Close
Log Ind Opret Bruger

FB hjemmefødsel

 • 1 juni 2010, 11:11

  Jeg fødte i søndags en dejlig dreng og vil gerne dele min fantastiske oplevelse med jer herinde .

   

  Vi havde besluttet os for en hjemmefødsel denne gang, inspireret af de dejlige fødselsberetninger vi havde læst. Synes de lød så rolige og afslappede og det tiltalte os vikelig.

  Vi startede med at få besøg af en sød jordemoder fra hjemmefødselsordningen, da nakkefoldsscanningen var overstået. Efter dette besøg var vi slet ikke i tvivl om, at dette var det rigtige for os. To faste jordemødre, som kommer på hjemmebesøg på skift, hvor man til sidst føder men der har vagten pågældende dag. En måned før termin kom jeg i en mødregruppe med 5 andre kvinder, der også skal føde hjemme. Vi har så mødtes ca hver 10. dag, hvor en af jordemødrene også har deltaget.

   

  Søndag morgen vågner jeg med meget ondt i skambenet, men prøver at slå det hen, da vi skal til barnedåb samme dag. Går i bad, men der gør efterhånden mere ondt. Kl. ca 9 kommer den første ve og gør rigtig ondt. De kommer uregelmæssigt med mellem 10 og 30 min. imellem. Skriver en sms til min jordemoder om at noget er igang. Hun ringer mig op og vi aftaler at hun kigger forbi, når hun har været på et hjemmebesøg.

  Jordemoderen kommer kl. 11.45 og undersøger mig. Knap 2 cm åben med uregelmæssige veer. Da han skurrer på skambenet, får jeg at vide at jeg skal ligge mig på højre side, for at få ham vendt. Jeg ligger mig derefter på en madras i stuen og ser lidt fjernsyn. Jordemoderen kører igen.

  Ca. kl. 15.30 er der nu 5 min. mellem veerne og de bider godt. Ringer til jordemoder, som kører hjemmefra.

  Kl. 16.15 kommer jordemoder og undersøger mig igen. jeg er nu 5-6 cm åben og vi er i gang med at fylde det kar, som jeg skal føde i. Vi ringer til min læge, som har ønsket at komme med til min fødsel. Han kommer kl. 17.

  Stemningen er rigtig hyggelig. Min mand bager tærte og så sidder han, jordemoder og læge og hygger i sofaen, mens jeg går i fødekaret. Vandet lindrer fantastisk og jordmoder har svært ved at se mig hvornår jeg har veer, da jeg kan deltage i samtalen .

  Ca kl. 18.20 starter presseveerne og kl. 18.55 fødes han i vandet. Da moderkagen også er født kommer vi op af karret og på en madras.

  Hele forløbet har båret præg af ro og tryghed. Det har bare været så afslappet og veerne har slet ikke føltes så slemme som, som min første fødsel.

  Mikkel vejede 3960 g og er 54 cm. lang. Jeg gik kun en lille smule i stykker.


   

  Hilsen Tenna

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.