Close
Log Ind Opret Bruger

Fødsel vs kejsernit

 • 24 juli 2022, 21:38

  Hej jeg har et spørgsmål til alle jer kvinder som har født vaginalt eller valgt kejsersnit.

  Da jeg var yngre ville jeg ikke have børn, og især ikke hvis jeg skulle presse dem ud af underlivet, jeg fik dog lyst til at få børn da jeg mødte kærligheden i starten af 20erne, men da jeg blev gravid ønskede jeg stadig ikke naturlig fødsel, jeg endte med at få kejsersnit som jeg ønskede, jeg var meget angst for tanken om en fødsel i smerter, at jeg skulle ligge blottet og at skulle have folk til at rode rundt dernede, og tænk hvis mit underliv blev ødelagt, jeg har hørt nogle mænd sige at de kan mærke forskel ved sex efter en fødsel, selvom man selvfølgelig kan træne underlivet op igen, men ved godt at kvinder siger at man ikke tænker sådan når man ligger der i veer.

  Mit spørgsmål er egentlig hvorfor en fødsel eller kejsersnit har føltes rigtig for jer?

  For mig er det ikke så vigtigt hvordan barnet kommer ud, bare at jeg får barnet ud og op til mig, så synes jeg ikke at jeg gik glip af noget ved at hun kom ud af maven, og havde egentlig kun trælse smerter i 14 dage, så jeg valgte også et kejsersnit med mit andet barn🙂 begge gange havde jeg en oplevelse af ro og overblik.

  Så er egentlig bare nysgerrig på om det er den indre urkvinde som giver følelsen af at fødsel er noget af det mest naturlige i verden?

  24. juli 2022 kl. 21:44

  Jeg fødte vaginalt og uden Smertelindring og det var det vildeste. Kroppen ved bare hvad den skal og ja det gør vildt ondt og man føler sig lidt udstillet i visse positioner 😅 men jeg ville aldrig være foruden.

  Det tog så kun 5 timer og havde ikke nogen gener dernede efter 😁 så håber her anden gang at det bliver ligesådan evt en hurtigere fødsel.

  24. juli 2022 kl. 22:22

  Min første fødsel endte i akut kejsersnit efter 20 timers forsøg – det var stadig en fantastisk oplevelse og jeg følte mig super stærk, modig og sej for at have givet alt jeg kunne – trods at det på målstregen endte med kejsersnit. Jeg havde et ukompliceret kejsersnit og var på benene dagen derpå.

  Min anden fødsel var vaginal – og meget hurtig – og ligeså fantastisk men samtidig også endnu mere powerfull og nærværende. Jeg ville til enhver til vælge vaginal fødsel igen, selvom den egentlig nok var vildere og mere smertefuld, fordi det gik så stærkt. Men jeg er meget bevidst om at det, trods alt, er bedre for både mor og barn, når fødsel kan gøres således.

  Jeg synes selv at jeg er vanvittigt sej – og har svært ved at se overvejelser om hverken blufærdighed eller forfængelighed “forneden” som andet end detaljer i et større og meget vigtigere billede, der handler om at give liv.

  24. juli 2022 kl. 22:51

  Jeg bryder mig ikke om at skulle skæres i, så jeg er glad for at have født vaginalt.

  Det gør selvfølgelig ondt, men jeg har klaret mig igennem ved at fokusere på min vejrtrækning.

  Når det er overstået, er det bare en fantastisk følelse. Sidst fødte jeg i vand, og tog selv imod babyen. En rigtig god oplevelse som jeg håber at gentage til oktober.

  25. juli 2022 kl. 01:01

  Jeg bryder mig ikke om at skulle skæres i, så jeg er glad for at have født vaginalt. Det gør selvfølgelig ondt, men jeg har klaret mig igennem ved at fokusere på min vejrtrækning. Når det er overstået, er det bare en fantastisk følelse. Sidst fødte jeg i vand, og tog selv imod babyen. En rigtig god oplevelse som jeg håber at gentage til oktober.

  Det er nemlig helt vildt hvor langt man komme med den rette vejrtrækning 🙂 og at man faktisk kan lindre smerte på den måde.

  25. juli 2022 kl. 07:10

  Jeg har prøvet begge dele. Ved min første fik jeg er planlagt kejsersnit da baby sad forkert. Det var en smuk oplevelse, selvom man står på en ikke særlig hyggelig operationsstue med en masse mennesker. Personalet gjorde alt hvad de kunne for at det blev en dejlig oplevelse for os. Dog var amningen rigtig svær at få i gang, og min egen teori er at det var fordi kroppen ikke opdagede jeg havde født og mælken løb først til på dag 5. Mit kejsersnit var så nemt at komme over og jeg var mig selv nærmest med det samme. Jeg fik ikke smertestillende bagefter.

  min anden fødsel var vaginal, det var også en smuk oplevelse. Fødslen var mindre smertefuld end jeg havde forventet, så jeg oplevede at være helt klar og med under hele forløbet. Min mælk løb hurtigt til og amningen kørte bare fra det øjeblik jeg havde født.

  Jeg vil vælge at føde vaginalt pga amningen. Men jeg er ikke med på det hold af kvinder der nærmest glorificerer den naturlige fødsel uden smertelindring og som italesætter det som den “rigtige” måde at føde på. Jeg kan ikke sige at selve fødselsoplevelsen var bedre ved vaginal, for mig var oplevelser lige smukke! I øvrigt så mener min mand helt klart at kejsersnittet var den bedste fødsel 😌

  25. juli 2022 kl. 08:13

  Jeg har prøvet begge dele. Ved min første fik jeg er planlagt kejsersnit da baby sad forkert. Det var en smuk oplevelse, selvom man står på en ikke særlig hyggelig operationsstue med en masse mennesker. Personalet gjorde alt hvad de kunne for at det blev en dejlig oplevelse for os. Dog var amningen rigtig svær at få i gang, og min egen teori er at det var fordi kroppen ikke opdagede jeg havde født og mælken løb først til på dag 5. Mit kejsersnit var så nemt at komme over og jeg var mig selv nærmest med det samme. Jeg fik ikke smertestillende bagefter. min anden fødsel var vaginal, det var også en smuk oplevelse. Fødslen var mindre smertefuld end jeg havde forventet, så jeg oplevede at være helt klar og med under hele forløbet. Min mælk løb hurtigt til og amningen kørte bare fra det øjeblik jeg havde født. Jeg vil vælge at føde vaginalt pga amningen. Men jeg er ikke med på det hold af kvinder der nærmest glorificerer den naturlige fødsel uden smertelindring og som italesætter det som den “rigtige” måde at føde på. Jeg kan ikke sige at selve fødselsoplevelsen var bedre ved vaginal, for mig var oplevelser lige smukke! I øvrigt så mener min mand helt klart at kejsersnittet var den bedste fødsel 😌

  Håber ikke det er i denne tråd du mener man glorificerer Smertelindring.

  Intet er rigtig eller forkert uanset hvordan barnet kommer til 🙂

  25. juli 2022 kl. 09:42

  Nej det er det bestemt ikke. Jeg har bare oplevet i flere sammenhænge, at man hurtigt får skabt et ideal for hvordan den “rigtige” fødsel skal være.
  Min holdning er nemlig, at den rigtige fødsel er helt individuel. Hvad der virker for den ene, virker nødvendigvis ikke for den anden.

  25. juli 2022 kl. 11:31

  Fødte min søn vaginalt og uden smertestillende, udover en smule lattergas som jeg blev svimmel af og stoppede derfor. Jeg nød hvert sekund. Det lyder vildt, men min krop var bare så vild til at gøre det den skulle, og det var en kæmpe forløsning da min søn var oppe hos mig.

  Det er selvfølgelig også nemt for. Mig at sige, for var kun i aktiv fødsel i 20-30 minutter, men det er helt sikkert mit udgangspunkt til næste gang også. Det værste var faktisk veerne.

  25. juli 2022 kl. 11:47

  Jeg ville aldrig i livet vælge kejsersnit frem for en alm vaginal fødsel.
  det er ikke naturligt for baby at komme til verden via kejsersnit, da baby har brug for de bakterier den får med sig ud vaginalt, samt det Press den får så alt fostervand og slim bliver presset ud af dens krop. Min egen mening er at kejsesnit ikke burde være et valg, men en løsning hvis en vaginal fødsel ikke er muligt for mor eller barn pga helbredsmæssige årsager.

  25. juli 2022 kl. 12:06

  Nej det er det bestemt ikke. Jeg har bare oplevet i flere sammenhænge, at man hurtigt får skabt et ideal for hvordan den “rigtige” fødsel skal være. Min holdning er nemlig, at den rigtige fødsel er helt individuel. Hvad der virker for den ene, virker nødvendigvis ikke for den anden.

  Jamen det er også rigtigt 😀 Jeg nåede at lave en fødselsplan og fødte 4 uger før tid men det var da spild af tid 😆 intet blev som jeg troede jeg ville ha det.

  Avatar
  Anonym
  25. juli 2022 kl. 13:14

  Jeg fik (desværre) akut kejsersnit og ville aldrig vælge det som Plan A. Det er absolut heller ikke smertefrit.

  Det vil kun være en løsning for mig af medicinske årsager, især når sygehusene i forvejen har udfordringer med at få personale til operationer.

  25. juli 2022 kl. 14:25

  Jeg endte med kejsersnit med min første, det har jeg det ganske fint med, men jeg havde slet ikke tænkt det som en “valgmulighed” lige som at jeg ikke har tænkt amning som en “valgmulighed”.
  Vaginal fødsel er for mig bare sådan det er og så er der kejsersnit hvis der er en årsag til at man ikke kan føde vaginalt og det samme med amning. Dog har jeg intet problem med at man vælger andet. Det er bare ikke noget jeg selv havde tænkt som et aktivt valg man kunne tage før efter jeg har fået børn og mødt andre mødre.

  25. juli 2022 kl. 14:51

  Jeg har født vaginalt to gange og glæder mig til at skulle igennem igen i november. Det var den vildeste følelse, som jeg synes det er synd man frivilligt går glip af ved at vælge pks.

  Jeg tænker at pks må være lidt af et antiklimaks. Man er gravid og få minutter efter er der pludselig en baby.

  Det er uden tvivl sundest for baby at komme ud vaginalt, så jeg synes man skylder baby at gøre et forsøg. At det så ikke altid lykkes er en anden ting og så er det jo godt at vi trygt og sikkert kan få mor og baby igennem fødslen alligevel.

  Når man ligger der midt i fødslen er det altså det sidste man tænker på at underlivet er blottet. Og bare det at være gravid lægger så stort pres på bækkenbunden at man ikke vil være den samme forneden uden at træne op igen, vaginal fødsel eller ej

  25. juli 2022 kl. 19:20

  Jeg fødte min datter på 6 timer fra første ve/vandet gik og hun var ude. Jeg havde smerter i lænden under veerne, men slet ikke så mange smerter som jeg havde frygtet! Min vejrtrækning hjalp mig igennem veerne. Så jeg er virkelig positivt overrasket, og er klar på at gøre det igen😊 Men man skal jo gøre det der føles rigtigt for en❤️

   

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.