Close
Log Ind Opret Bruger

fødselsdepression eller er det hele bage for meget

 • 1 februar 2019, 22:18

  Kære piger

  Langt indlæg, men jeg håber i vil læse og hjælpe❤️

  jeg har brug for at høre jeres besyv på min situation, da jeg ikke selv kan finde ud af det. 

  Jeg fødte verdens sødeste lille dreng i søndags ved akut kejsersnit. Fødslen var en lidt voldsom oplevelse fordi det gik meget stærkt meget hurtigt og jeg kan ikke huske en stor del af den fordi jeg var i så voldsomme smerter. Men det gik rigtig godt og både min lille søn og jeg er kommet igennem det hele uden nogle problemer. 

  Vi blev udskrevet fra hospitalet tirsdag og har onsdag, torsdag og fredag holdt vores store pige på snart 4 år hjemme så hun også har kunne falde til i vores nye familie. Det var lidt hårdt den første dag, men det har været givet SÅ godt ud for hun har fundet sig godt til rette og er ikke andet end sød og kærlig overfor sin lillebror. Ingen jalousi hos hende overhovedet.

  Jeg kan ikke amme så han er kommet på flaske med det samme. Det betyder at min kæreste har taget ham hver nat siden vi kom hjem så jeg har kunne få sovet og komme mig ovenpå den operation jeg jo har været igennem. Han er den mest fantastiske og omsorgsfulde mand der findes og han har bare taget fuldstændig over på alt det jeg ikke kan og orker samtidig med at han er sød, kærlig og støttende overfor mig. 

  Baby er nem. Han sover meget og græder kun kort når han lige er sulten eller har noget i bleen. Ellers er der ingenting med ham. 

   

  Problemet er MIG! Jeg kan slet ikke føle mig glad. Jeg er hamrende træt hele tiden til trods for at jeg får nogenlunde ordenlig søvn og mulighed for at sove i løbet af dagen hvis jeg har brug for det. Min kæreste har sagt at jeg skal gøre hvad jeg har brug for og så skal han nok tage sig af det hele. Jeg har slet ikke haft lyst eller overskud til besøg fordi jeg hele tiden føler mig lidt ked af det og træt. Det er så svært at sætte ord på der giver mening, men det er som om jeg nærmest ikke kan føle noget samtidig med at jeg er total overvældet af følelser. Desværre bare følelsen af at være trist største delen af tiden. Jeg er fysisk til stede men ikke følelses mæssigt og det skræmmer mig rigtig meget, for jeg kan ikke lade være med at tænke om der er noget galt med mig :’( ? Jeg har været bange for om jeg måske er ved at få en fødselsdepression, men når jeg læser om det, så er jeg slet ikke der. Men hvad er det så? Er det hele bare for meget og bliver det bedre når min krop også er kommet ovenpå så jeg ikke hele tiden har ondt? 

  Er det måske bare alle hormonerne der raser i kroppen samtidig med at jeg skal lære at dele mig ud på to børn i stedet for kun på min datter som det jo har været indtil nu? Jeg synes det er så svært at finde rundt i mine egne følelser og jeg er så bange for om der er noget galt.

   

  Jeg har arbejdet indtil i fredags, da jeg er selvstændig og der har været rigtig travlt og mange udfordringer som har gjort graviditeten ekstra hård. Min graviditet har været hård i sig selv fordi min krop bare ikke trives med at være gravid, så jeg har ikke kunne holde ud at være i min egen krop de sidste 9 måneder. Samtidig med at jeg har arbejdet meget og helt op til fødsel og skulle være mor, som jeg ikke føler jeg har kunne fordi min krop har svigtet. Alt i alt har det bare været ben hamrende hårdt de sidste mange måneder, så jeg kan ikke finde ud af om det hele bare er total overvældende lige nu og en kulmination på det hele eller om der reelt er tale om en depression.

   

  Har i andre oplevet at have det ligesådan uden at der var andet galt end at det hele bare var for meget lige efter fødslen? Og hvis ja, hvornår oplevede i at det blev bedre og kunne opleve oprigtig glæde igen?

   

  Hilsen en meget fortvivlet nybagt mor❤️

  Avatar
  Anonym
  1. februar 2019 kl. 22:28

  Jeg skal ikke gøre mig klog på om det er eller ikke er en depression men som du selv skriver så kan det nok ende i en hvis du ikke får det bedre . Har du fået snakket om fødslen? Min første fødsel var lang og dum og aks og generelt følte jeg mig meget malplaceret i morrollen fordi det skete så skævt. Det hjalp en del at få skrevet det ned med hjælp fra min journal og få grædt over det . Har lige født mit 3  barn som også endte enormt voldsomt med en dreng der ikke trak vejret da han kom ud . Denne gang var jeg meget åben og snakkede meget om det med mange. Det hjalp mig meget i at bearbejde. Ud over det får du så nok mad -vitaminer – jern især – kommer ud og går en smule for at få frisk luft ? ???? tag evt kontakt til din jm til en efterfødsels samtale ????

  Avatar
  Anonym
  1. februar 2019 kl. 22:36

  Søde med-mor❤️ Jeg synes mest af alt det lyder som om du har været belastet over lang tid.. samtidig med det er du lige blevet mor – masser af hormoner! Du har også en datter du tager hensyn til og en mand du er taknemmelig over. 

  Operationen alene er en kæmpe belastning og hvis du nu skulle ordentligt ovenpå skulle du nok have en hel uges fred. 

  Nogle gange kan man tænke glad eller depression. Der er så meget ind i mellem: overvældet, ked af det, belastet, frustreret, osv. Jeg synes du skal være god ved dig selv ❤️ Du er bare et menneske… jeg har selv fået akut kejsersnit. Det kan altså være ret voldsomt! Synes du lyder helt normal… ????

  1. februar 2019 kl. 22:36

  Jeg har fået talt en del om fødslen. Især med min kæreste da han har måtte fortælle mig hvad der er sket gennem det hele. Men måske jeg skal tale med min sundhedsplejerske om det også. Hun kommer på mandag første gang.

  jeg får spist og taget jern piller, men frisk luft har ikke rigtig været muligt endnu fordi jeg stadig har smerter. Vi gik en meget kort tur igår og det var bare ikke sjovt fordi min krop ikke var klar. 

   

  Tak for dit svar????

  1. februar 2019 kl. 22:38

  Tak for dit søde svar Maria-1barn ❤️ 

  Jeg håber du har ret og at jeg rent faktisk bare er helt normal????????

  2. februar 2019 kl. 00:44

  CBH_15 skrev :

  Tak for dit søde svar Maria-1barn ❤️ 

  Jeg håber du har ret og at jeg rent faktisk bare er helt normal????????

  Om det er normalt at have det som du har det ved jeg ikke. Det er jo meget forskelligt hvordan man reagerer. Men alt kører jo rundt i krop og hoved på dig; en grim fødsel, et kejsersnit og en krop der skal komme sig, alle hormonerne, et nyt familiemedlem, en træls graviditet og en eller anden form for overbelastning af dig i tiden op til. Der er intet at sige til at sindet lige skal finde på plads.

  Når det så er sagt, så var jeg selv igennem en traumatisk fødsel og et meget akut kejsersnit. I tiden efter fødslen var jeg da glad, men det var tristheden der var den dominerende følelse. Og her udviklede det sig altså til en reel fødselsdepression. Og jeg ville ikke ønske den slags for nogen. Føj, hvor er det forfærdeligt. Så selv om du får at vide at det er normalt og at det bare er hormoner, så ville jeg, hvis jeg var dig, alligevel være lidt obs. Især hvis tristheden bare fortsætter og forsætter. Måske kan du fortælle din sp om dine tanker? Det gjorde jeg og hun var så fantastisk til at støtte, komme forbi ofte osv. Kan i øvrigt også anbefale en efterfødselssamtale. Ikke “bare” med din mand eller sp, men med en jordemoder, der kan læse og forstå din journal og svare på dine spørgsmål. Det fik jeg (blev nærmest tvunget til det på hospitalet fordi en sygeplejerske kunne se at det havde været en meget voldsom oplevelse) og det var guld værd fordi det var med til at samle puslespillet oppe i mit hoved. Ring til dit fødested og spørg efter en samtale, jeg kan kun anbefale det.

  Alt det bedste herfra!

  2. februar 2019 kl. 09:06

  Mariendk ❤️

   

  Vi får sp på mandag så der vil jeg tale med hende om det. Min kæreste nævnte også igår at vi måske skulle tage imod den fødselssamtale vi blev tilbudt, så det gør vi nok. 

   

  Jeg er ked af at dit udviklede sig til en depression 🙁 Det er også det jeg er bange for og det styrker nok bare hele følelsen inden i. Jeg håber at jeg som dagene går får det bedre i takt med at min krop også kommer ovenpå. Det dræner en for energi, at have konstant ondt, så jeg håber det også kan have lidt af skylden. 

  Det er klart værst om aftenen når jeg er træt. Jeg tuder hver aften så snart min datter er puttet, så måske noget af det også bare skyldes træthed. Jeg må se tiden an og håbe på at det bliver bedre. Tak for dit svar – jeg må være obs på det ❤️

  2. februar 2019 kl. 13:21

  Jeg ved desværre heller ikke om du udviser tegn på depression, det er dog heldigvis fagfolk som kan svare på. Og skulle det være tilfældet er jeg ikke i tvivl om at du nok skal komme igennem det også, du er jo allerede klar til at acceptere hvis du har en depression. 

  Jeg havde selv en hård fødsel, den var godtnok vaginal, men mine skader var massive og jeg havde det markant værre end de fleste som får kejsersnit. Du er uendelig træt hele tiden fordi du både har været igennem en hård graviditet og samtidig bliver man altså vildt træt af at skulle hele efter en operation (eller andre skader). Det er helt naturligt men virkelig frustrerende især hvis ingen har fortalt dig at det ville være sådan. Det bliver bedre når din krop er helet mere. Samtidig tænker jeg at du faktisk har været temmelig stresset op til fødslen hvilket i den grad også kan give træthed efterfølgende. Tænk på det som at dit hoved også trænger til at hele, det gjorde jeg dengang jeg fik stress for en håndfuld år siden. Det gik virkelig op for mig hvor galt det var da jeg så fjernsyn og jeg vidste det jeg så var sjovt, men jeg hverken smilede eller grinede, jeg var bare komplet ligeglad. Der blev jeg bange og fik hjælp. Allered efter nogle uger gik det fremad men det tog måneder får jeg var helt mig selv igen. 

  Sidst men ikke mindst kunne jeg godt forestille mig at du føler dig snydt for den der magiske første tid med baby, det gjorde jeg i hvert fald. Jeg havde det elendigt, ville seriøst hellere sove end at kigge på min datter og hendes behov føltes bare som krav selvom jeg jo godt vidste det ikke var sådan og hun fik alt hvad hun havde brug for. Hun var uden tvivl en uendelig nem baby og blev også hurtigt flaskebarn da amningen slet ikke kunne komme op og køre sådan som jeg havde det, det sagde de dog allerede på hospitalet og lige den del havde jeg det fint med. Men der var altså intet magisk over de første mange uger, det var bare hårdt og jeg husker idag kun meget lidt af tiden, men jeg har ikke glemt hvor snydt jeg følte mig for den der magiske tid alle snakker om. 

  Jeg håber du kan tale åbent og ærligt om hvordan du har det og kan komme ud på den anden side stærkere end før smiley og skulle du i øvrigt på noget tidspunkt tænke irrationelle tanker om at baby mangler noget (forhåbentlig gør du ikke det), så vil jeg bare sige at min datter er den mest glade og lykkelige lille snart 3 årige pige der findes. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at hun aldrig har taget skadet af at jeg måske var lidt fraværende den første tid. 

  Det tog i øvrigt et par uger før jeg kunne trille med barnevogn (læs komme udenfor, min kæreste måtte skubbe vognen de der 10 min jeg magtede at være ude) og ca 2 mdr før jeg fysisk var nogenlunde normal igen. Forhåbentlig heler du lidt hurtigere end mig sad

  2. februar 2019 kl. 13:30

  CBH_15 skrev :

  Mariendk ❤️

   

  Vi får sp på mandag så der vil jeg tale med hende om det. Min kæreste nævnte også igår at vi måske skulle tage imod den fødselssamtale vi blev tilbudt, så det gør vi nok. 

   

  Jeg er ked af at dit udviklede sig til en depression 🙁 Det er også det jeg er bange for og det styrker nok bare hele følelsen inden i. Jeg håber at jeg som dagene går får det bedre i takt med at min krop også kommer ovenpå. Det dræner en for energi, at have konstant ondt, så jeg håber det også kan have lidt af skylden. 

  Det er klart værst om aftenen når jeg er træt. Jeg tuder hver aften så snart min datter er puttet, så måske noget af det også bare skyldes træthed. Jeg må se tiden an og håbe på at det bliver bedre. Tak for dit svar – jeg må være obs på det ❤️

  Jeg vil også klart anbefale du tager imod en efterfødselssamtale. Det fik jeg selv på hospitalet da der også var stor bekymring for at jeg havde fået traumer af fødslen. Jeg takkede også ja til at få udleveret min journal, det var rigtig dejligt for mig at kunne læse den igennem når jeg igen blev i tvivl om hvad der præcist var sket og hvornår. Tænker dog ikke at alle har lyst til at læse den slags igennem, men du kan evt bede om at få den og så bare have den derhjemme hvis du får brug for at læse den. 

  2. februar 2019 kl. 21:47

  Tak for dit rigtig gode svar supergrisling ❤️

   

  Det lyder som en rigtig ubehagelig omgang du var igennem 🙁

   

  jeg har ikke en følelse af at føle mig snydt synes jeg. Jeg har faktisk mest dårlig samvittighed fordi jeg føler at jeg svigter min lille søn og at jeg er en dårlig mor – og den gør rigtig ondt! 

   

  Jeg har “heldigvis” været igennem både et kejsersnit og flere andre operationer før denne, så lige på det punkt er smerterne og helings processen ikke kommet som en overraskelse, hvilket er meget rart 🙂

   

  Jeg synes faktisk at dagen idag har været bedre. Jeg har fået rigitg meget ud af de svar jeg har fået her, samt jeg har snakket med en god veninde der havde et rigtig hårdt forløb efter fødslen af hendes søn. Det har hjulpet i den forstand at jeg ikke er helt lige så bange for mine følelser og dermed har lidt lettere ved at accepterer at de ikke er “forbudte” – Det har været rigtig rart❤️ 

  Jeg har dog stadig været træt og ikke rigtig haft overskud til besøg. Min svigermor har spurgt om hun må komme i morgen, og selvom jeg i virkeligheden ikke kan overskue det, skal den nybagte farmor selvfølgelig have lov at komme forbi. 

  Jeg håber at i morgen bliver lidt bedre end idag, så jeg måske kan samle lidt overskud til besøg. Og måske endda få en aften hvor jeg ikke skal være ked af det, for det kommer snigende nu her når jeg bliver endnu mere træt kan jeg mærke.

   

   

  2. februar 2019 kl. 22:26

  CBH_15 skrev :

  Tak for dit rigtig gode svar supergrisling ❤️

   

  Det lyder som en rigtig ubehagelig omgang du var igennem 🙁

   

  jeg har ikke en følelse af at føle mig snydt synes jeg. Jeg har faktisk mest dårlig samvittighed fordi jeg føler at jeg svigter min lille søn og at jeg er en dårlig mor – og den gør rigtig ondt! 

   

  Jeg har “heldigvis” været igennem både et kejsersnit og flere andre operationer før denne, så lige på det punkt er smerterne og helings processen ikke kommet som en overraskelse, hvilket er meget rart 🙂

   

  Jeg synes faktisk at dagen idag har været bedre. Jeg har fået rigitg meget ud af de svar jeg har fået her, samt jeg har snakket med en god veninde der havde et rigtig hårdt forløb efter fødslen af hendes søn. Det har hjulpet i den forstand at jeg ikke er helt lige så bange for mine følelser og dermed har lidt lettere ved at accepterer at de ikke er “forbudte” – Det har været rigtig rart❤️ 

  Jeg har dog stadig været træt og ikke rigtig haft overskud til besøg. Min svigermor har spurgt om hun må komme i morgen, og selvom jeg i virkeligheden ikke kan overskue det, skal den nybagte farmor selvfølgelig have lov at komme forbi. 

  Jeg håber at i morgen bliver lidt bedre end idag, så jeg måske kan samle lidt overskud til besøg. Og måske endda få en aften hvor jeg ikke skal være ked af det, for det kommer snigende nu her når jeg bliver endnu mere træt kan jeg mærke.

   

   

  Jeg vil bare lige minde dig om at du på ingen måde svigter din søn. Det bedste du kan gøre for ham er at passe på dig selv og lige nu betyder det at sove en masse. Måske du kan sove mens farmor hygger sig med sit nye barnebarn i morgen? Det gjorde vi ofte med min datter da jeg virkelig havde brug for at sove meget og jeg magtede heller ikke besøg. Jeg magtede knap nok at smile når jeg åbnede gaver   Jeg synes virkelig du skal fokusere på at sove al det du kan komme til, jo mere du sover jo hurtigere heler du smiley 

  2. februar 2019 kl. 22:41

  Jeg får heldigvis søvn, fordi min kæreste har taget ham hver nat, og han har sagt at jeg bare skal gøre hvad jeg har brug for. Også hvis det er at gå ind og sove 3 timer i løbet af dagen – han er så fantastisk! 

  Min svigermor er rigtig sød, men hverken jeg eller min kæreste er trygge ved at hun passer, da hun er lidt glemsom og distræt, så hun vil ikke kunne tage ordenlig vare på baby. Hun får også kun lov at “passe” vores store pige ved at gå korte ture med hende i nabolaget hjemme ved os eller ved hende selv. Så den mulighed er der desværre ikke lige med hende 🙂

   

   

  2. februar 2019 kl. 22:55

  CBH_15 skrev :

  Jeg får heldigvis søvn, fordi min kæreste har taget ham hver nat, og han har sagt at jeg bare skal gøre hvad jeg har brug for. Også hvis det er at gå ind og sove 3 timer i løbet af dagen – han er så fantastisk! 

  Min svigermor er rigtig sød, men hverken jeg eller min kæreste er trygge ved at hun passer, da hun er lidt glemsom og distræt, så hun vil ikke kunne tage ordenlig vare på baby. Hun får også kun lov at “passe” vores store pige ved at gå korte ture med hende i nabolaget hjemme ved os eller ved hende selv. Så den mulighed er der desværre ikke lige med hende 🙂

   

   

  Jeg tror næsten at jeg sov lige så meget som min datter i starten sad men det er super godt at du får sovet en masse, så længe du fortsætter med det skal det nok snart gå fremad. Og mind dig selv om at negative tanker er fordi du er træt. Du er en god mor for begge dine børn, du er bare for træt og udmattet til at tænke logisk. Så stol på når andre siger du gør det godt smiley

  Min svigermor var heller ikke alene med vores datter i starten, der var min kæreste der også. Hun er for distræt til at jeg kunne sove når hun “passede”. Vi prøvede efter et par måneder men hun fattede ikke at hun ikke bare kunne bruge vand fra hanen i flasken og heller ikke at det skulle være præcist når hun afmålte mme og vand. Altså hun mente ikke at en skefuld fra eller til gjorde noget  

  Avatar
  Anonym
  2. februar 2019 kl. 23:21

  Supergrisling skrev :

  CBH_15 skrev :

  Jeg får heldigvis søvn, fordi min kæreste har taget ham hver nat, og han har sagt at jeg bare skal gøre hvad jeg har brug for. Også hvis det er at gå ind og sove 3 timer i løbet af dagen – han er så fantastisk! 

  Min svigermor er rigtig sød, men hverken jeg eller min kæreste er trygge ved at hun passer, da hun er lidt glemsom og distræt, så hun vil ikke kunne tage ordenlig vare på baby. Hun får også kun lov at “passe” vores store pige ved at gå korte ture med hende i nabolaget hjemme ved os eller ved hende selv. Så den mulighed er der desværre ikke lige med hende 🙂

   

   

  Jeg tror næsten at jeg sov lige så meget som min datter i starten sad men det er super godt at du får sovet en masse, så længe du fortsætter med det skal det nok snart gå fremad. Og mind dig selv om at negative tanker er fordi du er træt. Du er en god mor for begge dine børn, du er bare for træt og udmattet til at tænke logisk. Så stol på når andre siger du gør det godt smiley

  Min svigermor var heller ikke alene med vores datter i starten, der var min kæreste der også. Hun er for distræt til at jeg kunne sove når hun “passede”. Vi prøvede efter et par måneder men hun fattede ikke at hun ikke bare kunne bruge vand fra hanen i flasken og heller ikke at det skulle være præcist når hun afmålte mme og vand. Altså hun mente ikke at en skefuld fra eller til gjorde noget  

  Ej for helvede!! Gamle dame… ????

  4. februar 2019 kl. 10:31

  Jeg vil bare sige tusind tak for jeres svar kære med-mødre❤️

   

  Jeg har haft det meget bedre de sidste par dage. Jeg har langt mindre smerter nu og kan derfor holde ud af være i min krop igen. Jeg har også været ude og gå et par korte ture, hvilket har været rigtig skønt ???? 

  Jeg tror simpelthen at det hele bare var for meget både fysisk og psykisk, men jeg kan mærke glæde nu som dagene går og mit bånd til min lille søn bliver stærkere for hver dag der går❤️ Det er stadig lidt svært det hele når trætheden kommer om aftenen, men der har jeg lært mig selv at når det sker, så går jeg i seng med det samme.. I var en stor hjælp så rigtig mange tak????

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.