne vil hvis du forklarer din historie. Så kan du se om hcg stiger eller falder ❤️

  17. marts 2023 kl. 15:07

  100% snak med din læge. Du skriver at du ikke ved hvordan og hvorledes med hvor langt du er, men du vil aldrig kunne teste positiv 2+0, da det jo er dagen for æl. Et smut til læge og få taget blodprøver, så i kan se hvad der er op og ned. Smerterne ved jeg ikke med. Det er normalt der jeg kan få ret ondt pga. luft der “sidder i klemme”.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.