Close
Log Ind Opret Bruger

Gravid igen :)

 • Avatar
  Anonym
  27 januar 2014, 09:15

   For nsnart 6 år siden var jeg en meget aktiv bruger herinde. Jeg var så uheldig at mit vand gik 30+2 og vores mirakel kom til verden 3 dage efter. Vi har idag en dejlig dreng med meget få senfølger. Desværre tog både graviditet og fødsel meget hårdt på mig og vi blev hurtigt enige om at vores søn skulle være enebarn.

  Det er der nu en lille spunk i maven som på ingen måde var enig i 🙂

   

  Vi er jublende lykkelige, det er sket mod alle odds så som kondom, og meget kort tid til at jeg skulle stereliseres.

  Nu er jeg desværre bare blev temmelig angst for at historien skal gentage sig. Hvad er risikoen for at føde for tidligt igen. Sidste gang anede de ikke hvorfor men bagefter er det kommet frem at jeg havde streptokokker (staves?) og at det kunne have gjort det.

  Jeg er under skarp opsyn og blivver podet konstant for alverdens ting og sager. Denne gang er livmoderhalsen desværre meget for kort. Kun lige over 1 cm frem for de omkring 5 cm den skal være 🙁 

   

  Er der nogen der har historier både gode og dårlige er velkommen 🙂

   

  27. januar 2014 kl. 11:56

  Jeg har heldigvis en god historie:-).
  Jeg fødte 33+6, også uden lægelig grund. Det eneste der også kunne tyde på FTF kunne væren form for infektion som min gynægolog fandt efter 1 år efter fødsel, men intet sikkert.
  Livmoderhalsen er ikke 5 cm, eller den kan godt, men det er meget sjældent den er så lang. Det mest alm er ca 35 mm- 4 mm.
  Jeg er gravid nu igen og er i uge 39+1, skal have pks på onsdag.
  Jeg er blevet tjekket mere med scanning af barn og livmoderhals nu her. Min livmoderhals har rykket sig alt fra 25 mm til 38mm gennem graviditeten. Har arbejdet deltid efter uge 23 og sygemelding på fuldtid efter uge 28. Så tænker da du skal slappe meget af også??? Men snak med din læge.
  Tænker du skal tage imod alt ekstra tjek, og pres endelig selv på hvis du bliver nervøs.
  Min graviditet har også været blandet fordi man tror det kan ske endnu tidligere end sidst. Men det jeg høre er at man sjældent føder føde tid igen. Men lægerne kan jo intet garantere.
  Du skal bare tænke på dig selv og baby nu, og de mindste tegn skal du reagere på, få det undersøgt og få ro på hvis det intet er. Det er nemmere at tage noget i opløbet så som infektioner, plukveer osv istedet for selv og vente og se om tingene går væk af sig selv.
  Lang smører, håber det er forståeligt:-), blev lidt rodet. Skriv endelig hvis du vil have svar på mere:-).

  Louise 39+1.

  27. januar 2014 kl. 12:00

  40 mm og ikke 4…..

  27. januar 2014 kl. 14:16

  Tillykke med graviditeten 😉

  De vil jo følge dig ekstra tæt denne gang, så jeg er sikker på at alt nok skal gå godt!

  Dog synes jeg, at 1 cm livmoderhals er meget kort… Hvor langt henne er du nu? Jeg fik konstateret afkortet livmoderhals i uge 28 (jeg blev scannet pga jeg fødte 3 uger før tid første gang, og fordi jeg “laver” store babyer). Min livmoderhals var 15 mm i uge 28, og jeg blev sendt hjem i seng med det samme. Jeg måtte kun stå op for at gå på toilettet, og ellers skulle jeg ligge ned konstant for at minimere trykket på livmoderhalsen. Efter tre uger var min livmoderhals blevet meget længere igen, og jeg fik lov at komme lidt op igen. Så det havde altså hjulpet at være sengeliggende!

  Mit vand gik 38+0, og dagen efter fødte jeg en basse på 4,2 kg 😉

  Avatar
  Anonym
  27. januar 2014 kl. 19:35

   Tak for jeres svar begge 2 🙂 Jeg er nu 14+4 så er ikke så langt endnu, har været til tjek idag og den er nu 1,9 cm så der er da lys forude. Ja det er meget kort men fik afvide idag at det heldigvis er noget man kan afhjælpe på forskellige måder f.eks pessar (kan intet komme ind kan det heller ikke komme ud he he) eller få snørret den sammen på en eller anden måde 🙂 Dejligt og se i har haft gode oplevelser her anden gang 🙂

  Avatar
  Anonym
  16. marts 2015 kl. 15:29

  Jeg har haft samme tanker…

  Jeg fødte første gang 27+5 med forkortet livmoderhals og mange plukveer, og er nu gravid igen og frygter en gentagelse. Jeg vil efter NF blive fulgt tættere, men er bare stadig bange for at føde alt for tidligt igen… (Vi mistede desværre den første pga sygdom)

  Ved du om du skal have gjort noget for at holde på barnet?

  Avatar
  Anonym
  16. marts 2015 kl. 15:31

  Hov ser først nu, at din indlæg er fra sidste år smiley

  Men hvordan gik graviditeten så?? 

  Avatar
  Anonym
  28. april 2015 kl. 21:14

  Athene83 har skrevet en privaat besked 🙂

  25. juni 2015 kl. 23:53

  Jeg er også nysgerrig:)

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.