Close
Log Ind Opret Bruger

Føler mig alene!!

 • 2 oktober 2016, 09:50

  Fik en skøn søn d. 21 september. Han er meget nem, men jeg begyndte at blive trist og få nogle angst anfald. Har verdens bedste mand, som syntes at jeg skulle få noget hjælp. Han reageret heldigvis meget hurtigt, og ringet til vores sundheds plejske som kom indenfor 1 time. Vi havde en god samtale, og dagen efter tog jeg til en psykolog. Det er en dejlig tanke, at jeg får noget hjælp. Har før haft en depression, og er bange for at jeg ender der igen. 

  Er jeg den eneste som syntes det er skide svært det her, rent følelses mæssigt? Og har andre fået hjælp, og hjalp det? 

   

  Store knus Pernille 

  2. oktober 2016 kl. 10:51

  Du er ikke alene 

  Min situation er dog anderledes end din, jeg tog min fødselsdepression under graviditeten, kan dog stadig mærke den ind i mellem her efter fødslen.

  Godt at I er opmærksomme og allerede har handlet frown

  Det er det vigtigste, og husk på, selvom det føles sådan, så er du absolut ikke alene! 

  2. oktober 2016 kl. 11:51

  Jeg fik også en fødselsdepression. Sundhedsplejersken kom ofte forbi og så havde jeg/vi samtaler med en fra Gaia-instituttet – begge dele hjalp rigtig meget. 

  2. oktober 2016 kl. 13:23

  Hvor er det dejligt at jeg ikke er alene. Føler det er et stort tabu, hvilket jeg bestemt vil lave om på. Det føles bare forkert, at man ikke er ekstrem glad, som man føler, man burde være. 

  2. oktober 2016 kl. 15:07

  jeg tror jeg har en graviditets depression 🙁 Føler mig så uduelig! 

  2. oktober 2016 kl. 17:16

  Det skal du da ikke gå alene med. Hvordan går du og har det?

  Avatar
  Anonym
  2. oktober 2016 kl. 17:16

  Du er bestemt ikke alene! Jeg har haft en fødselsdepression to gange efter hver af ungerne. Nu er jeg gravid igen og er ret nervøs for at blive ramt 3. gang 🙁 

  Har været til psykolog begge foregående gange plus et gruppeforløb ved den sidste. Gruppeforløbet fik jeg ikke noget ud af. Men psykologen var fantastisk og jeg kunne hurtigt mærke en forbedring. 

  2. oktober 2016 kl. 17:48

  Hvor er din ærlighed dejlig. Og 2 gange. Det her gør nemlig, at nr. 2 slet ikke er i tankerne. 

  Avatar
  Anonym
  2. oktober 2016 kl. 18:21

  Ungerne er det hele værd når først man er på den anden side 🙂 Det er hårdt og træls så længe det står på. Et godt råd er at acceptere at der er dårlige dage uden anden undskyldning end at de er dårlige. Lad være med at lede efter forklaringer på hvorfor de er det. Så går de hurtigere over. Jeg kan sagtens have dårlige dage indimellem og sådan er det bare. Har lært at leve med dem istedet for at bruge energi på at modarbejde dem og sætte et eller andet kunstigt glad ansigt/humør op. 

  Få evt. tjekket din blodprocent, jernprocent, b12 vitamin (er kendt for at give depression hvis den er for lav) og d-vitamin hos lægen. Jeg har både d-vitamin mangel og kan ikke selv danne b12. Hvis jeg glemmer at tage disse piller kan jeg mærke det med det samme. De kan måles ved egen læge i en blodprøve.

  2. oktober 2016 kl. 19:49

  Vil glæde mig til , at komme hen på den anden side. Jo mere jeg lære lille Johan at kende, jo bedre får jeg det også. Men frygten for at få det rigtig skidt, gemmer sig inde i mig. Har før haft en depression, og kender derfor heldigvis mine faresignaler. 

  Kunne godt være jeg skulle tage forbi lægen. Tager jern og vitamin tilskud. Har de sidste par dage/aftner haft lidt influenza lign. Symptomer. Ved ikke om det bare er træthed :-/ 

   

  11. januar 2017 kl. 15:28

  Jeg fødte en skøn lille pige tilbage i august-måned, men jeg har lidt meget af depression efterfølgende. Det har været super hårdt, da det jo er en tid, man skal glæde sig over. Sørger for at få alle vitaminer, og min kæreste er rigtig god til at tage sig af vores datter, så jeg kan komme ind i en mere "normal" hverdag igen, og prøve at få styr på mit humør. Jeg er derfor også begyndt at bruge en psykoterapeut i København, som jeg går hos efter behov.

  Har benyttet hende 4 gange nu, og det har virkelig hjulpet, men jeg har stadig mine op-og-ned perioder. Har I andre det også på den måde?

  12. januar 2017 kl. 10:16

  Jeg havde en fødselsdepression med den første og her tre år senere går jeg stadig hos psykolog et par gange om året for at arbejde med nogle ting. Jeg er for nylig begyndt i en støttegruppe for mødre med efterfødselsreaktion, og det er fantastisk at dele de svære ting med ligesindede.. 

  12. januar 2017 kl. 15:54

  Du er ihvrtefald ikke alene:-). Men det er så godt at du fik ringet til din sundhedsplejerske og bad om hjælp. Det er nogen gange det sværeste. Dejligt din mand støtter dig så godt!:-). Jeg havde en mindre fødselsdepression både ved den første og så igen ved min nr 2. Det hjælp heldigvis at snakke om det med min mand og min mor,så det blev stille og roligt bedre:-)

  12. januar 2017 kl. 19:48

  annajuul skrev :

  Du er ihvrtefald ikke alene:-). Men det er så godt at du fik ringet til din sundhedsplejerske og bad om hjælp. Det er nogen gange det sværeste. Dejligt din mand støtter dig så godt!:-). Jeg havde en mindre fødselsdepression både ved den første og så igen ved min nr 2. Det hjælp heldigvis at snakke om det med min mand og min mor,så det blev stille og roligt bedre:-)

  Nu er dette indlæg gammelt, så kan jo give en update. 

  Det går idag godt, jeg elsker min søn højere end noget andet, og det gjorder jeg ikke i starten. Jeg er stadig usikker nogen gange. Men der er Google en kæmpe hjælp ???? Jeg kan godt få det bedre, men jeg er langsomt på vej i den rigtige retning. 

  Hvor kommer du fra? Hvis jeg må spørger. 

  29. august 2018 kl. 12:21

  Hej Pernille,
  Jeg har selv været igennem en fødsels depression, hvor jeg oplevede mange angst anfald i begyndelsen. Jeg havde det meget svært hvis jeg var alene med min datter, hvilket jeg selvfølgelig ikke ønskede. Men efter jeg havde haft et par samtaler hos en Psykoterapeut i Kbh, begyndte jeg at have det meget bedre. Jeg kan derfor varmt anbefale psykolog hjælp i denne situation, du er ikke alene og du bør heller ikke føle dig alene i denne situation. 

  Store Knus RødeRose 😀 
   

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.