Close
Log Ind Opret Bruger

Fertilitetsopstart

 • 8 marts 2023, 10:39

  Hej alle😄

   

  min kæreste og jeg skal til indledende samtale hos fertilitetsklinikken om små to uger, og jeg vil derfor gerne høre om andres oplevelser af disse.

  Jeg er meget spændt/nervøs, min kæreste “tager den på gefuhlen”😅😂.

   

  Det som jeg er mest bekymret omkring, er min vægt. Jeg vejer 13kg for meget, og er bange for, at jeg vil blive slået oveni hovedet 😅. Dog skal det siges, at jeg har et igangværende vægttab på 30kg bag mig, og er ved at tabe de sidste. Men frygten sidder der nok stadig😅

  8. marts 2023 kl. 11:41

  Hej Kathrine ☺️

  Min mand og jeg var i februar til første samtale hos den fertilitetsklinik, vi har valgt (henvisning gennem det offentlige). Vi havde ifm. henvisningen fået taget blodprøver hos egen læge.

  Vi havde en rigtig god oplevelse med det, og mødte en meget proaktiv og handlingsorienteret læge. Ikke så meget “pjat”, bare et fokus på at “det her skal vi nok gøre alt hvad vi kan for at hjælpe jer med”. Vi skulle svare på nogle spørgsmål ang. helbred, medicing, livsstil osv., og jeg blev ultralydsscannet hvor hun tjekkede slimhindens tykkelse og æggestokkene. Vi skulle også svare på hvor høje vi er og hvad vi vejer. Jeg ligger i modsatte ende af BMI skalaen, lige under grænsen for undervægtig, og var faktisk nervøs for om det ville blive påpeget, men lægen kommenterede slet ikke på det.

  Allerede her under første konsultation lagde hun en plan for forløbet, hvis vi skulle i gang med IUI-H. Hun fortalte hvad det indebærer, hvilke hormoner man skal stimuleres med, og viste os hvordan man injicerer medicinen. Lidt overvældende, men samtidig også rart at vide hvad man går ind til.

  Efterfølgende fik vi taget nogle ekstra blodprøver, min mand har fået tjekket sin sædkvalitet, og jeg har fået lavet en HSU (passageundersøgelse af æggestokkene). Alt ser heldigvis fint ud hos os, og når vi føler os klar, kan vi ringe ind på første blødningsdag og sætte gang i forløbet. Vi bestemmer selv hvornår, og det er en rar følelse.

  Hvor gamle er I, og hvor længe har I prøvet? Jeg er 35 og min mand 37, og vi har været i gang i et år til april.

  Jeg håber at I også får en tryg og god opstart på jeres forløb! 🙏

  Kh C 💛

  8. marts 2023 kl. 11:45

  PS. Min mand tager også alt det her meget afslappet og uden nogen former for stress eller bekymring, og selvom man godt kan blive lidt frustreret over det når det fylder mere hos en selv, er det nok også meget sundt at være sammen med en som trækker i den modsatte retning 😅💛

  8. marts 2023 kl. 12:53

  Først og fremmest vil jeg bare sige, st jeg synes du er kæmpe sej sådan at smide 30 kg! Er ikke i tvivl om du nok skal nå i mål, og at I indenfor en overskuelig fremtid står med en baby i armene:-) Heldigvis må man jo godt prøve selv, mens man venter på behandling;-)

  Tvivler på de slår dig i hovedet, men de vil nok fortælle dig at de ikke kan starte før BMI er under 30 (mener jeg..). Mit er 28 og jeg fik at vide, at jeg skulle holde vægten, gerne tabe mig. Vi går i Skive:-)

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.