Close
Log Ind Opret Bruger

Gravid og starte på Uni. Kan det lade sig gøre

 • 14 november 2009, 11:43

   

  Hej allesammen!

  Jeg aborterede spontant for 14 dage siden, og det var en forfærdelig og chokerende oplevelse. Jeg var lige gået ind i 13 uge og skulle have været til min første scanning 2 dage efter jeg aborterede, så jeg troede efterhånden at jeg var sikker. Jeg har haft nogle hårde uger men føler efterhånden at jeg har det bedre. Jeg har accepteret det der skete. Nu er mit største problem, hvordan jeg kommer videre med mit liv. Min kæreste og jeg havde jo planlagt efter det lille liv i min mave og nu er der jo…tomt.

  Vi vil begge to rigtig gerne have det lille barn. Det er et brændende ønske, så vi har besluttet at prøve igen med det samme. Jeg er ikke i tvivl om at vi er klar til at være forældre. Mit problem er at jeg rigtig gerne også vil igang med at studere. Før passede det perfekt, at jeg kunne føde i Maj og være klar til studiestart i september. Men nu er alle planerne ligesom gået i stykker og nu sidder jeg her og skal til prioritere. Jeg vil rigtig gerne have det barn og det skal være snart, men jeg er også så motiveret til at starte studie. Hvordan for man de to ønsker til at hænge sammen? Er der nogle af jeg der går på universitet og har fået børn imens eller lige før? Kan de lade sig gøre at følge med på studiet selvom man har en nyfødt derhjemme?

  Håber nogle af jer kan give nogle svar, da de her tanker fylder rigtig meget i mit hoved.

   

  Avatar
  Anonym
  15. november 2009 kl. 21:08

   Hej du…

  Er ked af at høre om din SA, det er ikke sjovt, og slet ikke når du var nået så langt

  Når det så er sagt så synes jeg  da stadig at du skal regne med at starte studie i september – hvis du bliver gravid og ender med at skulle føde før eller lige omkring studiestart så er det jo ikke værre end at man må udsætte sin studiestart yderligere et år – alt efter hvilket studie du vil starte på er der måske mulighed for at starte i januar (enten i 2010 eller 2011 hvis du får barn til efteråret f.eks). Det må du forhøre dig om på dit studiested. Hvis du beslutter dig for at starte til september så har du ligesom også det som "del-mål" – forstået på den måde, at det jo ikke er til at vide hvor hurtigt du bliver gravid igen, så hvis man sætter alt på stand by mens man venter på de to streger, så kan tiden komme til at gå rigtig langsomt og hvad nu hvis du først bliver gravid til næste efterår (det håber vi selvfølgelig ikke)? – så skal man udskyde det hele yderligere et år. 

  Jeg er selv studerende og læser på Københavns Universitet. Jeg bliver bachelor til sommer, men der kommer altså liiiige en baby til april også. Så her går jeg og er gravid på studiet og regner med at kunne færdiggøre til sommer på trods af baby – der er mange der har sagt de gerne vil hjælpe. Både min kæreste og jeg er studerende.

  Jeg har oplevet universitetet som meget fleksibelt i forhold til eksaminer osv. – mere fleksibelt end hvad min kæreste har oplevet på lærerseminariet. Man kan på uni næsten altid udskyde sine eksaminer hvis noget er kommet i vejen – dette noget kunne jo f.eks. være en baby. Der er lidt strammere regler på første år, i hvert fald på Københavns Universitet, men ved akut sygdom eller barsel så er disse regler "ophævet" og man har mulighed for at udskyde eksaminer osv. osv…

  Nu ved jeg jo ikke hvor i landet du kommer fra, men hvis du regner med at starte på Københavns Universitet er deres hjemmeside da et kig værd. 

  Du er velkommen til at skrive mig en PB hvis du har spørgsmål eller bare vil høre hvad der ellers foregår i hovedet på en studerende og gravid

  17. november 2009 kl. 10:04

  Som Trytter skriver, så synes jeg helt klart også du skal melde dig ind! Du kan altid gå på barsel, hvis du igen (forhåbentlig) bliver gravid, eller på den ene eller anden måde få udsat din studiestart.

  Det eneste jeg nok vil "advare" mod er, at begynde for tidligt efter barnet er født. Et uni-studie kræver MEGET arbejde i starten, og det kan godt være svært at overkomme det hele, hvis man stadig selv passer en lille. Så dit barn skal helst kunne være i institution det meste af dagen, når du skal igang.

  Men ja, jeg er selv uni-studerende, og venter barn til marts. Jeg synes det er en rigtig god kombination, fordi man på mange måder kan tilrettelægge sin tid som man vil. Du er også meget velkommen til at skrive en privat besked til mig, hvis du vil spørge om noget. Jeg læser på Aalborg Universitet.

  Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.