Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora Forældregrupper 2011 FB – Sædefødsel, efterforløb og BILLEDER! (LANGT!)

FB – Sædefødsel, efterforløb og BILLEDER! (LANGT!)

 • 12 juni 2011, 10:53

  så kommer der lige en FB fra mig, nu er jeg lidt ovenpå den hårde omgang og har liddt overskud til a skrive om min helt fantastiake sædefødsel.. here we go:

  mandag den 6-6 havde jeg gennem hele dagen haft "plukveer", hen mod aften blev der kortere og kortere imellem, til sidst kun 4-6 min og vare 1-2 min, og min kæreste sagde jeg skulle ringe til FG.
  De sagde dog at jeg nok ikke var i fødsel, når jeg var førstegangs, men jeg insisterede på at jeg måtte komme ind, og det fik jeg lov til.
  tirsdag den 7-6
  kl 00.02 ankommer vi til FG og jeg bliver undersøgt. Livmoderhals er udslettet, og jeg er 2 cm åben, jeg får kørt en CTG som viser alt er godt. og vi kommer over på en fødestue. Jeg får at vide at da det jo ikke er så tit de har sædefødsler, så om det er ok at der er studerende og andre interesserede på stuen imens, hvilket jeg selvfølglig er helt ok med. så der er nok 10 på stuen under selve fødslen, udover min mor og kæreste.
  kl 02.20 er mine veer meget kraftige, vare 6 min og kun med 2-4 min pause imellem. og jeg er 4 cm åben.
  de bestiller en epi til mig (jeg havde fået at vide at jeg skulle have den, hvis det skulle ende i AKS, så kunne de bruge den)
  kl 03.27 får jeg lattergas, men bliver enormt dårlig af det, og må nøjes med ilt og varmepuder indtil min epi kommer. epi kommer, men han får stukket forkert, og har ikke tid til at kalde ny læge, dvs ingen epi til mig der. øv øv
  kl 04.30 går vandet spontant, og jeg er nu 5 cm åben.
  kl 05.16 mærker jm igen, jeg er 8 cm åben, og hun kan nu mærke noget, som hun ikke ved om er en lille fod eller pungen (hun siger dog det er en fod, da vi jo ikke kender kønnet, så det andet kan jeg læse i min journal) og i det hun mærker, skider baby på hende og hendes hånd er sat til med Mekonium jeg begyder nu at få pressetrang.
  kl 06.00 får jeg ENDELIG min epi, Guds gave til den fødende  jeg er nu 10 cm åben, med stor pressetrang, men må ikke presse, da baby ikke er helt nede på bækkenbunden endnu..
  der går længe hvor jeg bare ligger med pressetrang, bruger iltmaske under, da jeg ikke synes det hjælper helt så meget at gispe, så jeg skifter lidt. JM synes jeg klare det super flot.
  kl 07.25 kommer jeg over på fødelejet og får endelig lov at presse aktivt med, sikke en lettelse. ! babys hjertelyd dykker en anelse under veerne, men hjælpes ved at jeg får ilt. mine veer går desværre en smule i stå ved epi, og derfor får jeg vedrop, da der ikke må gå meget længere tid når det er sædefødsel.
  kl 07.33 presser jeg, det føles som om der er noget der "kilder", det er dog bare pungen der er hænger og kilder mig.
  kl 07.50 kommer numsen ud, og resten af kroppen. (inden da siger fødselslægen til mig at hvis der ikke snart sker noget, må han klippe mig, så baby nemmere kan komme ud, det vil jeg ikke risikere, og presser derfor endnu mere til!)
  kl 07.53 kommer hovedet ud, og jeg får ham op på maven. Den smukkeste lille rødhåret dreng er født..
  han er dog lidt bleg og slap (har dog åbne øjne,så ingen tvivl om liv) og børnelægen tager ham over og varmer ham, og undersøger ham.
  han liver op og kommer over til mig igen efter 5 min. de kan dog ikke mærke om klik ved undersøgelse for hofteskred, så det kommer der en læge og gør dagen efter (og ingen hofteskred til lillemanden)
  kl 08.15 føder jeg moderkagen, de undersøger mig, og labber mig sammen, jeg er dog kun gået lidt i stykker, det er kun min ene skamlæbe der lige skal have 3 sting, ellers er alt intakt. min livmoder trækker sig godt sammen, og alt ser godt ud. MEN….. jeg bløder, og jeg bliver ved med at bløde, der kommer store klatter ud og de ved ikke helt hvad det er..
  kl 09. 45 jeg bliver informeret om at jeg skal på OP og undersøges, men de vil bare bruge min epi til at bedøve.
  kl 10.30 pludselig bliver jeg helt bleg og meget dårlig, BT 70/44 og puls på 113 og bliver kørt akut på OP.  der er mange menensker omkring mig, og de forsøger at ligge drop i hånden 4 gange, og i den anden hånd, og i armene. og så kommer jeg i fuld nakose..
  kl 13.30 er jeg vågen igen og får lov at få min kæreste og søn hen på opvågningen til mig. jeg får at vide at jeg har mistet 2 liter blod og fået 1200ml ind igen, og det der var årsagen, måske var en bimoderkage der har siddet så de ikke kunne se den, og ikke fik den ud inden livmoderen trak sig sammen.

  vi kommer op på D1 og får en stue der, hvor jeg skal ligge til OBS nogle dage. Lillemanden har det godt.. Græder kun hvis maden kommer for langsomt, ellers er han helt som han skal være 
  onsdag viser det sig så at han har fået lidt gulsot, ikke meget, men nok til at han lige skal observeres. han taber sig desværre også, og da vi når torsdag har han tabt sig 300g, og vejer nu kun 2530g. og hans gulsot bliver lidt værre. samtidig får vi at vide at vi bliver flyttet fra vores enestue, over til en 2mandsstue, og der ligger desværre en med en baby der skriger konstant…
  fredag får vi endelig lov at komme hjem, dog med besked om at komme til tjek søndag med lillemanden, for at se at han tager nok på og hans gulsot forsvinder. vi får at vide at vi lige skal supplere med MME, da jeg ikke helt har mælk nok endnu.
  jeg har desværre været så uheldig at få en masse spændinger i ryg og nakke under fødslen, så jeg har konstant hovedpine og kan ikke lave noget, så det er farmand der laver alt. jeg kan desværre ikke rigtig amme, da han ikke vil tage rigtig fat når jeg ligger ned, og jeg kan ikke sidde op pga smerter. så han er på mme, men prøver at ligge ham til så ofte som muligt..

  det blev lidt rodet til sidst, håber i vil læse med så langt, det har været et lidt hårdt forløb, og nogle af dagene er faldet lidt sammen, da jeg har været ret omtåget pga blodmangel…
  i skal da ikke snydes for lidt billeder af lille Oliver..

  den stolte far med sin søn, hud mod hud for første gang..
  lille Oliver 1 døgn gammel..
  nu skal jeg nok stoppe med at spamme jer.. 

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.