Close
Log Ind Opret Bruger

Fortælle om graviditet som svært overvægtig?

 • 9 marts 2021, 10:56

  Hejsa, 

  Efter sidste graviditet nåede jeg ikke at tabe de sidste graviditetskilo, og jeg er derfor i kategorien svært overvægtig.. 

  Er der nogle som vil fortælle deres oplevelser omkring at være overvægtig gravid? Hvilke ting skal jeg forberede mig på? Er der flere kontroller end normalt? Og hvordan var jeres fødsel? 

  Jeg er ikke så langt henne endnu (5+5), men kan godt mærke jeg allerede tænker meget over det. I min første graviditet var jeg "kun" i kategori overvægtig, og der oplevede jeg væske i kroppen samt smerter i det ene knæ pga. væsken, men det var også alt. Jeg var til glukosetesten, men var ellers ikke igennem andre ting. Men er nervøs for at forløbet kan blive langt værre denne gang angry Normalt er jeg sund og rask, og har inden livsstilssygdom. 

  9. marts 2021 kl. 10:59

  Der har intet været i min graviditet udover at skulle til glukosetest. 

  Avatar
  Anonym
  9. marts 2021 kl. 11:02

  Jeg havde BMI på 44 da jeg blev gravid og jeg skulle til en glukosebelastning også en ekstra snak med en fødselslæge (som blev pr telefon pga corona) – Ellers ingen problemer 🙂 

  Døjede med voldsom kvalme og opkast og smed 8kg under graviditeten. Jeg fik GDM, men kunne kostregulere det selv.

  Jeg fik lidt væske i fødderne og for højt blodtryk (derfor de satte mig igang 37+2) Jeg fik fostervandsforgiftning efter fødslen og var indlagt en uge.

  ang. fødslen var den laaaang, med igangsættelse en Mandag og fødsel om Fredagen efter de tog vandet Torsdag morgen. Fik epi og var jævnt glad for den.

  9. marts 2021 kl. 18:04

  Jeg har et bmi på 38 og er gravid med nr.2 34+3. 

  Jeg har været til 1 test for graviditetssukkersyge og 1 ekstra pga sukker I urin. Jeg har ikke hørt én eneste kommentar om min overvægt fra læge eller jordemoder. Og jeg har ikke haft nogle nævneværdige problemer. Har haft lidt problemer med bækkenet, men en fys fik hurtigt smerterne væk. 

  11. marts 2021 kl. 07:34

  Tak for svar alle sammen smiley

  11. marts 2021 kl. 10:20

  Jeg er også svært overvægtig, og var det også da jeg var gravid med den mindste. Jeg havde en sværere graviditet end med de to store, men det havde intet med overvægten at gøre. Jeg var til glukosetest, som desværre viste diabetes, men det var det. 

  Fødslen var uden komplikationer, fra vandet gik og til han var født, gik der 2t 10 min smiley Der havde ikke været nogen veer inden det

  13. marts 2021 kl. 23:34

  Jeg er selv gravid nu og er i uge 32. Jeg havde et BMI på 45 da jeg blev gravid. Det eneste ekstra jeg har skullet er at have været til 2 glukosetest, skulle til 2 da der også er meget sukkersyge i min familie. Og så har jeg været til ekstra vækstscanning af baby her i uge 32 for at sikre at hun vokser som hun skal. 

  Men vil dog sige at jeg har en læge der har fokuseret ret meget på min vægt, og været så meget efter mig at jeg efter sidste lægebesøg, satte mig og græd i min bil. 

  Men snakkede herefter med min jordemoder om det, og hun er overhovedet ikke bekymret, da alt ser normalt ud og jeg og baby har det godt. Jeg har nu bedt om anden læge og er allerede meget gladere for hende, da hun ikke fokusere så meget på det.

  Selvfølgelig skal man tænke lidt mere over hvad man spiser, men du skal stadig nyde din graviditet og lad vær med at fokusere alt for meget på vægten. 😊

  17. november 2022 kl. 11:35

  Årh jeg var simpelthen så nervøs for at skulle møde nogle sure miner over min overvægt i sidste graviditet men alle var søde og jeg var også bare åben om at jeg er overvægtig men at jeg har det godt og baby også har det godt så. Slap af og nyd det. Tror det med at blive mødt af fagfolk der vil kommentere og udekampe overvægtig gravide har været meget oppe i medierne så tror at den fokus har gjort godt i det system. Jeg fik bare glukosetrst og der var ikke noget. Fødte en sund og rask pige og fortryder lidt alle mine bekymringer hver gang jeg skulle til kontrol eller jordemoder.

  Slap af og nyd det, selvom jeg ved det er nemmere sagt end gjort🧡

  Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.