Close
Log Ind Opret Bruger

Gravid og eksspiseforstyrret

 • Avatar
  Anonym
  21 december 2020, 15:52

  Hej alle sammen

  Jeg skriver lige et indlæg igen, selvom det ikke er så længe siden sidst.

  Det her er et meget følsomt emne for mig, og jeg ved, at mange, der ikke har været/er samme sted, vil have svært ved at forstå det. Så jeg håber, at i vil hjælpe mig i en god tone.

  Jeg er eks-spiseforstyrret. Jeg har både haft anoreksi og bulimi. Det er efterhånden flere år siden, at det har været ude i ekstremerne, og jeg har haft en sund vægt de sidste år. Jeg har følt mig rask. Jeg har altid haft kontrol over min vægt, kost og motion, men på en måde, der har været meget sundere for mig og på en måde, hvor jeg hver dag har udviklet mig til at blive mere og mere rask. Da vi besluttede os for at forsøge at blive forældre havde jeg haft 2-3 rigtig gode år, så det er altså ikke fordi, at jeg midt i en spiseforstyrrelse har valgt at blive gravid. Men det med mad og vægt har altid fyldt for mig, og jeg har vidst, hvad jeg kunne tillade mig at spise og hvor meget motion, jeg skulle dyrke – både uden at tage overhånd i den ene eller den anden retning. Jeg har altså haft en ret god balance.

  Jeg havde sådan håbet, at jeg var en af dem, der i min graviditet kun ville blive mere afslappet omkring det, fordi der jo trods alt er et lille menneske, der skal tages hensyn til. Men jeg synes ærligtalt, at det er PISSE svært! Jeg er i uge 12, så jeg ikke en gang kommet dertil endnu, hvor maven er begyndt at vokse særlig meget. Alligevel fylder det allerede meget for mig, og jeg frygter lidt, hvordan resten af graviditeten bliver.

  De første 12 uger har været svære på den måde, at jeg har haft kvalme BIG time. Jeg har ikke haft lyst til at spise, som jeg plejer og jeg har ikke haft lyst til at dyrke motion, som jeg plejer. Det har virkelig været hårdt for mig at spise ''usundt'' og være så lidt aktiv, som jeg har været. Jeg har spist og jeg har ikke passet på, fordi jeg kun bliver endnu dårligere af at være sulten. Det er altså ikke sådan, at jeg sulter. TIlgengæld har jeg flere gange taget mig selv i at kaste op ''fordi det er nemt, når man har kvalme'' og det er jo lidt af et skråplan at komme ud på, og alligevel er det min eneste måde at kompensere på pt, hvis jeg har spist for meget (førhen kunne jeg jo bare spise lidt mindre dagen efter eller lave noget mere motion, og overskuddet er der bare ikke så meget pt). 

  Jeg har indtil videre taget 1 kilo på, og når jeg allerede nu synes, at det er svært – kan jeg godt frygte den kommende tid. Men jeg nægter simpelthen, at min gamle spiseforstyrrelse skal snige sig ind på mig IGEN og forpeste sådan en smuk tid. Jeg vil sgu klare det her uden, men det er bare en kæmpe udfordring.

  Jeg har tænkt på, om jeg bør ''spørge om hjælp''. På den anden side ved jeg ikke, om det er overkill allerede. Jeg spiser jo, jeg tager jo på, jeg har det jo okay og jeg er jo ikke syg på den måde mere overhovedet. Jeg ønsker egentlig heller ikke at fokusere endnu mere på det, hvilket jo sker, hvis man taler højt om det.

  Så hvad er jeres erfaringer (medmindre jeg er palle-alene-i-verden med den her problemstilling). Hvad gjorde i? Gik det over i takt med graviditeten? Blev det værre?  Ja bare bring it.

  Mange hilsner fra mig.

   

  21. december 2020 kl. 16:19

  Nu arbejder jeg med spiseforstyrrede, og uden at gå ind i strategier og mestring, så vil jeg sige du skal have noget hjælp. Og det læser jeg faktisk også at du nok godt selv ved..

  Det er ingen skam at være "sårbar gravid", det tænker jeg du i høj er. Og det handler ikke kun om det lille liv, men også om dig som mor og menneske. At der er nogen der passer på dig. Men det kræver at de kender dine udfordringer, og at du er ærlig omkring det.

  Hvis man melder sig som sårbar gravid, så får du flere jordmoder samtaler, og indgår i kendt jordmoder ordning, hvor det vil være den samme du møder hver gang. Så der er mere tid til dig. Og måske du også skulle overveje at kontakte – eller få hjælp til at kontakte, center for spiseforstyrrelse , eller hvad det nu hedder i dit område.

  Når dit fokus er så stort på kilo og forandring nu, så står du overfor en kæmpe udfordring. Og måske er det nok bare at få luftet ud, og vendt disse tanker med fagpersoner – det betyder jo på ingen måde at du er/bliver alvorlig syg igen.

  Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.