Close
Log Ind Opret Bruger

Hvordan er det med barsel og su?

 • 25 juli 2009, 17:48

  Hej alle i kloge kvinder!!!

  Er der nogen af jer der ved, om manden kan ta’ mere end de obligatoriske 2 ugers barsel, når jeg er på su og han arbejder i en børnehave (udd. pædagog med 35 timer). Jeg får jo 12 barselsklip, men kan han ta’ mere? Og jeg få mindre eller hvordan? Er der nogen der har styr på det?

  Ikke at det er aktuelt lige pt., men det bliver det forhåbentligt en dag!

   fra en skruk og ud til alle!

  25. juli 2009 kl. 18:08

  …der har en idé? Er helt lost her!

  4. august 2009 kl. 13:56

  Hej,

  Ud over de to uger til faderen og 14 uger til moderen efter fødslen har I 32 ugers barselsdagpenge, som I kan dele imellem jer som i vil. SU har ingen indflydelse på dette, så hvis du ikke modtager barselspenge for et studiejob kan din kæreste tage 32 ugers barsel ud over de to dage ifm fødslen. Formodentlig har hans arbejde en overnskomst, der gør at han er berettiget til fuld løn og ikke bare dagpenge i nogle af de 32 uger. Håber det besvarer dit spørgsmål:-)

  Avatar
  Anonym
  30. september 2009 kl. 14:53

  Du kan give ham så meget barsel som du ville af dine klip….!!!! det har jeg fået afvide af min kommune…. problemet er bare at i ikke an være hjemme ved lille…. på samme tid… fordi så kommer i jo til at starte før end bebs er klar til dagplejen… håber du forstår….

  14. november 2009 kl. 18:33

  Jeg forstår vist ikke helt… Jeg får jo su-klip af staten… Men er kommunen villige til at gi’ ham barselsuger? Det er jo ikke samme instans der udbetaler… Hmmm…

  Jeg ville også bare, at han måske havde nogle uger extra… Men som det ser ud nu, blir’ jeg nødt til at ta’ det hele, ellers kommer jeg tilbage til studiet lige inden sommerferien, til eksamenerne, og det passer jo ikke…

  Hmm…Alle de tanker!

  Tak for jeres svar!

  27. november 2009 kl. 01:09

  Er enig med Anja82 – han kan tage op til de 32 uger, men ikke samtidig med dig så vidt jeg ved. Og hvis du IKKE har et studiejob (og dermed ikke får barselsdagpenge), så er der jo intet i vejen for at lade ham tage alle 32 uger. Som studerende behøver du jo ikke barselsorlov for at have fri med baby og bare leve af din fødsels SU.

  Men fødselsklippene er kun til dig – du kan kun overføre den slags til ham, hvis han også er under uddannelse – det må være dét Jane85 har misforstået.

  Held og lykke med den kommende baby

  Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.