Close
Log Ind Opret Bruger

Gravid og sulten – brug for at høre erfaringer

 • Avatar
  Anonym
  15 december 2020, 16:31

  Hej

  Jeg skriver, idet at jeg er SÅ suuuulten hele tiden. Jeg får det dårligt, hvis jeg ikke spiser og jeg vågner om natten sulten, selvom jeg spiser rigeligt. Det gør mig bekymret, for jeg har ikke lyst til at tage for meget på og jeg spiser altså mere end 100 kalorier ekstra (som det anbefales i starten af graviditeten for at undgå for stor vægtøgning). Samtidig er jeg ramt af kvalme og det eneste, der hjælper er at spise og det er ikke altid sund mad, jeg har lyst til – selvom jeg forsøger.

  Jeg har tidligere haft en spiseforstyrrelse og det fylder for mig, at jeg ikke har lyst til at tage unødvendig meget på. Selvfølgelig vil jeg gerne tage det nødvendige på, men jeg har ikke lyst til at tage alt for meget på, fordi jeg ved, at jeg vil få det rigtig svært med det.. Jeg gør alt hvad jeg kan for at berolige mig selv og tænke, at når jeg er sulten, så skal jeg selvfølgelig spise, men det fylder, at jeg spiser mere, end der anbefales og frygten for at tage for meget på fylder derfor også. 
   

  Jeg har derfor brug for at høre:

  Jer der var normalvægtige inden graviditeten (jeg har selv et BMI på 20), hvordan ændrede jeres krop og vægt sig, hvis i spiste efter jeres intuition/sult/mæthed – altså bare lyttede til kroppen uden hverken at spise helt vildt meget eller lidt. Det vil jeg så gerne kunne gøre med ro i maven og tænke, at så skal min krop nok arbejde med mig 🙂
   

  Tak på forhånd!

  15. december 2020 kl. 16:41

  Min BMI var omkring 19, da jeg blev gravid – har taget næsten 16 kg på nu og er 35+0.

  Jeg har spist hvad jeg ville i en stor del af graviditeten – var virkelig sulten i starten og levede af hvidt brød og frugt. 🙈

  Det har normaliseret sig nu, og er egentlig ikke mere sulten end før jeg blev gravid.

  Jeg har haft det ekstremt dårligt med min vægtøgning, og er ked af det tal der står på vægten – meeen når jeg ser mig i spejlet, så kan jeg faktisk kun se, at jeg har taget på på maven. Og den er ikke kæmpe stor. Så det er bare et tal, og de skal nok komme af igen ☺️ 

  Det bliver ikke bedre af at være efter sig selv, sulte sig eller lignende – jeg har haft uger hvor jeg virkelig har været aktiv og spist sundt, men så sagde vægten alligevel +1,8 kg på en uge 😳 Så nu har jeg droppet vægten og vil prøve at komme gladere igennem de sidste 5 uger. Det er dog ikke nemt, når man er bange for de mange ekstra kg!

  Håber du finder lidt ro

  15. december 2020 kl. 17:25

  Jeg havde et BMI før graviditet på 19. 
  var ligesom dig voldsomt sulten i starten af graviditeten og spiste konstant. Den overdrevne sult aftog efter de første 3 måneder.

  endte med at tage hhv 13 og 15kg på i mine graviditeter – havde tabt det hele 1-3måneder efter fødslen! Havde faktisk svært ved at holde vægten oppe bagefter fordi jeg ammede.

  så hvis du kan, så tænk at vægtøgningen også er for at have lidt depoter til amningen bagefter 😊

  15. december 2020 kl. 17:32

  Det er rigtig svært at spå om, hvorledes ens krop reagerer. Jeg er ikke synderlig stor, og kan huske da vægten i min første graviditet sagde 80 kg! Jeg troede jeg skulle dø! 😁 Det var omkring 17-18 kg mere end normalvægt. Men da vi blev udskrevet, vejede jeg vist 5-6 kg ekstra, det var alt. Så hvad er mad/fedt og hvad er væske – det er svært at skille.

  Den graviditet jeg lige har gennemgået, spiste jeg præcist hvad jeg havde lyst til – når jeg havde lyst, og tog ikke 10 kg på i alt før termin… Og kunne hoppe i alt mit gamle tøj da jeg kom hjem. Så helt forskellige forløb.

  Men husk at det også er nødvendigt med gode fedtdepoter, både for dit overskud, amning og søvnløse nætter der følger. Og så må man se på regnskabet derefter. Jeg tror bestemt ikke du skal prøve at styre det, med din historie – men finde ro og hvile i, at det er mad der gør du fungerer lige nu 🙂👍

  Avatar
  Anonym
  15. december 2020 kl. 21:39

  Jeg havde et BMI på ca 22, da jeg blev gravid. Jeg var hamrende sulten fra uge 3 til fødslen gik igang, primært rigtig mad. Frem til uge 12 fik jeg kvalme af sødt, men det aftog. Jeg spiste efter intuition – men blev min craving for usund fx snaskede take away burgers analyserede jeg, hvad det kunne være, jeg manglede, i det tilfælde fedt. Jeg spiste mig altid mæt, og hver gang jeg følte sult (dvs 2-3 gange hver nat + hver 2. time om dagen) – men kun til mæthed. Jeg tog 13 kg på. Ingen væske. 

  Min krop var afhængig af fedtdepoter for at amme, så for mig var prisen for amning et massivt madindtag (protein og sundt fedt) som betød, jeg først tabte de sidste 5-7 kg, da jeg stoppede med at amme. 

  16. december 2020 kl. 11:12

  Jeg er gravid i 10. uge og har taget 2,4 kg på. Synes også det føles ubehageligt pga jeg tidligere har haft et uhensigtsmæssigt forhold til mad. BMI på 20 inden graviditet. 
  Min læge sagde 0,5-1 kg pr måned i første trimester er normalt, så er jo lige efter bogen. Hun sagde 15 kg i alt ville være pasende for mig (+/- selvfølgelig). 
  Det prøver jeg at forholde mig til nu og acceptere. 

  håber det på en eller anden måde hjælper. 

  16. december 2020 kl. 11:36

  Jeg var lettere overvægtig da jeg blev gravid med min datter. Jeg var SULTEN i starten, og havde cravings. Jeg levede på skift af hvidt brød med Nutella, cheeseburgere, frisk mozarella og cocio. Havde altid figenstænget i tasken. Jeg tror jeg tog 12-13 kilo på i det hele, og det sad bare SÅ fantastisk lige midt på maven. Har aldrig været så tilfreds med min krop, som da jeg var gravid. 

  Efter fødslen røg jeg desværre i et hul og har efterfølgende taget en del på, tænker mit bmi er omkring 28/29 nu, hvor min datter er 3. De første år her har været ren overlevelse i mit hoved, jeg har spist SÅ dårlig kost, men har accepteret at det var sådan det var, og nu har jeg faktisk været i gang med en kostændring de sidste uger der bare kører helt fantastisk. Det er først nu jeg har roen og overskuddet til det, og også derfor jeg tror det kan lykkedes nu.

  Jeg synes du skal spise når du er sulten – jeg ved godt det lyder let at sige, men prøv om du ikke kan være i det nu og acceptere at din kloge krop tager over ❤️ Cravings går oftest over og sult finder et mere normalt leje når baby begynder at fylde mere. Er dit hoved helt rodet til i kalorietælling, så gå en rask lille tur, få den ekstra lille motion og bliv blæst lidt igennem. 

  Vær god ved dig selv og nyd det, der er masser af motionshold til mor der gerne vil i form bagefter ❤️

   

  Avatar
  Anonym
  16. december 2020 kl. 19:29

  Jeg kan virkelig sætte mig ind i, hvordan du har det! De tanker du beskriver, havde jeg også, da jeg ventede vores datter.

  Da jeg havde kvalme, var jeg også sulten hele tiden. Det var heller ikke ligefrem kun grøntsager, der røg ned de første 15 uger. Men min filosofi var, at det var bedre at få noget ned, om det så var astronautis, kakaomælk og tuckiks ;).

  Men når du har kæmpet med spiseforstyrrelse, så kan jeg forestille mig, det er svært for dig at lytte til din krop og "bare" spise.

  Har du overvejet at snakke med din læge eller jordmoder om de tanker, du gør dig? Det kan være, du kan få lidt ro på.

   

   

  Avatar
  Anonym
  17. december 2020 kl. 17:55

  Tusind tak for jeres mange svar! Det giver mig lidt ro i maven.

  Jeg skal nok bare virkelig prøve at lytte til mig selv og min krop, og så skal den nok komme til at se ud og veje det, som den har brug for. Hvis det bliver ''for meget'' må jeg tage mig af det bagefter.

  Derudover vil jeg snakke med min jordmoder om det, når jeg når så langt. Lige nu er jeg kun 10+5, så det har jeg ikke været endnu.

  Avatar
  Anonym
  18. december 2020 kl. 08:00

  Hej TS

  I min familie fortalte damerne lystogt om hvordan de havde taget mellem 25-35 kg på under deres graviditeter og jeg synes det var fuldstændig uoverskueligt. Jeg har en rygrad som en regnorm når det kommer til mad og tænkte at tog jeg så legetæppe ville jeg aldrig komme af med det igen. Jeg hader også motion 😆

  i min første graviditet tog jeg 7 kg på i det hele og baby vejede over 4 kg. Dvs. Jeg tog omkring 2,5 kg på og der var jo også større bryster, moderkage osv. jeg havde ingen vand i kroppen og jeg tabte mig hurtigt efterfølgende så jeg vejede mindre endda jeg blev gravid (mange mange mange lange lange lange) gåture med barnevognen – jeg gav flaske – så det var ikke amning. 
   

  nu er jeg gravid i uge 25. Og jeg har taget 5 kg på. Jeg har været SÅ sulten men samtidig har jeg haft det SÅ skidt! De dage jeg har haft det ok er det vigtigstefor mig at blive sensorisk mæt. Dvs. Jeg bliver ikke mæt af en rugbrød med æg. Jeg bliver mættet hvis der er Mayo, purløg, salt, peber, tomat, dvs. mange sanser skal stimuleres. I deførste 3 måneder har jeg levet af: cola, chokoladekiks, æbler, bananer, Chips, slik og æg og kød. Og jeg har ikke dyrket motion. Jeg tror du skal tænke på, at hvis man tager meget påer det ofte for man indrager rigtig mange kalorier eller har rigtig meget vand i kroppen. 
   

  Husk at fostervand, moderkage, større bryster og selve babyen alt sammen vejer til. Jeg er ikke bekymret denne gang, da jeg ved det ændrer sig efter fødslen. Jeg har et barn i forvejen og kommer til at få nok at se til, så jeg tænker at uanset hvad der kommer så ryger det af igen. Jeg dyrker stadig ingen motion og har det fortsat tarveligt om morgenen.  

  Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.