Close
Log Ind Opret Bruger

Gave til forældre, der har født 26+0

 • 25 oktober 2018, 09:16

  Hej alle. 

  Jeg skal på søndag møde min venindes lille baby, som på det tidspunkt er lidt over en uge gammel. 

  Jeg vil derfor gerne have en gave med, men tænker ikke at det skal være småt tøj, da han ligger i kuvøse og nok skal ligge der længe. 

  Jeg er blevet rådet af en jordemorder-veninde til at købe noget underholdning til forældrene, men lige pt er jeg i tvivl om hvad det kan være. 

  Har I nogle råd? 

   

  På forhånd tak for svar. 🙂

  25. oktober 2018 kl. 09:25

  ar ja det kan jeg godt se er lidt svært. Jeg tænker evt en bog. Barnets første bog, ellers så har Helen Lyng Hansen skrevet nogle rigtige gode bøger om søvn, mad osv. 

  Det er umiddelbar mit forslag;)

  25. oktober 2018 kl. 09:47

  Tak, jeg tror jeg køber Helens babydagbog ????

  Avatar
  Anonym
  25. oktober 2018 kl. 10:29

  Man kan også købe sådan nogle hæklede blæksprutter med arme der minder om en navlestreng, tiltænkt primært for tidligt fødte.

  måske i en lille kurv, med guf og et par magasiner til mor og far.

  25. oktober 2018 kl. 11:04

  Gavekort til noget lækkert take away 🙂

  25. oktober 2018 kl. 12:35

  Jeg vil også sige gavekort til take away. Måske abonnement på mofibo så de kan høre lydbøger, hvis de er typerne der sætter pris på sådan noget. Og chokolade. Man kan altid spise en masse chokolade når man er på barsel. 

  25. oktober 2018 kl. 13:06

  Jeg har en venninde der fødte i udgangen af uge 27… hende gav vi en bamse og et sæt præmatur tøj. 

  Længe efter de var udskrevet snakkede vi om forløbet. Og der sagde hun at det værste var dem der kom med bamser og tøj og andet. Det havde hun og de andre mødre snakket meget om. Bamser duede ikke fordi de skal kogvaskes før barnet må bruge dem på stuen, og hvem har tid til det. Og tøj brugte de jo ikke og andet var bare en påmindelse om at barnet måske ikke klarede den. Fx. en barnets bog. For man er et sted hvor man ikke ved om man får et barn med hjem, så derfor kan det være en svær gave at få!

  Jeg skriver det kun for at forberede dig, tror ikke hun vil fortælle dig at det var en dårlig gave. Jeg har bare lært at de står i så mega en svær situaiton at man kan gøre meget rigtig og med de bedste hensigter stadigvæk gøre noget forkert. 

  Fremadrettet kan en gave være at forstå dem og rumme dem og alle deres tanker og ideer. Min søster fødte også for tidligt og da de kom hjem var de helt fanatiske med håndvask og hvor meget vi måtte røre/holde. Der kommer nogle efter reaktioner der kan være svære at forstå. Men det var lidt et sidespor. 

  Jeg købte min gave af kærlighed- at den hos hende ramte ved siden af, kunne jeg jo ikke gøre for. 

  Så du må prøve dig frem og så bare være der for hende.

  25. oktober 2018 kl. 13:52

  Vi havde noget familie som også fødte meget for tidligt! 

  Vi købte det aller mindste tøj vi kunne i babysam, og de bleve lykkelige for de havde intet købt i så små størrelser og det var en befrielse for dem ikke at se ham i sygehus tøj, da de følte han var lidt mere almindelig når han havde sit eget tøj på.. 

  25. oktober 2018 kl. 15:20

  En lille halskæde med en skytsengel til baby.  

  25. oktober 2018 kl. 17:12

  Vil også sige at mad er en rigtig god ide. Hvis det er muligt så farmand kan få det med hjem til fryseren. Har selv prøvet at være indlagt med for tidligt født barn og der var det virkelig guld værd med hjemmelavet, ordentligt mad.

  25. oktober 2018 kl. 17:18

  Ikke nogen bog om børn!! Dødeligheden for børn født i uge 26 er betydelig, og de skal ikke stå med en gave, der skal smides ud, hvis barnet dør. Hellere en krimi eller et avisabonnement.  

  25. oktober 2018 kl. 17:26

  Jeg tror jeg ville lave en kurv med lidt snolder,sodavand, nogle sladderblade eller krydsogtværs og måske en lille sød notesbog og en kuglepen så mor kan skrive "dagbog". det er måske rart at have senere for når man står i det sker der nok så meget som er svært at huske senere

  25. oktober 2018 kl. 17:39

  Jeg har selv født en baby i uge 30, men med en væksthæmning på 28{34c61dd7eb03a3c6199a37c293d3d082b7be0877712c35fdf0cda0ddaa01efd2}, så baby var meget lille, men har det heldigvis fint indtil videre. 

   De bedste gaver vi fik, var faktisk rigtig mad, for man bliver sindssyg af hospitalsmaden i længden og take-away bliver også lidt kvalmende til sidst. Derudover fik vi et par enkelte sæt tøj i str. 38, 40 og 44. Det var guld værd til da vi kom hjem! Husk at købe strømper til, for de er meget svære at opdrive i så små størrelser, især når man, som forældre på hospitalet, bare ikke har tiden til det. 

  Skriv endelig igen hvis du vil høre lidt om hvad vi oplevede af do’s and dont’s mht. Besøgende. Der er mange ting man nok ikke tænker over, men som kan betyde meget for forældrene i sådan en situation. 🙂 

  25. oktober 2018 kl. 19:47

  Vi er netop blevet overflyttet  fra neonatal – og var ikke i en så kritisk en situation som din veninde. Det er værd at vide, at der er tale om en intensivafdeling – hvor man mildest talt bliver skør af at opholde sig med sit syge barn. Din veninde er formentlig i krise og ved ikke nødvendigvis selv, hvad hun har behov for. Hold dit besøg ultra kort, medbring evt. snacks og læsestof – jeg tilslutter mig forslaget om er gavekort til takeaway, for maden er en sørgelig oplevelse. Gave til baby kan altid komme senere. Blomster må ikke medbringes. Undlad at dufte/lugte af noget kraftigt og benyt den håndsprit, der står alle steder. Lyt til hende og de mange bekymringer, rum dem og forsøg ikke at glatte ud. De er et benhårdt sted lige nu. De bedste tanker herfra!

  25. oktober 2018 kl. 20:12

  Helt ærligt? Så ville jeg spørge, når det er en der er så tidlig.

  Bare sig at du rigtig gerne vil tage en lille ting med, og spørg om de har nogle ting de kunne tænke sig. 

  Alternativt nøjes med en buket i barnets farver… 

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 24 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.