Close
Log Ind Opret Bruger

Gravid på dagpenge

Tagget: 

 • 9 juli 2024, 13:59

   

  Jeg har brug for svar på nogle spørgsmål, der bekymrer mig, og jeg håber, at du vil kunne hjælpe mig.

   

  Så det ser ud til, at jeg er gravid

  (testen var positiv, men jeg har endnu ikke fået bekræftet graviditeten hos min læge).

  Min situation er sådan, at jeg har været på dagpenge i over et år, jeg har endnu ikke fundet et job, og jeg har ret til a-kasse støtte indtil april 2025. Så lige før fødslen vil min ret til dagpenge ophøre. Jeg er meget bekymret og kan ikke sove om natten, når jeg tænker på, hvordan det vil være. Vil min dagpenge blive forlænget i denne situation? Hvis ja, vil Udbetaling Danmark så udbetale barselsdagpenge til mig?

  Jeg ved, at jeg kunne ringe til min jobcenter-konsulent og spørge hende om det, men hun er en meget vanskelig person, og jeg er bange for, hvordan hun vil reagere, så jeg vil helst informere hende, når alt er bekræftet 100 %.

   

  Med venlig hilsen

  M.

  10. juli 2024 kl. 13:29

  Du kan måske ringe til Udbetaling Danmark og høre hvordan reglerne er 🙂

  11. juli 2024 kl. 08:28

  Hej M

  Min egen situation lige nu er, at jeg faktisk teknisk set er røget på kontanthjælp, da min dimittend-dagpenge udløb d. 1. juli. Jeg er pt. på et løntilskudsjob, hvor jeg dog modtager alm løn, så jeg mærker ikke til, at jeg er på kontanthjælp lige nu.

  Men jeg har termin d. 18. januar, og når jeg stopper på løntilskud, og hvis jeg ikke har fundet job inden barslen begynder cirka slut december, så har jeg desværre ikke ret til barselsdagpenge, da jeg så ikke vil have optjent retten. Så jeg tænker desværre, at du går ind under samme ordning.

  Har du evt. mulighed for at tage job helt uden for din egen branche for en stund inden du går på barsel? Det er jo sådan, at man skal opfylde 3 krav for at være berettiget til barselsdagpenge (taget fra borger.dk)

  – Du skal være ansat på den første dag i din orlov eller dagen før.
  – Du skal have mindst 160 timer inden for de seneste fire hele måneder før orloven.
  – Du skal have mindst 40 timer om måneden i mindst tre af de fire måneder.

  Det er mit bedste råd til dig nu. Kan følge dig i dine tanker, for jeg har stået og står i præcis samme situation, men alt skal nok løse sig! ❤️

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.