Close
Log Ind Opret Bruger

er min baby okay?

 • 18 september 2020, 10:28

  Hej allesammen 

  jeg er virkelig nervøs fortiden, og har virkelig brug for at høre andres tanker om det. 
   

  jeg er lige nu 10+5 og har virkelig svært ved at være optimistisk omkring min graviditet. Det er min første graviditet efter at have forsøgt længe. 
  jeg var til scanning da jeg var 7+4, og der var der fint hjerteblink og alt virkede fint. 
  men nu her efter noget tid er gået, synes jeg at mit scannings billede ser noget underlig ud. Med andre billeder fra andre der er lige så langt kan man ser en lille reje lignede ting. Men på mit billede ligner det bare en "klat", der er ingen tydelig hoved eller hale på billedet og det gør mig meget nervøs. 

  der ud over synes jeg bare ikke min mave vokser over hoved, ved godt at jeg ikke kan forventer at se der samme så andre gravide da jeg har en BMI over 30 og i forvejen har en stor mave. Men synes heller ikke den bliver hårdere eller at jeg kan mærke en "kugle" inden under det hele.. 

  jeg har under hele graviditeten ikke mærket meget til nogle symptomer på noget tidspunkt, andet end madlede og manglende appetit, og det har ikke ændret sig. 
  jeg er vildt nervøs for at noget er gået galt eller om baby er okay, selv hvis den er i live stadig væk. 
  jeg har en scanning på sygehuset den. 29. Men har virkelig svært ved at skulle vente så længe…

  håber I vil kunne berolige mig 😢

  18. september 2020 kl. 10:39

  Jeg har også et billede af min datter da hun lp i maven hvor jeg endda var 9 uger henne der ser ligeså rodet ud som dit så det skal du ikke bekymre dig om.

  Mht maven vil jeg bare sige at jeg er til den tynde side da jeg blev gravid med min datter var min bmi på 18, og man kunne først se jeg var gravid da jeg var lige ved at skulle føde, kan huske jeg var ved at tage jagttegn tog kun teori delen under gav, og den 19 april måtte jeg blive hjemme pga mange plukveer det fortalte min bror til de andre pp kurset og de så noget underlige ud er hun gravid ? Det havde de slet ikke lagt mærke til og jeg føde den smukkeste lille pige den 5 dage efter den 24 april 5 dage over tid, så vil bare sige at det er helt normalt..

  Var meget misundelig på andre med stor gravid mave, men sådan er det vi er alle forskellige og nogen ses det ekstremt tidligt og andre kan gå nærmest til fødslen hvor andre ikke umiddelbart lægger mærke til det, forklaringen på hvorfor jeg ikke blev voldsomt stor var at jeg er meget høj næsten 180 og har en lang torso så hun havde meget plads at vokse på… 

  18. september 2020 kl. 10:40

  Du er 10+4 og overvægtig. Det er altså meget normalt at man ikke kan se en babybule før uge 20 ca. 

  18. september 2020 kl. 10:47

  Du kan jo altid bestille en privat scanning, hvis du gerne vil se den lille ????

  Når det er sagt, så skal du jo intet kunne mærke nu – først efter 12+ er livmoderen vokset op over dit skamben – så der er jo intet "oppe i maven" på nuværende tidspunkt.

  Dit foster vejer omkring 10 GRAM på nuværende tidspunkt ???? Så tag det roligt ????❤️

  18. september 2020 kl. 10:49

  Kære du

  Tillykke med graviditeten. Det er så stort. Hvor er det træls at du sådan skal gå og bekymre dig, genkender godt dine tanker fra mig selv. Jeg har selv et højt BMI og har fået tre dejlige børn ud af mine graviditeter. Venter derudover min fjerde i start-april. Har kigget på dit scanningsbillede, og jeg synes det ser super fint ud. Jeg fornemmer både en krop og et hovede på dit billede. Det kan dog være sværere at fange et perfekt billede så tidligt. Du er stadig ikke så langt endnu, og livmoderen er endnu ikke vokset op over "skambenet". Der går sandsynligvis noget tid inden du sådan rigtigt fornemmer graviditeten. Sådan har det også været her. Jeg har aldrig formået at mærke forskel på livmoder og mave i mine graviditeter. Jeg forstår dig så godt, og håber sådan at du finder lidt ro. Måske en tryghedsscanning i det private kunne lette lidt på bekymringstankerne? Jeg glæder mig altid til den periode i graviditeten hvor man dagligt mærker baby. Det er så livsbekræftende. Et stort knus i din retning. Hold os endelig opdateret. Hvornår har du egentlig termin? Det må også være omkring april måned??

  18. september 2020 kl. 11:00

  Hej ja jeg har termin den 11. April, og denne scanning var også på en privat klinik. Derfor mener min mand heller ikke vi skal have en scanning mere, og har har slet ikke forståelse for at jeg er så nervøs… hvilket ikke gør det nemmere, da han ikke rigtig vil høre det. Vi har valgt ikke at sige det til nogen endnu så har ikke noget der har kunne vise lidt forståelse for at jeg bliver nervøs. 

  Avatar
  bg
  18. september 2020 kl. 12:00

  Hvor er det synd du er så nervøs. Jeg har selv været nervøs under mine graviditeter, så kender alt til de tanker og følelser, der følger med. 

  Jeg forstår slet ikke din mands holdning. Selvfølgelig skal du da have en scanning mere, hvis det kan hjælpe med at berolige dig. Jeg blev selv scannet hver anden/tredje uge i første trimester. Det beroliger ikke alle, men det hjalp mig. Kan I undvære 4-500 kr i jeres budget, synes jeg du skal booke en tid ❤ 

  Det er dig, der er gravid og dermed har alle hormoner rasende i kroppen. Kram til dig. 

  18. september 2020 kl. 12:16

  JMdal skrev :

  Hej ja jeg har termin den 11. April, og denne scanning var også på en privat klinik. Derfor mener min mand heller ikke vi skal have en scanning mere, og har har slet ikke forståelse for at jeg er så nervøs… hvilket ikke gør det nemmere, da han ikke rigtig vil høre det. Vi har valgt ikke at sige det til nogen endnu så har ikke noget der har kunne vise lidt forståelse for at jeg bliver nervøs. 

  Som flere allerede har skrevet herinde, så det helt normalt ikke hverken at kunne mærke eller se noget til en graviditet før du er måske endda et godt stykke ind i 2. trimester. Især hvis du er lidt overvægtig og samtidigt førstegangsgravid. Så skal du nok ikke forvente hverken at kunne se eller mærke noget før hen omrkring uge 18-20.
  Men jeg er helt enig -køb dig til en privat scanning. Og det er slet slet ikke noget din mand skal bestemme. Det er DIG der gennemgår graviditeten, og dermed DIG der har lov at stille nogle krav. At din mand ikke bakker dig op omkring det, er naturligvis super ærgerligt og trist, men det er ikke noget han skal have lov til at bestemme. På ingen måde. Han får vel heller ikke lov til at bestemme hvorvidt du skal til lægen, hvis du føler dig sløj ?
  Og at gå og være bekymret i 10 dage som gravid, før du bliver scannet, det er simpelthen tortur ! Jeg var til flere scanninger i 1. trimester -delvist pga tidligere dårlige erfaringer og delvist pga blødninger. Absolut INGEN grund til at pine sig selv med at gå og vente, og blive ædt op af bekymringer !
  Så afsted med dig til en privat scanning -det er de bedste penge givet ud for at få ro i sjæl og krop, og for at du måske endda kan begynde at glæde dig over din graviditet (og ikke mindst, at du indtil videre er sluppet for gener).

  18. september 2020 kl. 12:24

  Det du føler er helt normalt ❤️
   Kender mange der har været lige så nervøse i første trimester – mig selv inklusiv.

  Jeg har ikke haft de store symptomer andet end lidt træthed og madlede. Kiggede lige på mit første mavebillede (der er jeg 13+0). Man kan intet se! Det er først så småt på billeder fra uge 16-17 man kan ane det. Og min BMI er 19. Kunne også først mærke min livmoder langt på den anden side af nakkefoldsscanning.

  Synes dit billede ser fint ud – ligner mit fra fertilitetsklinikken 7+6.

  Når det er sagt, så ser jeg heller ikke problem i at få en ekstra scanning, hvis det giver ro. Jeg har selv betalt mig fra nogen stykker ???? 

  Så kort opsummering – det lyder helt normalt det du føler og dine symptomer

  18. september 2020 kl. 13:41

  Som en person der lider af angst ISÆR sygdomsangst, og kan genkende meget af det du siger, dog ikke med gravilitet, for vi er lige gået igang. Men med andre sygdomme, jeg har været bekyremt for. 

  Ved godt at alle siger du skal have en trykhedsscanning hvis du er nervøs, men det syntes jeg ikke du skal, du vil igen bare være nervøs dagen efter og syntes alt er galt og sådan vil det forsætte igennem hele din gravilitet, man bliver nærmest afhæning af den trykhed det kan give at gå til scanning/læge.

  I stedet skal du måske overveje en eller to timers psykolog, til at hjælpe dig med at finde ro igennem din gravilitet, du skal kunne lære at give dig selv en trykhed eller en form for afklaring med det hele. 

  Alt dette er meget lettere sagt end gjordt og nu da jeg er gået igang med projekt baby, frygter jeg selv at falde tilbage mit game mønster. 

  18. september 2020 kl. 14:48

  Kære du. 

  Da jeg var gravid med vores første, mærkede jeg intet til graviditeten før uge 18, hvor jeg mærkede de første bobler inde i maven. Havde ikke nogen symptomer, andet end at lugten af kød der blev stegt, var kvalmende. 

  Jeg var også overvægtig med en BMI på 30+.

  Da jeg var i uge 28, var maven ikke større end at jeg stadig kunne passe mine almindelige arbejdsbukser (cowboybukser). Det var kun de sidste tre arbejdsdage i uge 30, at jeg lånte vikartøj i en større størrelse. 

  Det korte af det lange er, at det lyder helt normalt både med hensyn til symptomer, eller mangel på samme, og med hensyn til at din mave endnu ikke er vokset. ????

  29. september 2020 kl. 19:40

  Hej 

  Har idag været til scanning og set at alt var så det skulle være, der var hjerteblink og massere af bevægelse. Håber virkelig jeg kan komme til at nyde min graviditet nu i stedet for at være så nervøs. Elsker at se på mit scannings billede for det er så tydeligt at babyen har arvet sin fars store næse ???? mange tak for alt jeres støtte og beroligende kommentarer. Nu glæder jeg mig helt vildt til kønsscanningen vi har købt pg selvfølgelig til 10. April❤️. 
   

  30. september 2020 kl. 10:16

  Jeg kan tilslutte mig nervøsiteten, som har resulteret i at min kæreste og jeg indtil videre (uge 24) har tilkøbt 5 ekstra scanninger (heriblandt en kønsscanning), udover NF og MD scanningen. Det virker overdrevet for nogle, men for os kan man ikke sætte en pris på den tryghed det giver, at vide at vores lille mirakel er okay. 
  Vi forsøgte i over 1 år inden vi blev henvist til behandling, som dog lukkede ned pga Corona lige da vi skulle til at i gang. Under nedlukningen skete der åbenbart et eller andet, og pludseligt var testen positiv. Derfor er vi dog også meget bekymrede for om alt går som det skal – selvom alt tyder på det.

  Jeg er selv en større pige (BMI 27 før graviditet), og det er først nu her man begynder at kunne se på mig, at der vokser noget indeni. For mig har det dog givet stor tryghed at jeg er begyndt at kunne mærke hende også, så nu hviler jeg lidt mere i det – selvom jeg stadig er bekymret hver eneste dag for, om alt er okay. Men jeg tænker det hører med til det at blive forældre 🙂

  Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.