Close
Log Ind Opret Bruger

født lidt for tidlig – overvejer 2 barn .

 • 8 december 2016, 22:33

  Som overskriften siger har jeg født 35+5  med mit første barn – lå forkert og kejsersnit .med komplikationer og blødning .  Fin dreng 48cm 2705 gram . 15 dage på neonatal . 

   

  Har prøvet 5 år med ivf behandlinger så ønskebarnet kom endeligt ??

   

  Nu har vi æg på frys og overvejer om vi skal prøve igen … især hvis det tager lang tid igen . 

  Jeg er bare lidt ombivalent når jeg tænker på at skulle gå i fødsel før tid igen . Har efterfølgende fået et keglesnit som kunne have noget at sige også med at gå for tidlig i fødslen . 

   

  Er der nogen af jer som har født for tidlig første gang og 2 gang er gået som planlagt ?? 

  Er også bare bange for at jinxe det – altså nu har vi jo en sund og rask dreng og hvad nu hvis jeg føder meget for tidlig og der er en masse komplikationer og senfølger som vil påvirke barnet meget i dets liv ….. 

  hilsen den glade mor ??Som også er lidt bekymret ??

  Avatar
  Anonym
  8. december 2016 kl. 22:44

  Her kom nr. 1 i uge 36+1 (var dog indlagt i uge 32 til vehæmmende og lungemodner) og nr. 2 kom 38+4, dvs lige til tiden 🙂 Jeg blev fulgt med ekstra lægesamtaler og scanninger af livmoderhalsen 2. gang da min livmoderhals 1. gang var forkortet samt jeg var 1 cm åben de sidste måneder. Og så tog jeg det langt mere roligt fysisk, hvor jeg første gang nok bare tænkte at de mange plukveer var helt normale. Men der var på intet tidspunkt tegn til for tidlig fødsel 2. gang.

  1. gang gik fødslen helt ukompliceret og hun var stor (3050g. og 48cm) og vi kom hjem dagen efter som alle andre, nok også derfor jeg ikke har tænkt så meget over det ift. at få nr. 2. Men det gjorde at vi ventede med nr. 2 til den store var lidt ældre så jeg bedre kunne passe på mig selv ift. løft osv. Og jeg var helt klart også mere obs 2. gang på fysiske symptomer og på den måde var det lidt mere anstrengende at være gravid 2. gang.

  8. december 2016 kl. 22:51

  Altså vi er i gang med nr 2, med en pige fra maj i år, født i uge 33.

  Jeg ved at de komplikationer der var, kommer igen. Mit vand gik allerede i uge 29… Men jeg gør det gerne igen – vi har en helt igennem normal pige, der har sprængt alle kurver og rammer. Ingen sensitiv træk eller andet. Vi er også i behandling.

  Det eneste der rumsterer i mit hoved, er at jeg skal være væk fra min pige mange uger næste gang. Men det skal jeg jo uanset om hun er et år, eller tre. Og ønsket om flere børn , og at give hende søskende, vejer tungest.  Jeg tror klart det bliver nemmere 2. Gang,  når man ved hvad der venter, og man er forberedt. 

  Og så holder de godt øje med dig 2. gang,  og kan ligge en cerklage osv.

  8. december 2016 kl. 22:54

  Cerklage ??

  8. december 2016 kl. 23:01

  Ja jeg tænker også at både læger og jeg selv er meget mere OB's på mig selv . Havde bare ingen forvarsler … havde det perfekt og ingen plukveer ej heller blødning … så kan ikke rigtig se hvad jeg skal holde øje med … men de ekstra scanninger vil jo være dejligt … 

  vandet gik bare ligepludselig og så kom han . 

  Heller ingen problemer med ham overhovedet . Ikke noget med sensitiv på noget måde . Følger al udvikling normal . Sprængte alle præmature kurver og har fulgt normal kurve fra 3 måneder gammel .

  8. december 2016 kl. 23:03

  Ja jeg har også født i april og nu lurer den tanke om at gå i gang hvis nu det tager 5 år igen ???? 

  9. december 2016 kl. 00:33

  Men når der ingen forvarsel kom, er det nok fordi ingen har tjekket din livmoderhals længde- og opdaget den var for kort? Og det har du ret i, at keglesnit kan forvære.  Men netop derfor vil de holde ekstra øje anden gang, og evt ligge en cerclage – en sammensnørring af livmoder munden, som de så løsner sidst i graviditeten. Men vandet kan også være gået bare fordi han har ligget i tværleje, og der derfor ikke har været plads. Så har det måske Ingen betydning næste gang.

  9. december 2016 kl. 08:19

  Ja det var kun ved 20 ugers scanning den sidst blev set på går jeg ud fra . Der er ikke nogen som har nævnt den … ja du har helt ret . Har selv også tænkt på tværleget som skylden … tak for svar … det er lidt betrykkende med sådan en sammesnøring ????????

  9. december 2016 kl. 20:27

  Jeg er gravid 2. gang med termin 17/5-17. Første gang fødte jeg 21/5-15 35+1. Fødslen startede spontant med vandafgang og forløb ukompliceret, men han var lille, 2264 g og 49 cm. Så vi var indlagt 15 dage, til han var klar til at komme med hjem. Umiddelbart er der ikke nogen følgevirkninger nu, men jeg spekulerer da en del over, om det kan ske igen. Indtil videre har jeg dog fået at vide, at der ikke er grund til yderligere opfølgning i min graviditet. Men jeg har besluttet at stoppe med at arbejde knap et par uger før egentlig barsel, så der er lidt mere ro på de sidste uger, og skulle jeg få samme tyngende fornemmelse denne gang, vil jeg også bede om undersøgelse, for der er ikke nogen tvivl om, at han har stået fast i bækkenet allerede ca. fra lægebesøget uge 32.

  Avatar
  Anonym
  9. december 2016 kl. 20:29

  Ang. det med forvarsel så vil jeg sige at jeg helt automatisk blev mere opmærlsom 2. gang. Det blev også opdaget helt tilfældigt at min pige var på vej i uge 32, jeg nævnte ved rutinetjek hos lægen at jeg havde haft lidt mensmurren og så undersøgte hun mig. På hositalet kunne de måle veer jeg slet ikke selv kunne mærke! Hvis jeg ikke havde nævnt det ved lægen, var jeg jo nået at gå så meget i fødsel at de ikke havde kunne stoppe det. Så var også vildt nervøs 2. gang fordi jeg jo ikke syntes der havde været nogle forvarsler, andet end plukveer. Dem havde jeg i øvrigt lige så mange af 2. gang uden at det førte til at livmoderhalsen åbnede sig, så det behøver ikke være ens begge gange.

  Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.