Close
Log Ind Opret Bruger

Gravid som elev

 • 15 oktober 2009, 13:44

  Hej

  Jeg har netop fået elevplads i en tøjforretning. Det er noget jeg rigtig gerne vil. Men jeg vil også gerne have børn og kan ikke vente 2 år til jeg er færdig.

  Til samtalen spurgte min arbejdsgiver mig om jeg havde planer om at få børn i nærmeste fremtid, hvortil jeg sagde nej. Jeg ved at hun ikke må stille det spørgsmål til en samtale og derfor valgte jeg ikke at svare ærligt.

  Men nu er jeg jo bange for hvad der vil ske når jeg bliver gravid…

  Skal jeg være ligeglad med at jeg har "løjet", idet hun stillede mig et spørgsmål hun ikke måtte? Og kan hun fyre mig?

  Jeg er lidt nervøs omkring det, men omvendt ved jeg også bare at jeg gerne vil have børn nu og ikke vente 2 år også selvom det kommer til at koste mig min elevplads. Det skal siges at jeg har en anden uddannelse som jeg kan falde tilbage på hvis jeg bliver fyret.

  Men jeg vil gerne høre hvad i herinde mener om sagen??

  Med venlig hilsen

  1. juli 2010 kl. 22:33

  i en butik, og er gravid. Jeg startede som elev i februar, og skal på barsel december i år, så hvis alt går efter planen, er jeg 11 mdr inde i min uddannelse når jeg går af. Jeg satser på 6 mdrs barsel, og det vil sige min uddannelse bare bliver forlænget med tilsvarende. Fik faktisk samme spørgsmål til min samtale, men overhørte det bare. Hvis de fyrer dig pga din graviditet, så er det bare videre til din fagforening. Du må på ingen måde behandles ringere fordi du er kvinde og er gravid.

  9. januar 2011 kl. 19:20

  Hej – er også gravid og elev – du har fuldstændig samme rettigheder som alle andre kvinder – altså må de IKKE fyre dig pga. graviditet.

  Og at du har "løjet" til samtalen vil de jo kun finde ud af hvis du selv siger det.

  Blev selv spurgt om det samme, og svarede også nej – blev dog gravid uden det var planlagt, men det kan min arbejdsgiver jo heller ikke vide om passer.

  Du ved jo heller ikke om det lykkedes for jer med det samme – synes bare I skal klø på 🙂 Vil være surt at vente 2 år for så at finde ud af det tog 2 år at blive gravid – det er jo ikke en selvfølge for alle.

  Held og lykke med det 🙂

  Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.