Close
Log Ind Opret Bruger

Fødsel på Roskilde hospital.

 • 14 oktober 2023, 21:13

  Hej skønne mødre 🌸

  Er der nogen der har erfaring med fødsel på Roskilde hospital?

  Jeg har selv tidligere født på Hvidovre men skal nu føde på Roskilde da det er der jeg høre til?

  Men kan mærke efter en del gentagende ens historier omkring fødsel på Roskilde at jeg lige har brug for at høre lidt flere 🙂

  Kan man egentlig selv vælge sygehus at føde på? Nogen der ved det?

  Tak for altid skøn hjælp herinde 🫶🏼

  15. oktober 2023 kl. 07:36

  Jeg har ikke selv født på Roskilde, da sygehuse gør mig enormt usikker, men jeg ved at man ikke selv får lov til at vælge. Du kan også risikere at der ikke er plads når du ringer med veer, og du derfor bliver henvist til et andet sygehus.

   

  15. oktober 2023 kl. 08:45

  Teknisk set har du frit sygehusvalg i Danmark, men lige med fødsler kan du ikke 100% selv vælge. Du kan bede om at blive rykket, men hvis ikke der er plads til dig på det sygehus du gerne vil rykkes til så vil du blive afvist. Tror man høre både gode og dårlige historier fra alle hospitaler 🌸

  15. oktober 2023 kl. 09:57

  Jeg fødte min nummer 2 på Roskilde i januar ‘21. Kom kl. 21 og han er født 23.48, så trods kort tid nåede vi også lige vagtskifte. Jordmødrene var søde og kompetente.
  Jeg er tilknyttet Roskilde igen denne gang, og har 4 uger til termin.

  Er der noget bestemt, som du vil vide/høre om?

  15. oktober 2023 kl. 20:10

  Jeg fødte på Roskilde i marts. Jeg var dødbange for det og havde ønsket fødsel på privatklinik i Roskilde i stedet, på grund af nogle af de meget negative oplevelser folk har haft, men visiterende læge afviste mig pga astma så jeg ikke blev betragtet som en ‘ukompliceret fødsel’. Så det blev Roskilde. Jeg havde også hørt alle historierne. Og det er rigtigt at særligt sommeren 2022 havde de ganske store udfordringer med sygemeldinger, vikardækning, underbemanding og opsigelser. Men jeg kan love dig for at der er gjort en enorm indsats siden da, ledelsen er blevet styrket, der er blevet tilføjet ressourcer for at fastholde personalet, et antal fødsler er flyttet til andre hospitaler i regionen for at lette belastningen, og afdelingen er et helt andet sted nu i forhold til dengang. Da jeg fødte i marts var der absolut intet negativt at sige. Vi kom ind da veerne blev regelmæssige, jeg var ikke særlig åben, men i stedet for at sende os hjem (midt om natten) fik vi en seng på afdelingen. Så blev vi overført til en fødestue (med kar, som ønsket) 15 timer før vores søn faktisk kom til verden, vi havde absolut intet at udsætte på personalet (det var selvfølgelig hen over et vagtskifte, men vi følte alle relevante informationer var givet videre). Vi var indlagt på enestue søndag til torsdag efter han blev født fordi vi havde problemer med amningen, og vi fik al den hjælp og støtte vi overhovedet kunne ønske os – onsdag fik vi selv mulighed for at vælge at blive det ekstra døgn, hvilket vi tog imod. Jeg ville ikke tøve et sekund med at gøre det igen.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.