Close
Log Ind Opret Bruger

Forældreegnethed hvad kommer til at ske?

 • 6 februar 2019, 16:13

  Hej

  Min kæreste og jeg har fået at vide at han har dårlig sædkvalitet.

  Nu er vi hos en gynækolog som siger der er gode muligheder alligevel fordi alt ser normalt ud hos mig. Efter en prøve mere skal vi henvises til et hospitals fertilitets klinik. der er 6 måneders ventetid.

  Min kæreste har haft nogle psykiske problemer for over 10 år siden, hvor han var havde det rigtig svært, blev indlagt og også fik stillet nogle diagnoser.

  Siden har han levet et normalt liv med et godt job, stabilt og uden følelsesmæssige problemer. han har vidst også fået en erklæring om at han var fejldiagnostiseret med de diagnoser han fik dengang.

  Nu er mit spørgsmål til jer, om der er nogen der ved noget om den der vurdering af forældreegnethed. Får vi problemer pga min kærestes tidligere psykiske problemer. Hvem er det der skal vurdere det og sende sagen til statsforvaltningen? er det gynækologen? Eller er det på selve fertilitetsklinikken? Vi er henvist til hvidovre. er der nogen der ved, hvordan de vurderer om de er i tvivl? Og hvor meget der skal til, før de sender det til statsforvaltningen?

  Jeg håber der er nogen der kan hjælpe… Jeg håber (som alle de andre fortvivlede her på debatten) selvfølgelig virkelig på at det kan lykkes for mig og min kæreste. Jeg er sikker på at min kæreste vil være en fantastisk far, og jeg synes det er ubeskriveligt ærgerligt, hvis vi ikke kan få lov fordi han havde det svært som helt ung.

  6. februar 2019 kl. 17:04

  Jeg kan ikke hjælpe med alle dine spørgsmål, men jeg håber alligevel, at mit svar kan berolige dig 🙂

  For ca. 3 år siden blev min diagnosticeret med social angst (i mindre grad) og stress. I slutningen af oktober var vi til opstartssamtale til behandling, og vi var selvfølgelig helt åbne om hans udfordringer. Det var lægen på klinikken, der lavede en vurdering for os – hun var ikke i tvivl om, at vi var forældreegnede (jeg ved ikke, om de sender noget videre, hvis de er i tvivl), så vi kunne starte i behandling, så snart der var plads.

   

  Held og lykke 🙂

  7. februar 2019 kl. 06:42

  Tusinde tak for dit svar. Det er godt at høre at der ikke er helt lukket, hvis man har haft problemer tidligere ????

  Avatar
  Anonym
  7. februar 2019 kl. 15:33

  Hvis ens læge mistænker, at man kan få problemer med at drage omsorg for et barn, så skal han/hun indberette det til statsamtet (statsforvaltningen? Kan ikke huske det lige nu). Og så vil I høre om det.

  Det er ikke udelukket, at man kan få behandling, selvom man tidligere har fået en diagnose. Jeg kender et par, hvor manden er skizofren, men velbehandlet og i fuldtidsarbejde. De er i fertilitetsbehandling. 

  Det lyder ikke umiddelbart, som om I skal være så bekymrede.

   

  Avatar
  Anonym
  7. februar 2019 kl. 15:35

  Jeg selv har forresten fået min søn vha fertilitetsbehandling også.

  De hverken sagde eller gjorde noget særligt ift min egnethed som forælder. Jeg er endda alene. Mon ikke de vurderer det ud fra den indledende samtale, man har. Og ja, ellers stoler på, at ens læge har styr på det og altså havde sendt ind, hvis der var grund til bekymring. 

  7. februar 2019 kl. 22:06

  Når i kommer til de indledende samtaler mm. På hospitalet/klinikken, så danner lægen sig et indtryk af jer imens i taler sammen. Er der noget alarmerende, så går de videre med det. Men altså, tidligere diagnoser eller ej, hvis i er helt normale mennesker, så er der intet at bekymre jer om! 

  Det er en meget simpel vurdering, som de foretager “uden at sige det”, lidt ligesom når du vurderer et andet mennesker ud fra en almindelig samtale ????

   

   

   

  8. februar 2019 kl. 15:25

  Det lyder betryggende :)!

  8. februar 2019 kl. 15:28

  JLaur skrev :

  Når i kommer til de indledende samtaler mm. På hospitalet/klinikken, så danner lægen sig et indtryk af jer imens i taler sammen. Er der noget alarmerende, så går de videre med det. Men altså, tidligere diagnoser eller ej, hvis i er helt normale mennesker, så er der intet at bekymre jer om! 

  Det er en meget simpel vurdering, som de foretager “uden at sige det”, lidt ligesom når du vurderer et andet mennesker ud fra en almindelig samtale ????

   

   

   

  Hej JLaur og jer andre som har svaret,

  Tusind tak for at give mig lidt ro i sjælen. Det lyder ikke som om jeg behøver være så bekymret for det så… 🙂 !!!!

  Avatar
  l.s
  27. januar 2021 kl. 13:26

  Hej hej 

  Jeg er en kvinde som er igennem forældreegnethed sag, er der nogen som har fået afslag, ikke at jeg har fået det, men hvis man får, hvad gør man så? Venter 1 år og prøver igen eller hva?? Vh L 

  Avatar
  l.s
  27. januar 2021 kl. 13:32

  Hej 

  Jeg er igang med en sag om forældreegnethed 

  28. januar 2021 kl. 22:41

  Det lyder ikke som om I får nogle som helst problemer med forældreegnethed – jeg har hørt fra folk i systemet at det næste er omvendt, altså at det virker som om der er par der for lov til at for behandlen og det der efter bliver til en tvangsfjernelse af barnet det virker jo næste umenneskeligt hvis det er tilfældet – men som jeg hører det skal der meget til og ikke en 10 år gamle sag, der er jo også utroligt mange der har kæmpe med et eller andet i ungdomsårene, det skal jo ikke have betydning 10 år senere! 

  Og som altid vil jeg anfalde dig at søge på Punalpin og få din mand til at spise det, det var en mirakelkur for min men hensyn til sædkvalitet. 

  Held og lykke med det hele, men jeg ville sove godt i din mandsarme uden at bekymre mig om de gamle diagnoser!

  Avatar
  Anonym
  2. februar 2021 kl. 22:07

  Vores gynækolog der henviste os videre havde vurderet det helt uden en egentlig samtale, men blot på at tale med os gennem forløbet ved hende. I henvisningen har hun skrevet at vi er egnede som forældre osv. 

  20. april 2022 kl. 09:14

  Kære l.s.

  Jeg håber, det er okay, jeg skriver til dig her. Jeg er journalist på Danmarks Radio, og jeg kigger nærmere på den proces, som enlige kvinder og par går igennem, når de skal have vurderet, om de er forældreegnet. Kunne du tænke dig at tale med mig over telefonen? Det er helt uforpligtende. Jeg optager ingenting. Det er bare en uforpligtende snak.

  Vh Mette Mohr Martensen

  Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.