Close
Log Ind Opret Bruger

Forfærdelig situation

 • 19 juni 2022, 15:26

  Hej. Jeg er ny herinde og står i en vanskelig situation.

  Jeg tænker ikke i har løsningen men jeg må læsse af.
  Jeg fandt i går ud af at jeg er gravid og meget langt henne. Jeg er en af dem som måske har været lidt dumme men jeg har ingen symptomer haft. Det er ikke en situation jeg har ønsket at stå i da jeg ikke er sammen med faren mere.
  Jeg kan jo ikke få en abort hvilket jeg ville have gjort hvis jeg havde haft muligheden i min situation.
  Men jeg havde tænkt; sikke en livsomvæltning, kan jeg nu klare det. Min familie og venner er meget støttende men min familie er bekymrede. Jeg har som sagt ikke haft et brændende ønske om børn og havde egentlig lagt det på hylden da jeg altid har haft svært ved at opnå cyklus og derved graviditet. De tænker ikke jeg kan alene. Jeg er født med nogle fysiske skavanker og derved også nedsat jobeffektivitet (er fleksjobber). Mit hoved fejler ikke noget og jeg mangler heller ikke empati eller indlevelse. Men det er jo frygtelig hårdt og nedslidende at have et barn alene – og der skal man have overskud uden at knække. Og det er de bekymrede for for barnet skal jo også have det godt.
  Vi har snakket om frivillig anbringelse eller åben adoption. Er der nogle af jer der har stået i den situation?
  Jeg er naturligvis frygtelig sorgfuld af situationen. Og hvordan jeg end vender og drejer det, så har jeg en lille dreng i min mave jeg allerede elsker.

  19. juni 2022 kl. 17:05

  Hvis du har nogle fysiske udfordringer, burde du så ikke evt. kunne få noget støtte/hjælp af kommunen, så du kunne passe dit barn hos dig selv? Kunne også tænkes at dine fleksjobtimer kunne sættes ned, når nu der skal bruges mere energi på hjemmefronten!
  Er eksen interesseret i at være en del af den lilles liv? Så er der jo også hjælp at hente der.

  men du skal selvfølgelig beslutte dig for, hvad det er for et liv du selv kunne tænke, og om der er plads til et lille individ i det!

  jeg har en 11 årig dreng fra tidligere forhold, faren ser ham ikke så meget i dag (hans eget valg), han har infantil autisme og stærk adhd, og udfordringer hele vejen rundt og er også i special tilbud.
  det har ikke været en dans på roser at stå med alene, men har aldrig fortrudt det. Nu har jeg valgt, at både han og jeg er klar til en lillebror/søster, selvom at jeg ved det bliver endnu hårdere. Men jeg tænker, at det bliver en dag ad gangen. Man vender sig til rutinen hurtigere end man tror 😊

  19. juni 2022 kl. 21:49

  Tillykke med din graviditet.

  Selvom det ikke var planlagt og din situation er udfordrende, så virker det til at du glæder dig over din kommende baby.

  Mit råd til dig, er at undersøge dine muligheder for støtte i eget hjem. Det kunne være hjælp til rengøring, hjælp til pasning af barnet i eget hjem, aflastning udenfor hjemmet enten ved en familie eller på institution. Jeg tænker du kan få hjælp enten af din jordmor, sundhedsplejerske eller social rådgiver (uden at vide det, det er bare der jeg ville starte hvis det var mig 😉)

  Jeg tænker også det vil være fornuftigt selv at undersøge paragraffer mm, eventuelt søge grupper på Facebook der kan hjælpe dig, da kommunen (nærmest alle) ikke altid er så villige til at bevillige hjælp, og der bliver begået mange fejl, så det ikke er sikkert du får det du har ret til. Forvent at det bliver en kamp, så bliver du ikke skuffet 😊

   

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.