Close
Log Ind Opret Bruger

Født uge 36. Hjælp

 • 5 februar 2007, 15:08

  Hejsa. Den 24 januar fødte jeg min dejlige lille prinsesse ved en ganske almindelig og næsten ukompliceret fødsel. Dejlig oplevelse..

  Hun er født 4 uger for tidligt, og vejede 2240 gram. Tabte sig i løbet af et par dage ned til lige godt og vel 2 kg. Siden da har vi kæmpet en kamp for at få hende til at tage på. På gode dage tager hun omkring 18 gram på i døgnet, og på dårlige dage helt ned til blot 4 gram. Dog stadig en vægtstigning.

  Vi kom hjem fra hospitalet i lørdags efter 12 dages indlæggelse. På de 12 dage har hun brugt 2×2 døgn i lys pga gulsot. Det gulsot gør hende sløv, så hun ikke vil spise. Efter 2 døgn i lys spiser hun igen normalt.

  I dag fik vi taget blodprøve, og hendes tal er steget lidt, men ligger under lys-grænsen. Hvilket er dejligt, for så kan jeg blive hjemme. Problemet er, at hun er meget sløv. Og jeg har virkelig problemer med at få hende til at spise. Hun har kun taget 22 gram på, på 2 døgn nu, og det er altså ikke meget….

  Hun skal til ny blodprøve onsdag morgen. Håber selvfølgelig stadig at tallet er i den lave ende, så vi slipper for indlæggelsen.

  Er der andre med lidt for tidligt fødte børn, som kan fortælle deres oplevelser omkring det? Jeg er ved at løbe godt træt i det nu, for jeg vil jo gerne bare være mor med overskud for mine 3 børn. Uden at skulle tænke på hvornår vi mon skal indlægges igen…

  Min datter vejer nu 2216 og måler 44 cm…

  Avatar
  dam
  11. februar 2007 kl. 13:38

  Har skrevet en privat besked til dig – du beskriver faktisk min historie…

  Dorte

  Avatar
  clh
  6. april 2007 kl. 14:13

  Hej Lonni

  Tillykke med din datter, det er da fantastisk at hun blev i maven så længe.

  Jeg har fødet min datter i uge 27, hun vejede 950gr. Der var ingen problemer under fødslen, hun var bare meget lille. Hun havde behov for ekstra ilt og fik sonde vi var indlagt i 3 mdr. Men gul-soten kom og gik heletiden, hun har ligget i lystelt mange gange i perioder på 14 dage.

  Det jeg vil sige med det er — det er en periode man skal igennem, få lægerene til at regne din datters gul-sot procent ud fra det hun vejer nu, og ikke fra da hun belv født. Det resultat betød meget i vores situation. Mindre lys da grænsen jo stiger i takt med deres vægt.

  Med hensyn til at hun er træt heletiden, kan hun mangler nogle stoffer i sin lille krop.

  Jeg har en veninde hvis søn ikke ville tage på, hun spiste “et eller andet specielt sammen sat olier osv” det virkede, hvis du vil vide mere så skriver du bare, så undersøger jeg sagen.

  Held og lykke fremover.

  Venlig hilsen

  CLH

   

   

  17. maj 2007 kl. 22:13

  Jeg skulle til kontrol scanning lige før uge 37, da vores datter sad i UK-stilling og skulle så have hende scannet og en evt vending fredag efter middag d. 23/3-07 kl. 14.  Havde været hos JM dagen før hvor hun skød hende til 3200gr, men til sygeplejeskens og VORES store forbavselse vidste det sig ved scanning at hun kun vejede 2000gr, og at moderkagen ikke gav mere næring og at der ikke var meget fostervand tilbage. ( havde været til tjek på fødegangen et par dage før, pga af tvivl om mulig vandafgang…men nej nej tag du bare hjem, det er bare udflåd.. ja flot) Så hvad der skulle have været en hurtig scanning og evt vendning. blev til en lidt længere fredag på sygehuset. Da hun var så lille, tyrde de ikke vende hende, og pga manglende næring + fostervand, ville de tage hende ved kejsesnit mandag morgen d. 26/03-07. Så efter samtaler med læge, narkose læge jordemødere osv, blev vi sendt hjem fredag aften kl 20, med besked om at komme med det samme, hvis vi mærkede noget anderledes… Så meget urealistisk weekend.. Mandag er vi forældre….Syret!

  Vi kom så mandag som planlagt og kejsesnittet forløb efter planen, hun vejede 2000gr og 47 cm. Vi fik hende med på barselsgangen med det samme, hvilket min mor undrede sig meget over.. Jamen har hun slet ikke været i kuvøse? Nope fik hende bare med. De tjekkede så hele dagen hendes blodsukkertal, og hun fik lagt sonde, da hun virkede kvalm og ville ikke sutte ved bryst. Kl 21 blev hun så indlagt på neonatal afd. og jeg blev så kørt med hende ned i min seng og kunne sige godnat til hende. Meget underligt at ligge på barselsgangen som nybagt mor men uden baby… Der lå jeg så i 3 nætter uden Isabella, inden jeg så blev indlagt på neonatal, på et forældre værelse. Vi var alt i alt indlagt ca 12 dage, og blev så sendt hjem på orlov. Hun lagde ca 1 døgn i kuvøse, derefter varme vugge indtil hjemkomst. Vi prøvede amning, men jeg kunne desværre ikke følge med hendes behov, så valgt at give hende flaske i stedet og så gik det stærkt! 3 måltider på flaske og så røg sonden ud og 2 dage senere kom vi hjem. Vi var til vægtkontrol 3 gange inden vi blev udskrevet helt.

  Isabella er nu 7 uger og 3450gr 52 cm og en glad smilende pige helt uden bivirkninger. 🙂

  Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.