Close
Log Ind Opret Bruger

Erfaringer søges

 • 25 februar 2004, 11:48

  Hej Anja

  Bare rolig den er slet ikke så slemt endda. Jeg havde taget sprøjter helt indtil ÆL-sprøjten og den havde jeg også frygtet, men det var ingenting.

  Du skal nok få instruktion eller BED om det!! Det har du enhver ret til! Men jeg kan ikke forstille mig de ikke lige gennemgår det med dig.

  FØRST: har du trukket stadset op i sprøjten, hvis det er noget du selv skal blande, så tager du det strerile vand og suger op i sprøjten med den tykkeste nål og putter det i ampullen med det tørre stof. derefter søger du for at ryste det grundigt, indtil væsken er hel blank. Så suger du det op med samme nål som før og når du er sikker på du ingen bobler har i sprøjten og væsken er lige til at sprøjte ud, skifter du til den lille nål (mindes den vist er orange, men det kan være forskelligt) og så tager du \”hudpølsen\” på maven i den ene hånd og sprøjten i den anden og så kommer overvindelsen: Du skal stikke! Det nemmeste er at stikke hårdt med det samme, det kan hjælpe at finde ud af hvor åbningen på nålen er og så ligge åbningen øverst ved stikket, da der sidder en spist ende som så nemmere kan finde vej ind i huden. Lig evt. kanylen i en lidt skrå vinkel, så glider den også nemmere ind.
  DU KAN IKKE STIKKE FOR LANGT IND, bare roligt! Og hvis der skulle kome lidt blod efter du langsomt har trykket væsken ind og taget kanylen ud, dupper du bare med spritservietten og så stopper det igen.

  Bagefter vil du tænke: var det virkelig ikke andet, også selv om du måske ikke er vild med sprøjter. Måske kan manden evt. hjælpe??

  Held og lykke!!

  Kh Tine S. gravid efter 1.ICSI med tvillinger.

  25. februar 2004 kl. 15:02

  Hejsa.

  da jeg var igennem vores første IUI-h kørte jeg til min læge og fik \”stikket\” … De dage hvor stikkeriet faldt uden for min læges åbningstid kørte jeg op på afdelingen på sygehuset og fik stikket af en sygeplejerske.

  Så er man også fri for selv at skulle købe kanyler.
  Og ikke mindst at skulle stå derhjemme og være rystende nervøs for om man nu gør det rigtigt

  Snak med den der \”står\” for jeres IUI, så kan de evt. fortælle hvordan i selv klarer paragrafferne eller fortælle dig hvor du skal henvende dig hvis dit stikkeri falder udenfor din egen læges åbningstid.

  Mit behandlingssted (Randers)anbefalede at det skule gøres således…
  Snak med dit og forhør dig om hvad de anbefaler, om ikke andet har jeg hørt at man kan låne en instruktionsvideo til \”hjemmestikkere\” ;0)

  Held og lykke
  Gitte

  25. februar 2004 kl. 16:07

  Hej

  Du har ikke noget at frygte, den er ikke anderledes en alle de andre sprøjter vi får i dette forløb, nålen er microskopisk tynd, så hvis du bare tager dig go tid om at sprøjte det ud, mærker du det ikke.

  Fik min ægløsningsprøjte for ca. 2½ uge siden, er i IVF behandning 1 førsøg.

  Held og lykke 😉

  Avatar
  am
  27. februar 2004 kl. 19:18

  Hej igen!

  Tusind tak for jeres beroligende ord og beskrivelser – de hjalp lidt på nervøsiteten.

  I dag har jeg været til min første skanning – jeg havde dannet to fine æg på hhv. 15 og 16 mm og endnu et æg, som ikke var nært så stort på nuværende tidspunkt.

  Det betyder, at jeg skal have den berygtede indsprøjtning på søndag kl. 21.00 og insemineres på tirsdag. Mht. til indsprøjtningen, så har jeg fået en udførlig instruktion hos den læge, som skal foretage inseminationen + jeg har fået en illustreret instruktion + jeg har lånt en video – så kan det vist ikke blive meget bedre :o)

  Endnu engang tak for jeres hilsner!

  Mange hilsner fra Anja

  26. februar 2021 kl. 14:37

  Erfaringer søges

   

  Jeg smed p-pillerne i september, og havde 3 menstruationer, før jeg var tilbage til min normale cyklus på 26 dage. 

   

  Har haft følgende cykluslængder: 

  29 

  28

  27

  26 

   

  I dag er jeg på dag 27. Jeg har testet på dag 25, 26 og i dag 27. Har prøvet med morgen urin på tidligtest og almindelig test, men alle bragende negative, ikke engang antydningen af en semi “usynlig” streg. 

  I går (dag 26) havde jeg en meget lille slimet lyserød udflåd. I dag en næsten usynlig rød dråbe blod. Stadig ingen mens, selvom jeg både i dag og i går har følt, at jeg har blødt, men efter en tur på toilettet har jeg konstateret falsk alarm. Mens smerterne har aftaget lidt her sidst på dagen, men stadig bragende negativ test. 

   

  Er der nogle herinde med samme oplevelse, og i så fald, hvad endte resultatet med? 

   

  Jeg er altid bekymret, da jeg tidligere har haft underlivssygdomme – og altid frygter det værste, nå mens ikke kommer kommer til tiden, da min cyklus altid har været klokkeren, altså nærmest kl.14 dag 26 :p

   

  Jeg ønsker graviditet, og har i tidligere mislykkede graviditeter altid kunne teste bragende postive flere dage før udebleven mens, og jeg tænker, at hvis jeg var gravid, så burde jeg vel kunne teste positiv nu? 
  Har også tænkt implationsblødning, men det er vel ret sent, hvis jeg ellers har haft normal ægløsning ca. 14 dage efter første mens dag. 
  Første mens dag var d.27. December. Cyklus som skrevet 26 dage. 
   

  test

  Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.