Close
Log Ind Opret Bruger

Far tager største delen af barslen…

 • Avatar
  Anonym
  26 september 2012, 21:43

  Kæresten og jeg er i gang med at time BP så det forhåbentlig kommer til at passe at jeg kun tager nogle måneders barsel og han tager resten. Jeg har et meget flexsibelt studie og vil ikke få timer 8-16 hver dag.

  Jeg søger nogen som har oplevet hvordan det er når faren tager den primære del af barslen. Nogle gode råd – både økonomisk og følelsesmæssigt 😀

  26. september 2012 kl. 21:45

   vi overvejer at gøre det samme da jeg selv er under uddanelse, så lytter lige med her 

  26. september 2012 kl. 21:58

  Vi gjorde det!!
  Her tog farmand alle 32 uger.
  Jeg læser på uni og skrev første eksamens projekt da mine drenge var 6-8 uger… Var oppe at forsvare den da de var 12 uger holdte sommerferie og startede op igen i sep da de var 5 måneder.

  Nu venter vi lille søster og pga. komplikationer når jeg kun 1 ud af 4 valgfag men søger dispensation, så jeg stadig kan skrive mit speciale i foråret… Far skal så igen have en del barsel, men pga. økonomien bliver det forhåbenligt ikke fuld barsel, da det kræver lidt at få udgifterne betalt med 3 børn.

  At far har været så meget på gør at jeg kun bliver forsinket med 1år ialt og det gør da også mig mere attraktiv som medarbejder, fordi jeg kan fortælle min mand tager del i vores familieliv, så jeg som kvinde ikke “hænger” på det hele!

  Jeg vil dog sige at det ikke kun er nemt!!!
  Jeg følte mig nogen gange lidt snydt for en masse mødregruppe hygge, fordi jeg ko havde forpligtigelse med læsegruppe samt undervisning og eksamner… Det er heller ikke nemt at tage til eksamen når man er oppe og amme om natte!!
  Tilgengæld har mine drenge et tæt forhold til far og her er det ikke kun mor der dur!!!
  OG med far på barsel og fleksible undervisnings timer, så er der også massere af hygge tid!!!! Der er bare dage og perioder det er lidt ekstra krævende!!!

  Avatar
  Anonym
  26. september 2012 kl. 22:10

  Åh.. det lyder da helt fantastisk fra en der har prøvet det, at det kan lade sig gøre. Selvfølgelig er det hårdt når både skole og barn er krævende i perioder – men på denne her måder bliver jeg ikke forsinket i min uddannelse, og er færdig uddannet når han forhåbentlig afslutter barsel. Hvis der forhåbentlig bliver baby ud af det 😀

  26. september 2012 kl. 22:13

  Er det ikke kun studerende der har denne mulighed. Mener der står i mine barselspapirer, at de 24 uger med fuld løn er øremærket til moren. Dagpengeperioden kan man derimod dele som man vil

  Avatar
  Anonym
  26. september 2012 kl. 22:24

  Chris78 skrev:

  Er det ikke kun studerende der har denne mulighed. Mener der står i mine barselspapirer, at de 24 uger med fuld løn er øremærket til moren. Dagpengeperioden kan man derimod dele som man vil

  Jo 😀

  26. september 2012 kl. 22:35

  Chris78:
  Ja og nej.
  Som studerende får du 12 måneders ekstra su. du er (medmindre du også har et arbejde) ikke omfattet af de alm. barselsdagpenge. Derfor kan far bruge alle 32 ugers forældreorlov oveni de 14 dages fædreorlov.
  Dette gør at far kan få 34 uger på barselsdagpenge (og med alm løn alt efter kontrak og overenskomst) samt muligheden for at strække barslen x antal uger…uden det påvirker su’en. Tvært om kan man tage mix klip og få dobbelt su i perioden og det kan afhjælpe evt. Løn nedgang.

  Nu er det sådan at hvis både mor og far er i arbejde, så har begge lov til at tage 32 ugers orlov, men at man kun har 32 ugers barselsdagpenge tilsammen. Derfor kan det blive lidt hårdt rent økonomisk hvis begge tager alle 32 uger.

  De 24 uger må være fordi du er omfattet af en overenskomst?
  Det er jo sådan at kvinden har fx 4 ugers graviditetsorlov inden fødslen efterfulgt af 14 ugers mødreorlov derudover har både far og mor 32 uger øs forældreorlov de kan dele dom de har lyst og far har 2 ugers fædreorlov.
  Uden at vide det kunne jeg forstille mig at der i de 24 uger er de 14 ugers mødreorlov og 10 ugers forældreorlov.
  Det vil sige at i kan dele de sidste 22 uger som i har lyst… ( altså i kan jo dele alle 32 uger som i har lyst, men hvem siger nej til fuld løn i 10 uger til fordel for evt. far på barselsdagpenge…)

  27. september 2012 kl. 08:39

  hvis han har arbejde så skal han vel på dagpenge? kender ikke til det med su osv, men hvis han tager de 32 uger plus de betalte 14 dage (hvis ikke mere i hans overesnkomst) så skal han jo have alm barselsdagpenge..

  ved ikke om han også studere?

  27. september 2012 kl. 14:18

  Jeg er sat til at føde præcis 14 uger inden min skolestart på Uni, d 4 feb. 2013. Så det er perfekt fra vores side. Så går farmand på barsel indtil sommeren hvor jeg har 2 mdr. sommerferie fra studie, så kan far få lov at arbejde lidt, og evt tage den sidste barsel når jeg igen starter op efter sommerferie, eller den lille kommer ud og bliver passet. Er helt sikker på at det nok skal komme til at fungere, og præcis det med at man er meget mere flexible i forhold til alting..

  Tror også kun det er godt at far tager en del barsel og lærer baby at kende når de kun er de 2- har før set at far først får en rigtig connection når baby er 6mdr. Synes bare det er lækkert han vil tage barsel! 🙂

  27. september 2012 kl. 14:27

  her ville far også gerne, men det kan bare ikke lade sig gøre økonomisk.. rigtig ærgeligt, men sådan er det jo desværre for virkelig mange 🙂 

  Avatar
  Anonym
  27. september 2012 kl. 22:35

  Ja, mange gange kan det ikke lade sig gøre økonomisk når far arbejder. Det vil også kun kunne gå op for mig, da både kæresten og jeg er studerende og herved kan råde mere frit over vores tid – så føler mig meget heldig 😀

  28. september 2012 kl. 00:06

  Chris78 skrev:

  Er det ikke kun studerende der har denne mulighed. Mener der står i mine barselspapirer, at de 24 uger med fuld løn er øremærket til moren. Dagpengeperioden kan man derimod dele som man vil

  der er øremærket til moderen. Der kan selvfølgelig være overenskomster, der stiller medarbejderne anderledes.

  Mange hilsner, Lene

  28. september 2012 kl. 11:19

  Her er vi i den situation at det er mig der har arbejde, mens kæresten ikke har nogen indkomst p.t., så det betyder at det er økonomisk praktisk at jeg ikke tager så meget barsel. Vi har dog sparet op til at det kan hænge sammen med mig hjemme også i 5-6 mdr. Men derefter tager kæresten de sidste 6 mdr inden vi sætter gang i pasning.  – Gruer mest for det psykiske i ikke at kan få hele min barsel med min lille pige, især fordi dette nok bliver vores eneste barn, men under min kæreste det meget at prøve at få "ansvaret" og sammenknytningen og de små dagligdags glæder.  – Ville dog gerne selv have hele barslen hvis det var muligt 😉

  28. september 2012 kl. 12:03

  liveronia skrev:

  Her er vi i den situation at det er mig der har arbejde, mens kæresten ikke har nogen indkomst p.t., så det betyder at det er økonomisk praktisk at jeg ikke tager så meget barsel. Vi har dog sparet op til at det kan hænge sammen med mig hjemme også i 5-6 mdr. Men derefter tager kæresten de sidste 6 mdr inden vi sætter gang i pasning.  – Gruer mest for det psykiske i ikke at kan få hele min barsel med min lille pige, især fordi dette nok bliver vores eneste barn, men under min kæreste det meget at prøve at få “ansvaret” og sammenknytningen og de små dagligdags glæder.  – Ville dog gerne selv have hele barslen hvis det var muligt 😉

  Sådan havde jeg det også efter barslen med nr 1 – skulle jeg have flere børn, ville JEG have et års barsel. Det er heldigvis lykkedes med de 2 yngste – bortset fra de 10 uger deres far tog.

  Jeg var og er glad for, at min eks-mand (far til den ældste) kunne være hjemme med hende, når nu økonomien var sådan at jeg måtte nøjes med lønnet barsel. Det er noget helt andet at gå fra sit barn, når det er sammen med sin far end hvis det var et fremmed sted. Og det bånd det giver mellem far og barn er uvurderligt.

  Mange hilsner, Lene

  Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.