Close
Log Ind Opret Bruger

Hvordan fandt I ud af PCO?

 • Avatar
  Anonym
  12 november 2006, 19:05

  Hej girlies…

  Nu synes jeg bare ikke det er sjovt længere   
  og begynder at tænke på, om jeg måske har PCO (i mild grad?). Så derfor
  vil jeg høre, hvordan I fandt ud af I havde PCO, hvilke tegn I havde på
  det.

  Jeg selv har en cyklus, der har set således ud de seneste måneder:
  marts-april: 43 dg.
  april-juni: 56 dg (ja, sprang lige maj måned over)
  juni-juli: 37 dg.
  juli-august: 39 dg.
  august-sept.: 34 dg.

  Idag er jeg på 39.dagen siden mens i september.

  Da jeg omsider fik min mens i juni, havde jeg MEGET ondt og var meget
  oppustet/udspilet i maven. Min læge siger, at det er ingen alarm er ved
  udebleven mens, men først hvis det bløder unormalt meget (sådan svarede
  han mig i juni måned). Nu har han selvfølgelig ferie (typisk, når jeg
  har brug for ham ) og må vente med at
  snakke med ham, til næste mandag. Kan være mensen dukker op i
  mellemtiden, men jeg synes bare jeg begynder at blive nervøs.

  Godt nok er der et lille år til vi går igang med babyprojekt, men
  bliver nervøs for, om jeg vil få problemer med at blive gravid.
  Kan ikke så godt tåle p-piller, så dem vil jeg helst undgå, selvom de kan hjælpe til at cyklus bliver stabiliseret.

  Håber, at der er nogen der vil svare

  kh Baloola.

  Avatar
  Anonym
  13. november 2006 kl. 12:28

  Hei Baloola…

  Ja nu skal du høre…

  Tror aldrig at min mens. har været stabil… kan ihvertfald ikk huske om den har.

  Men kan huske hvad der skete, da jeg gik i 9. klasse, som var det igår.

  Jeg begynder en dag og bløde ret kraftigt, og tror bare at  det er min mens. ( Men syns nok at den er lidt kraftig, godt nok ). Men tænker alligevel ikk over det, og går med det. Da jeg har gået en uge med det, undre det mig at det ikk er stoppet endnu, så jeg får en tid til lægen… Da jeg kommer der op og fortæller at jeg bløder sindssygt meget ( Skifter tampon og bind, hver 20 min, for ikke at bløde igennem. ), syns hun at det lyder helt vildt. Jeg husker det som om at hun tar nogen prøver, men vi finder aldrig ud af hvad der er galt. Jeg får bare p – piller, som jeg skal starte på, når det er stoppet. Jeg går med det her i 2 måneder, før det stopper. Og mister imellemtiden også ret meget blod, sådan at jeg bliver helt bleg at se på.

  Da det endelig er stoppet, begynder jeg at tage p – pillerne… Og jeg får min mens. som jeg skal. Det gør jeg i mange år, med et par pauser ind imellem, hvor jeg ikk får min mens. Men en dag, får jeg ikk min mens. som jeg skal, selvom at jeg har taget p – piller i lang tid. Og tænker at der da må være et eller andet galt. Så jeg får igen en tid til lægen… Som henviser mig til en gynækolog.

  Da jeg så kommer op til gynækologen, og fortæller ham om min situation… vil han undersøge mig der oppe, så op med mig på briksen, og ligge der. Da vi er færdige får jeg så af vide at jeg har PCO, og har aldrig hørt om det der. Men han begynder at fortælle…

  Han er så begejstret over den sygdom. og syntes at det er vildt fasinerende det hele. Og jeg sidder bare der, og begynder nærmest at tude, fordi jeg bestemt ikk synes at det er skide fasinerende, at skulle ha svært ved at få børn. Han fortæller mig bla. at man kan få øget hårvækst i hovedet, og får det til at lyde som om at jeg dagen efter vil vågne op, og ligne en abe i hovedet. Han siger også at jeg skal henvende mig til ham, hvis jeg gerne vil være gravid, så han kan sætte mig i behandling.

  Jeg går derfra STOR tudende, pga. alt det jeg lige har skulle sluge, og tuder resten af dagen.

  Nå men jeg ved faktisk ikk hav min cyklus er, det har jeg aldrig tænkt over at holde styr på.

  Men nu er jeg så gravid, helt naturligt. Fordi jeg begyndte at glemme at ta pillerne, og tænkte så at det også kunne være lige meget, når jeg alligevel ikk kunne blive gravid. Men et halvt år senere blev jeg det altså 🙂

  Jeg har PCO i mild grad, forresten.

  Håber at du kan bruge mit svar til noget, der er ikk noget at være nervøs for, for det kan jo lykkes at blive gravid alligevel. Men for din egen ro skyld, så få det tjekket… for man siger jo at hver 5. kvinde har det, mer eller mindre.

  Knus Patricks mor.

  14. november 2006 kl. 17:30

  hejsa

  jeg er en af dem der også har PCO men ved ikke helt om den er mild PCO men fik først PCO for godt 1 år siden,det der undrede mig var min lidt uregelmæssige mens – og overvægtige så tog jeg til læge havde en mistanke om PCO pga min lillesøs havde den dengang så læge tog blodprøver der viste sig at være mandlig hormoner – så blev jeg´henvist til gynkolæg pga ville være gravid,han scannede mig og fandt så ud af at det helt sikker er PCO så skulle jeg på medicinen metformien for at kunne tabe mig – men jeg opgav medicninen allerede 1 mdr efter for det føltes ubebehagelig med de symboler osv,så højst 5 – 7 mdr efter blev jeg gravid af naturlig – nu er jeg idag 8+0 – dette er min 3 gravidtiten – fødte 2 dreng 1999 og 2002 men dengang havde jeg ikke PCO.

  Hilsen Christina 8+0 😉

  Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.