Close
Log Ind Opret Bruger

Frustreret over kæreste

 • 29 oktober 2022, 06:46

  Hej derude.

  Jeg er super frustreret og ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe situationen an.

  Jeg har en rigtig skøn kæreste (jeg er 28 og han er 30), som jeg har været sammen med i 5 år. Vi er forældre til en pige på halvandet og venter en mere til foråret. Min kæreste har altid været meget social og da vi mødte hinanden var han ude hver weekend. Efter vi har fået barn er det naturligt blevet en del formindsket.

  Dog har han et job, hvor han ofte skal ud og spise enten med kollegaer eller forretningspartnere. Og det er god mad med masser af vin og det hele. Det i sig selv har jeg intet problem med. Det sker dog rigtig ofte, når skal ud og spise enten med venner eller arbejde, at han ender med at feste til kl 6 om morgenen. Dette også selvom vi har planer dagen efter.  Et par enkelte gange har jeg måtte troppe op alene til familiearrangementer, da jeg ikke kunne få ham ud af sengen. Derudover er han selvfølgelig træt og dårlig og kan derfor ikke være der for vores datter før sent på eftermiddagen og jeg står derfor alene med hende.

  Jeg forventer på ingen måde at han aldrig tager ud og selvfølgelig skal der ved særlige lejligheder være plads til at feste til den lyse morgen, hvis det vel og mærket har været aftalt på forhånd. Men de her middage der udvikler sig til spontane byture til den lyse morgen, også når vi har fælles planer dagen efter, dem er jeg godt træt af.

  Jeg har flere gange gjort ham opmærksom på, at jeg har brug for, at han kan tage ud, uden at det hver gang skal ende med fest til kl 6 om morgenen. Når vi har snakken virker han forstående og undskyldende, men ligeså snart han drikker, er det som om at han “glemmer” vores snak igen.

  Hvordan pokker får jeg ham til at tage det seriøst?

  Det skal siges at han udover ovenstående er en fantastisk og kærlig far. Jeg vil bare gerne kunne regne med ham.

  29. oktober 2022 kl. 07:10

  Hej med dig. Det jeg skriver vil nok virke voldsomt – men ikke desto mindre er det i bedste hensigt. Din kæreste har et forhold til alkohol, som han bør tage alvorligt og få kigget på. En god tommelfingerregel lyder, at hvis dit forbrug af alkohol giver problemer (fx såsom ikke at leve op til aftaler og tage dig tilstrækkeligt af dine børn), så har du et alkoholproblem. Det er egentlig sagen uvedkommende, om det skyldes arbejdsmiddage eller værtshusdruk, ligesom det heller ikke tæller at du jo “bare er ung og umoden”. Det bør tages alvorligt, selvom det er enormt grænseoverskridende at tænke sådan.

   

   

  29. oktober 2022 kl. 07:25

  Tak for dit perspektiv. Har aldrig kigget sådan på det, da han sjældent rører alkohol ud over i ovenstående situationer, men måske er det vigtige briller at kigge igennem.

  Han siger selv, at det er svært for ham at sige fra, når venner/kollegaer prøver at få ham til at blive. Jeg tror selv, at han er bange for at gå glip af noget ved at tage tidligt hjem eller blive betragtet som kedelig. Som den eneste far i sin vennegruppe, tror jeg at han ofte føler, at han går glip af noget.

  29. oktober 2022 kl. 12:24

  Det lyder lidt som min mand 😊

  Han arbejder rigtig meget og han er ofte afsted ude med vennerne

  Han er også helt fantastisk på alle andre punkter, og derfor har jeg også valgt at acceptere det. Han er heldigvis super sød til at være total klar, når jeg skal ud – så jeg føler, der går begge veje.

  Men når han er afsted, så kommer han hjem, når han er klar, og har det fedt. Det gør ham glad og det giver os et meget bedre forhold at hverken ham eller jeg skal være på vagt 😊

  Det var bare et andet syn på det. Men også nemt for mig at have det sådan, når jeg nyder allermest at være hjemme, og trives med at være selv med vores børn.

  Jeg har veninder, som oplever det samme og ikke vil have hele dage, hvor de står selv med deres børn når det er pga. en bytur, og det er jo lige så okay.
  Men så tænker jeg, han må lade være med at tage afsted – så bliver han ikke revet med 😊

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.