Close
Log Ind Opret Bruger

Gentagende spontane aborter

Tagget: 

 • 2 juli 2022, 06:04

  Hej alle

  jeg er simpelthen så nedslået lige nu. Har nu for tredje gang i træk haft en spontan abort, først en MA i uge 8 som endte utrolig dårligt, med haste operation. Så en spontan i uge 6, og nu en til MA. Var til scanning igår, så det betyder jeg skal vente til mandag, før noget kan blive sat igang.
  Alt dette er sket siden december, så er mildest talt kørt helt træt, i projekt baby… (har ingen børn i forvejen)

  begge MA’er er sket efter jeg har set meget fint hjertelyd.

  Er der nogle som har prøvet ligende? Og som alligevel har haft en positiv graviditet efterfølgende?
  for lige nu føles det som om det ikke lykkedes. Min kæreste og jeg er begge 28, ingen sygdomme, ikke rygere og i rigtig god form. Indtil videre har vi bare fået af vide, at vi bare er uheldige, men kan det virkelig passe?

  beklager langt indlæg

  Hilsen den meget trætte..

  2. juli 2022 kl. 07:00

  Er ked af jeres tab 💔 vi har selv mistet 3 gange lige efter hinanden, og efterfølgende været i udredning for gentagne graviditetstab på sygehuset.
  Her fik vi taget blodprøver (jeg fik taget flest), og slutteligt blev jeg scannet indvendigt.

  Man fandt desværre ikke årsagerne til tabene, alle prøver så rigtige fine ud hos os. Dog fandt min egen læge at jeg har for lavt stofskifte som jeg straks kom i behandling for. Hun sagde, at det for nogle betød at man ikke blev gravid/havde svært ved at blive gravid, for andre at man mistede.

  Som et forsøg for at se om det kunne hjælpe med at holde på graviditeten, skulle jeg tage Lutinus (progesteron) fra positiv test, til og med uge 12. Lægen på sygehuset sagde, der ikke var meget evidens for at det virkede, men at de havde gode erfaringer med det.

  4. Gang var lykkens gang for os, og jeg er nu 23+5 med en lille pige som gerne skulle melde sin ankomst slut oktober 🥰 det er vores første barn.

  Pga. Mit lave stofskifte har jeg fået taget blodprøver hver 6. Uge hos egen læge for at følge mit stofskifte. Efter MD scanningen blev jeg henvist til endokrinologerne, som nu følger mig med blodprøver hver 4. Uge istedet (kan anbefale at blive henvist til dem ligeså snart det bliver konstateret!).
  Da jeg også er positiv for antistoffer i forbindelse med mit lave stofskifte, skal jeg have 2 ekstra scanninger (tilvækstscanninger) på det sygehus jeg skal føde hos.

  Jeg kan anbefale, at I får en henvisning til udredning for gentagne graviditetstab, som du/I øvrigt har ret til at få efter 3 tab.

  Ønsker jer al held og lykke! Krydser virkelig for, at næste gang er lykkens gang! 🤞♥️

  3. juli 2022 kl. 07:26

  Som anonym også nævner, når du har mistet 3 gange har du ret til at blive udredt for gentagende graviditetstab, da 2 gange er inden for normen men 3 gange er unormalt, så jeg vil da også anbefale, at du hurtigst muligt hiver fat i din læge og får den henvisning 🙂

  Jeg har selv lige mistet min 3. og har fået henvisning til udredning (fik en tid allerede 2 uger efter jeg fik henvisningen)

  Jeg har også lavt stofskifte, og fandt ud af det sådan lidt tilfældigt.

  Jeg håber på det bedste for dig! Jeg forstår godt det kan føles som en kamp, men der er heldigvis hjælp at hente 🙂

  3. juli 2022 kl. 12:46

  Tusind tusind tak for jeres svar!
  har været inde og læse om for lavt stofskifte, og jeg har en del af symptomerne, så det vil jeg helt klar bede min læge om at undersøge nærmere!

  3. juli 2022 kl. 14:48

  Tusind tusind tak for jeres svar! har været inde og læse om for lavt stofskifte, og jeg har en del af symptomerne, så det vil jeg helt klar bede min læge om at undersøge nærmere!

  Der er rigtig mange der går med det uden det bliver opdaget tror jeg.

  Jeg havde også overraskende mange symptomer, men har bars slået de fleste af dem væk som andre ting

  3. juli 2022 kl. 16:18

  Tusind tusind tak for jeres svar! har været inde og læse om for lavt stofskifte, og jeg har en del af symptomerne, så det vil jeg helt klar bede min læge om at undersøge nærmere!

  God ide. Jeg havde ingen symptomer, men min læge tog det i forbindelse med henvisningen til udredningen ☺️

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.