Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora Fødslen Hjemmefødsel FB (hjemmefødsel og meget lang) Samme som januar 2010

FB (hjemmefødsel og meget lang) Samme som januar 2010

 • 10 februar 2010, 17:11

  Min hjemmefødsel/drømmefødsel (da det endeligt går løs )

  Op til fødslen har jeg tre tilløb: 1. gang natten til mandag den 18. jan, hvor jeg er overbevist om at nu er det nu (Regelmæssige veer med 5-6 min mellemrum og 45 sek – 1 min i varighed), – får ringet til fødegangen om morgenen, som gerne vil afvente stærkere veer inden de sender jordemoder ud, da de har lidt travlt på fødegangen. Det var hvad jeg havde regnet med – desværre går veerne i sig selv igen .
  Natten til onsdag (som er terminsdag og dagen jeg ikke må føde, da farmand skal på spillejob ligesom dagen efter) starter veerne igen (regelmæssige med 5 min imellem og af 1 mins varighed), så jeg tænker at enten skal jeg føde inden kl. 9 hvor farmand skal af sted eller også skal jeg trække fødslen ud (hvordan er det nu lige man gør det?) til kl. 23. Når at indstille mig på en fødsel uden min mand. Det bliver dog ikke aktuelt da veerne går i sig selv ca. kl. 8. Skøn spænding at have – det var i hvert fald ikke lige der jeg savnede spænding i hverdagen!
  Torsdag og fredag går med småveer, men intet regelmæssigt, men så lørdag starter der igen veer om eftermiddagen, og det er nogle jeg synes virker og der kommer to søde jordemødre ud (de er begge gravide selv og derfor følges de ad). De tjekker mig og jeg har 1½ cm livmoderhals tilbage og er 3 cm. udvidet. Dermed er jeg i fødsel, men det kan stadig gå begge veje endnu, så de vil gerne afvente en time og se hvordan det udvikler sig. I løbet af den time går jeg til 1 cm. livmoderhals og godt blød, men stadig 3 cm åben, så de vil gerne blive og afvente en time mere, da det godt kan gå stærkt pludseligt. Jeg får klyx for at sætte fut i tingene, men det virker ikke efter hensigten og veerne er aftagende i styrke og blevet uregelmæssige. ØV! Jordemødrene tager tilbage til fødegangen og vi afventer tiltagende veer! Jeg begynder nu at tvivle på om han nogensinde har tænkt sig at komme ud, og da der i løbet af natten ikke er kommet regelmæssige (eller bare nogen) veer får jeg søndag mega nedtur og tudetur. Min kære mand minder mig om en øvelse fra hypnosekurset vi har været på, hvor man skriver det som man er bange for ned, for så at kunne slippe det (under en hypnosesession smider man sine tanker der ligger i en lille kiste ud fra en luftballon og ned i vand), og jeg går i gang med at skrive. Det går op for mig at jeg har mange ting jeg er bange for som jeg ikke vidste jeg var bange for, så da jeg har sluppet det igen, breder roen sig igen, og jeg får overbevist mig selv om, han nok skal komme før eller siden.
  Natten efter som så er natten til mandag den 25. bliver jeg vækket af at naboens ene datter kalder på sin mor (bor i rækkehus og pigerne sover op til vores soveværelse). Ligger lidt og får lidt uro i kroppen, og så kommer veerne ellers med 3 min mellemrum og varer 1-1½ min. Manden vågner da han kan høre at jeg virkelig skal arbejde med veerne, og vi bliver enige om at stå op og gøre klar til, hvis det er nu og jeg vil lige se det an 1 time og hvis det er tiltagende vil jeg ringe efter jordemoder (på dette tidspunkt tør jeg knapt at ringe, da jeg tror det så går i stå igen). Efter den time er vi begge enige om, at vi hellere må få ringet, så vi ikke pludselig står alene, da veerne kommet meget ofte.
  Kl. 6.40 kommer en rigtig sød jordemoder (efter problemer med at finde vores hus!). Hun tjekker hjertelyd og er så dejlig rolig og nærmest usynlig – blot tilstede, så jeg kan arbejde med vejrtrækning og hypnoseteknik i ro. Kl. 7.40 tjekker hun mig og jeg er 5 cm åben og livmoderhalsen udslettet, så vi bliver enige om at nu skal fødekarret fyldes hvis det skal nås. Det klarer manden som også gør vores videokameraer klar – et ved fødekarret og et ved den dobbeltseng vi har placeret i vores stue (Det er bare for fedt at have på video ).
  Kl. 8.30 vil jeg gerne i karret, men samtidigt er der vagtskifte – en jordemoder der er stor fortaler for hjemmefødsel og en jordemoderstuderende. Veerne kommer så ofte så jeg nærmest ikke kan nå fra dobbeltsengen og ind i den anden stue til fødekarret i pausen, men det lykkes for mig, mens den første jordemoder afgiver rapport til det ny hold. Det er skønt at komme i det 38 gr. varme vand som føles som bedøvelse hele vejen omkring maven. Jeg får sagt farvel til den første jordemoder under en ve. Jeg når lige at sige: ”Ahhhhhh, hvor er det dejligt” et par gange, så kommer der en ve igen, – jeg når lige at sige: ”jeg har pressetrang”, mens jeg undrer mig, da jeg kun var 5 cm åben en time før. Ser ud af øjenkrogen jordemoderen sige til den studerende at hun skal pakke fødepakken ud, mens hun tjekker mig, og jeg er klar og må gerne presse. Under en ve mærker jeg et smæld og der går vandet. Hvor fødslen indtil nu har været meget stille og nærmest lydløs kommer der nu rigtig lyd på (naboen sagde efterfølgende at de regnede med at enten var jeg ved at føde eller også var det en rigtig god gang sex! ). Efter ca. 5 presseveer er hovedet næsten ude og far beordres hen for at tage imod og kl. 8.52 er lillebror født og kommer op til mig. Han løfter hovedet og kigger på mig, og lægger sig så på brystet af mig. Først efter lidt gnubben kommer det første vræl – hvilken god god lyd! Der er lidt grønt fostervand, som jordemoderen regner med er fordi presseveerne var lidt hårde for ham og kom med meget korte pauser. Det er ikke noget der bekymrer, da han har det fint. Jeg lægger mærke til at der er lidt meget blod i vandet, og vil gerne føde moderkagen i dobbeltsengen, så blødningen kan tjekkes (min største bekymring ved at vælge hjemmefødsel var faktisk blødning) så far klipper navlesnoren og jeg kommer ind og ligge med lillebror som igen ligger og kigger. Jeg prøver at få ham til at sutte men han vil bare kigge, så vi ligger bare og har den skønneste øjenkontakt. Kl. 9.04 fødes moderkagen og jeg tjekkes for bristning, og skal lige have 2 sting. Efter ca. en time har lillebror suttet ved begge bryster og præsteret at overskide det håndklæde han lå i hos mig. Han måles og vejes: Jeg har sagt til jordemoderen at det ikke behøver være supernøjagtigt, da jeg synes det er lidt synd han skal strækkes meget ud, men under et nys strækker han lige selv benene og måles da til 51 cm. Vægten siger 3500 så det må siges at være gennemsnitlige mål.
  Selvom jeg havde de trælse optakter endte det med at blive den skønneste og roligste fødsel jeg kunne forestille mig, hvilket jeg tror, er medvirkende til at vi har en meget rolig dreng.
  Kan varmt anbefale HypnoBirthing, som for mig gjorde at veerne var meget tålelige/håndterbare og fødekarret vi havde købt var bare for fedt at være i (selvom det blev ret kort tid jeg var i det!).

  Tak fordi du læste med – Nana

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.